- 31 Aralık 2014
- 87
- 40
- 13
- Konu Sahibi gamzelim__
-
öncelikle herkese merhaba
19 yaşındayım üniv. öğrencisiyim 4 +1 yıllık ( şuan hazırlık okuyorum )
2 aylık bir ilişkim var kendisi 27 yaşında. Tsk 'da uzman. doğuda görev yapıyor.
tanışmamızda şu şekilde oldu ; cafede karşılaştık... konuşmaya çalışmalar.. vs. kendisi okudugum şehre arkadaşı için gelmiş daha sonra görev yaptıgı ile gitti zaten. her neyse asıl konuya geleyim.
henüz 2 aylık olmasına ragmen ciddi düşünüyor aynı şekilde bende. en azından ailene anlat uygun bi zamanda sözlenelim diyor. 1 hafta sonra ailemin yanına gittiğim zaman konuyu anneme anlatıcaktım fakat bugün annemle konuşurken konuyu biraz açmaya çalıştım babamda duydu. ve babamlada konuştum sevgili için erken derslerine engel olur dedi bende engel olmadıgını belirttim. ve zaten biri var derslerime engel olmuyor dedim ( nasıl dedim hala şoktayım ) babamda teli anneme verdi bşy söylemedi. gittiğim zaman yüz yüze konuşcam bu konuyu zaten. şu konuda fikir almak istiyorum. erkek arkadaşım 27 yaşında ben 19 yaşındayım. okulu beklesek söz nişan vs için. 0 32 yaşında oluyor ben 24 yaşında oluyorum. ne yapmamız gerektiği konusunda kafam çok karışık.. . söz ve nişan yapsak sizce ne kadar süre sonra olmalı fikirlerinizi bekliyorum ... şimdiden herkese teşekkürler
öncelikle herkese merhaba
19 yaşındayım üniv. öğrencisiyim 4 +1 yıllık ( şuan hazırlık okuyorum )
2 aylık bir ilişkim var kendisi 27 yaşında. Tsk 'da uzman. doğuda görev yapıyor.
tanışmamızda şu şekilde oldu ; cafede karşılaştık... konuşmaya çalışmalar.. vs. kendisi okudugum şehre arkadaşı için gelmiş daha sonra görev yaptıgı ile gitti zaten. her neyse asıl konuya geleyim.
henüz 2 aylık olmasına ragmen ciddi düşünüyor aynı şekilde bende. en azından ailene anlat uygun bi zamanda sözlenelim diyor. 1 hafta sonra ailemin yanına gittiğim zaman konuyu anneme anlatıcaktım fakat bugün annemle konuşurken konuyu biraz açmaya çalıştım babamda duydu. ve babamlada konuştum sevgili için erken derslerine engel olur dedi bende engel olmadıgını belirttim. ve zaten biri var derslerime engel olmuyor dedim ( nasıl dedim hala şoktayım ) babamda teli anneme verdi bşy söylemedi. gittiğim zaman yüz yüze konuşcam bu konuyu zaten. şu konuda fikir almak istiyorum. erkek arkadaşım 27 yaşında ben 19 yaşındayım. okulu beklesek söz nişan vs için. 0 32 yaşında oluyor ben 24 yaşında oluyorum. ne yapmamız gerektiği konusunda kafam çok karışık.. . söz ve nişan yapsak sizce ne kadar süre sonra olmalı fikirlerinizi bekliyorum ... şimdiden herkese teşekkürler
yorumunun için teşekkür ederim. 2 haftada bir görüşüyoruz. mesafe benim için önemli değil. en son izni olmamasına ragmen doğum günüm için 27 aralıkta gelmişti. ( profilime doğum tarihimi yanlış yazmışım yeni farkettim ) ailemi hiçbir şekilde karşıma almayı düşünmem zaten.Öncelikli olarak sen bu adamla sadece 2 aydır tanışıyorsun üstelik uzaksınız da kaç kere görüştün ki böyle ciddi bir karar
alabiliyorsunuz ...
Böyle şeyler en azından son sınıfta olmalısın ...
Aileni de doğru düzgün tanımadığın bir adam için de karşına alma derim .
ne planlıyorsunuz 19 unda sözlenip 24 yaşında evlenip 5 yıl sözlü yada nışanlı kalmayı mı? Bence önce bir forumu tam olarak gez ve nışanlı çiftlerin sorunlarını oku. bu dönem biraz ara bir dönemdir. ben çok uzatmamanı tavsiye ederim. bir başka nokta erkek arkadaşınızın nışanlanacak tam zamanı olabilir ama siz daha 19 yaşındanız. biraz siz erken evlenip biraz o geç evlenip aradaki yaş farkını ortalamaya çekmeniz gerekiyor. sizin çok erken evlenmeniz bence yanlış. başka bir noktadan bakalım diyelimki 5 yıl sözlü-nışanlı kalmak istemiyorsunuz okurken mi evleneceksiniz? hem okuyup hem bir aile sorumluluğu alabilecek misiniz? eğer alabiliyorsanız sizi tebrik ederim illaki örnekleri vardır ama ben yinede tavsiye etmem. bunlar benim gördüğüm sorunlardı. şimdi bence olması gereken çözüm ise üniversitenizin son yılında nışanlanıp bittikten sonra evlenmeniz. Bana göre her şey yaşında ve zamanında güzel
teşekkür ederimÖnce okulu bitirmelisiniz zamanla fikirler değişiyor bazı şeyler yerine oturuyor 5 yıl sözlü ya da nişanlı kalmak uygun değil herkeste sorun olacak diye bir şey yok ama nişan sürecini aileleri falan ne kadar kısa sürede tanıştırıp evlenilirse daha sağlıklıdır aynı olmaz çünkü çiftlerle ailelerBirbirinizi tanıyın derim daha 2 ay çok erken evet ciddi olabilir ama sevgili olarak da gayet ciddi devam edilebilir söz-nişan sadece bir adımdır o kadar erkenden olmasına gerek yok fikrimce karar sizin tabi ki hayırlısı olsun
Çok uzun bence ciddiyseniz böyle devam edin yakın 1 sene öncesinden ailenize anlatırsınız o zaman söz,nişan halledilir şahsen bana kalsa 3 ay bile uzundu ama aileler anca hazırlanıyor o yüzden 9 ay öncesinden yapmak durumunda kaldıkteşekkür ederimevet 5 yıl sözlü veya nişanlı kalmak çok uzun bi süre.
evet en mantıklısı oÇok uzun bence ciddiyseniz böyle devam edin yakın 1 sene öncesinden ailenize anlatırsınız o zaman söz,nişan halledilir şahsen bana kalsa 3 ay bile uzundu ama aileler anca hazırlanıyor o yüzden 9 ay öncesinden yapmak durumunda kaldık
yorumunuz için teşekkürlerOkulunuzda biraz ilerleseniz. Evlilik yolunda ilerlemeseniz.
Hem cok yeni ilişkiniz. Tanımaya calışın birbirinizi.
Amin cümlemizi inşallahevet en mantıklısı oAllah tamamına erdirsin mutluluklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?