• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızlar yardım lütfen....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

flapy

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
252
1
296
İzmir
Kızlar bana akıl verin. 4 aylık bebeğim var. ılk zamanlar bebeğimin doyacağı kadar sütüm geliyordu. Sonra eşimin tayin olayı felan derken taşınma derdine düşünce bebeğimi istediğim gibi emziremedim ve sütüm azaldı. Bu süreç içinde mamaya ağırlık verdim. Şimdi de sütüm istediğim gibi çok gelmiyor. Üstüne üstlük bebeğim mamaya alıştı beni emmek istemiyor. Bunun içinde sütüm gittikçe azalıyor. Sütümün tamamen bitmesini ve bebeğimin mamayla büyümesini istemiyorum.El pompasıyla sütümü çekmeye çalışıyorum. Bu benim hem canımı acıtıyor hemde beklediğim kadar süt gelmesinde pek yardımcı olmuyor. Süt sağma makineleri varmış eğer alırsam sütüm tekrar çoğalır mı? Yani bebeğim beni emmese bile ,sağdığım sütle biberonda emsin onada razıyım. Bu sağma makineleri ne kadar fayda sağlar. Bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleme:
arkadaşım öncelikle bebeğini sağlıcakla büyüt..
ben sana elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. benim de 3 buçuk aylık bi kızım var. göğüs ucum olmadığından dolayı beni hiç emmedi. sütüm de yetersizdi mama takviyesi yapıyordum. ilk zamanlar silikon göğüs ucu ile emzirmeyi denedim ama onla da çok sızdırdığı için bıraktım. şimdilerde sütümü sağıp biberonla veriyorum. ben avent'in manuel el pompasını kullanıyorum sağmak için. oldukça çok memnunum. fiyatı 150 civarı birşey.
sağarak sütünün çoğalabilir. tabi hiçbirzaman çocuğun emmesi gibi olmaz ama nasıl olsa emmiyorsa eğer hiç olmazsa sağarak sütünün kesilmesini engelleyebilirsin. burda önemli olan nokta, iyi bir pompa, düzenli sağmak ve göğsü iyice boşaltabilmek. çünkü bu sayede yeni süt üretimi artacaktır.
istersen sen önce silikon bi göğüs ucu ile emzirmeyi dene canım. olmazsa iyi bir pompa alırsın. ayrıca sütü arttıran çeşitli yiyecek ve çaylar var. onlardan da kullanmanı tavsiye ederim. belki biliyorsundur humana still tea emziren anneler için olan çayın sütü arttırdığı söyleniyor. umarım sende faydasını görürsün.
biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olabilmişimdir.:)

canım bende prematüre annesiyim bebeğim 3.ayını bitirdi.
doğduğundan beri sağıyorum biberonla besliyorum.
ilk zamanlar 200 cc sağıyordum şimdi ise 700 cc sağabiliyorum hatta geçiyor bile.
sonuçta oğluma yetiyor..
günde 3-4 litre su tüket ve kesinlikle düzenli sağ..
her 3-4 saatte bir sağacaksın ..

Back