• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardım lazım hamileyim ama rubella neee?????

annemce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2015
11
7
1
42
merhaba kızlar size soracağım bişey var 7+5 haftalık hamileyim .bugün doktora gittik eşimle keseyi gördük,kalp atışlarını dinledik herşey çok güzeldi ve doktorda herşey yolunda dedi ancak ilk yaptırdığım teste bakınca RUBELLA IMGdiye bişey biraz yüksek çıkmış dedi.peki o ne dedim kızamıkcık enfeksiyonu dedi,gebelik öncesinde geçiriyor veya enfeksiyon vücutta vardır belki dedi ve yeni bi test istedi.bişey olmazdeğil mi kızlar nolcak yani eğer varsa bile nolcak şimdi ?hem annem diyor ki sen küçükken çıkarmıştın diyor....çok korkuyorum kızlar sizdede oldumu bilgisi olan varsa yardımcı olurmusunuz???

Cnm bnm de çok yüksekti. Doktor önceden geçirmişin dedi önemli birşey değik yani

canım teste yanlış çıkmış olabılır zıra benım toxo testım negatıf oldugu halede pozitif çıkmıştı

Gerçekten mi kızlar 2 gündür ağlıyorum korkudan...biraz okudum ilk haftalarda geçirilmişse bebekte anomalilere,zihinsel fiziksel işitsel görsel daha bir sürü soruna hol açabilir yazıyo,Allah korusun. ..çok az yüksek zaten üst değer 0.75 benimki ise 0.98 gözlerim şişti ağlamaktan baya rahatladım sizede olduysa bilmeyince korkuyo insan,çok sağolun kızlar.Allah yavrjlarımızı bize bağışlasın sağlıkla inşallah

Gerçekten mi kızlar 2 gündür ağlıyorum korkudan...biraz okudum ilk haftalarda geçirilmişse bebekte anomalilere,zihinsel fiziksel işitsel görsel daha bir sürü soruna hol açabilir yazıyo,Allah korusun. ..çok az yüksek zaten üst değer 0.75 benimki ise 0.98 gözlerim şişti ağlamaktan baya rahatladım sizede olduysa bilmeyince korkuyo insan,çok sağolun kızlar.Allah yavrjlarımızı bize bağışlasın sağlıkla inşallah
merhaba,bende 6+3 günlük hamileyim.testlerimde rubella igm pozitif çıktı:( internetten araştırdım ve kızamıkçık oldupunu öğrendim.çok endileliyim,yavruma bişey olacağından.Bugün rubella avidite testi için kan verdik.3-5 güne belli oluyormuş.Ne zaman geçirdiğime bakacaklar.Sizin durumunuz nedir?yazınızın üzerinden 3 ay geçmiş.Yardımcı olun lütfen.Allaha dua ediyorum heran,sizde dua edin lütfen..

merhaba,bende 6+3 günlük hamileyim.testlerimde rubella igm pozitif çıktı:KK43: internetten araştırdım ve kızamıkçık oldupunu öğrendim.çok endileliyim,yavruma bişey olacağından.Bugün rubella avidite testi için kan verdik.3-5 güne belli oluyormuş.Ne zaman geçirdiğime bakacaklar.Sizin durumunuz nedir?yazınızın üzerinden 3 ay geçmiş.Yardımcı olun lütfen.Allaha dua ediyorum heran,sizde dua edin lütfen..
Pozitif cıkması geçirmişsin bünyenin alışık oldugu anlamına geliyor negatif olursa kötü

Pozitif cıkması geçirmişsin bünyenin alışık oldugu anlamına geliyor negatif olursa kötü
rubella ıgg nin pozitif çıkması bu hastalığı geçmişte geçirdiğin,bağışıklık kazandığın anlamına gelir.Rubella ıgm ise hastalığı şuanda yada yakın zamanda geçirdiğin anlamına gelir ki yapılacak avidite testinde bu hastalığı ne zaman geçirdiğin yada ne süredir devam ettiği tespit edilerek doktor ebeveyne verdiği bilgiyle bir karara varılmasını ister.Umarım güzel sonuçları buradan paylaşırsınız aysnrr1905.

rubella ıgg nin pozitif çıkması bu hastalığı geçmişte geçirdiğin,bağışıklık kazandığın anlamına gelir.Rubella ıgm ise hastalığı şuanda yada yakın zamanda geçirdiğin anlamına gelir ki yapılacak avidite testinde bu hastalığı ne zaman geçirdiğin yada ne süredir devam ettiği tespit edilerek doktor ebeveyne verdiği bilgiyle bir karara varılmasını ister.Umarım güzel sonuçları buradan paylaşırsınız aysnrr1905.
ALLAH'A şükürler olsun,avidite sonucum %74 çıktı.Yüksek avidite daha önce geçirildiğini gösteriyormuş.Fakat biz düşük çıksada yavrumuzu aldırmayı düşünmüyorduk.ALLAH kimseye sıkıntı günler yaşatmasın.Herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar doğurmayı nasip etsin.Benim aklıma takılan bir konu var tahlillerle alakalı.Rubella ilk 12 hafta bebeğe zarar verdiği söyleniyor.Örneğin biz 6. hafta gittiğimizde test yapıldı ve rubella igm pozitif çıktı.Mesela bana 6.hafta yapılan tahlilde rubella çıkmasaydı,ama 12.hafta bana başkasından bulaşmış olsaydı bu anlaşılamayacaktı.Yani bence bu eskiden sıkıntı yapıyordu bebeklerde.Artık bu doğuştan rubella doğan çocuk hiç yok mesela.Rubella tahlili bir kere yapılıyor sonuçta.ve bu tahlil sonrası da başkasından almış olupda sağlıklı bebek doğuranlar olduğuna inanıyorum.Bizim doktorumuzda sadece 1 kişi rubella çıkmasına rağmen doğum yapmış ve sağlıklı doğmuş.Herkes bebeği aldırdığından,bence tam bir istatistik çıkmıyor artık...

ALLAH'A şükürler olsun,avidite sonucum %74 çıktı.Yüksek avidite daha önce geçirildiğini gösteriyormuş.Fakat biz düşük çıksada yavrumuzu aldırmayı düşünmüyorduk.ALLAH kimseye sıkıntı günler yaşatmasın.Herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar doğurmayı nasip etsin.Benim aklıma takılan bir konu var tahlillerle alakalı.Rubella ilk 12 hafta bebeğe zarar verdiği söyleniyor.Örneğin biz 6. hafta gittiğimizde test yapıldı ve rubella igm pozitif çıktı.Mesela bana 6.hafta yapılan tahlilde rubella çıkmasaydı,ama 12.hafta bana başkasından bulaşmış olsaydı bu anlaşılamayacaktı.Yani bence bu eskiden sıkıntı yapıyordu bebeklerde.Artık bu doğuştan rubella doğan çocuk hiç yok mesela.Rubella tahlili bir kere yapılıyor sonuçta.ve bu tahlil sonrası da başkasından almış olupda sağlıklı bebek doğuranlar olduğuna inanıyorum.Bizim doktorumuzda sadece 1 kişi rubella çıkmasına rağmen doğum yapmış ve sağlıklı doğmuş.Herkes bebeği aldırdığından,bence tam bir istatistik çıkmıyor artık...
Gözün aydın canim.cok sevindim.Allah yavrularimizi bize bağışlasin.

Merhaba kızlar, yaklaşık 7 haftalıkken gittiğim bir doktor rubella testi istedi sonuç 46,7 pozitifti bir bilgim olmadığından doktorda izinde olduğundan sonucu doktora geç gösterdim. Hiçbirşey söylemeden benden tekrar rubella testi istedi 2 hafta sonraki sonucumda Rubella IGM 0.46-negatif / IGG 21.77 pozitif çıktı. Sonucu doktora götürdüğümde değerlerinde bir değişiklik olmuş olabilir bazen oynayabiliyor önemli değil dedi.Bu doktora birkaç kez daha gittikten sonra değiştirmeye karar verdim.Şuan 13+4 gebeyim.Yeni ve çok ilgili bir doktora gittim.İki test arasında 2 hafta gibi bir sürede uçurum gibi fark olduğunu ikisinede güvenemediğini bu yüzden avidite testini acilen yaptırmam gerektiğini ama korkmamamı söyledi. Yinede çok korkuyorum uykularım kaçıyor.Bilgisi olan var mı :(

Back
X