• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler kızlar yardım kucak bebekleri

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nxixnxixm

nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.721
7
116
51
İstanbul
:emir_bebek: :ecrin_bebek: benim tatlı oğlum 2. ayını yeni bitirdi..
sürekli kucakta olmak istiyor..bende almak istemiyorum..
sizinde başınızda varmı???
birde ağlayınca alma diyorlar , ağlar ağlar susar diye??
sizce ne yapmalıyım??
siz ne yaptınız? :Saruboceq:

canım premature bebekler ilk 4 ay sadece kucakta büyümeli bu tıbbi bişey gelişimsel açıdan çok önemli hareketlenme başlamadan uyku eğitimi verirsen hiçbir sorun olmaz örnek ben...uygula rahat et..

walla ben bebeklerin kucağa alınmasına karşı olanlara kızıyorum açıkçası kucağa alışsada ne kadar kucakta durcakki o minikler bırakın annelerinin kollarında huzurlu olsunlar kızım istesin her an kucağımda tutarım

zaten uyku eğitimi 4 .aydan sonar başlıyor ilk 4 ay alışma diye bişey olmaz bebklerde tatlım...benim kız şahsen 4 ay benimle yapışmıştı doktorumuz 4.ay sonunda bir kitap tavsiye etti ordan bier eğitim verdim kendiş uyur..

sizce ne yapmalıyım??

Benim de düzeltilmiş 2 ayını haftaya dolduracak bebeğim. Ağladığında ya acıkmış, ya altı kirlenmiş ya da gazı oluyor. Bunların üçü olmadığı halde hala ağlıyorsa ağladıkça kucağıma alıyorum. Hafif, sakin bir ses tonuyla konuşuyorum. Sakinleşip tekrar uykuya dalıyor. Eğer uykusu da yoksa kucağımda yürüyerek etrafı seyrettiriryorum.
Bu zamanlardaki bebeklerin anne kokusunu yakından hissetmesi ve ihtiyaçları oldukça kucaklanmaları en doğrusu.
"Kucağına alma kucağa alışmasın" diyenleri hiç dinleme bence. Onların en çok ihtiyacı olan şey anne kucağı ve sevgisi.

sizce ne yapmalıyım??

benim bebeğimde 3 aylık ve heran kucakta başka türlü durmuyo. kucağa çok alıştırmışsın diyolar ama o orda ağlarken insan oturamıyo ki kıyamıyo. belki biraz daha büyüyünce oyuncaklarıyla oynar kucak istemez:Saruboceq:

Valla hiç aglatamam bebegimi kucak için...Benim 3. cocugum dogdu hala doyamadim bakmaya..Bir "A" dese butun aile basindayiz sadece ben degil yani....Kucagamami alisacak ? alissin...! Zaten ne kadar kalicak surda etrafa bakinmaya basladiginda abisini ablasini takip edip beni aramaz bile..Ben bu zamanlari iyi degerlendirmek istiyorum hatta her saniyesini..Benim kizimda alisti 28 gunluk olmasina ragmen kucagimdaki rahatligi inanilmaz...Onun rahatligini seyredip duruyorum..Islerimide uyudugunda yapmaya calisiyorum..Yetisiyorda oyle yada boyle...Bence kokla seyret oksa seni hissetsin bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek en fazla 3-4 ay surer zaten...Keyfini surdur bebegine sende sür....Anali babali buyutun bebeginizi...Milletede kulak asma...sositososito sositososito sositososito

Birde prematüreler erken doğdukları için anneye daha çok ihtiyaçları var. 24 saatmi kalmak istiyor bırak kalsın bence kucağında ve bebeğine o güveni ver. Kendisini güvende hissediyor. Benim bebeğim 5 inci ayından sonra kucağı bıraktı. Nerdeyse 24 saat kucaktaydı ve mamayı bile ayakta gezerek ninniler söyleyerek yiyordu ancak. Şurda değerlendireceğin bir kaç ay var. Bebeğini ağlatmaya güvenini yıkmaya değmez bile canım.ınsanlar ne derse desinler. Şu an 8,5 aylık ve asla kucağımda durmak istemiyor. Yatağını veya yerde uzanarak tv izliyor :)

arkadaşlar çok teşşekkür ederim cevaplarınız için..
hafta sonu yemeğe çocuk doktoru arkadaşımız geldi onada sordum
kendiside istediğin kadar kucağına al bebeğini dedi..
zaten kendi çocuğunuda ağladıkça almış kucağına..
sizde öyle diyorsunuz , zaten ağlamasına dayanamıyorumki hemen alıyordum..
işte kayınvalidem yok ama,
etrafta bir sürü karışan kauyınvalide var ..
bebeğimin huzuru ve mutluluğu için herşeyi yaparım çünkü o çok özel........

Bende aldığımda ayısın diyordu çevremdekiler özellikle eşimin ailesi kuzenim geldi bir gün onun yanındada söylendiler kuzenim yani abla dinleme kimseyi bak benim kızım 8 yaşında oldu bile şimdi sevmek için sarılsan kucağına almak istesen onlar red ediyor kucağında tut tutabildiğin kadar doya doya sev sarılarak zaten zamanı geldiğinde onlar seni bırakıyorlar sevip sevebileceğin tek yavrun kimseyi dinleme demişti bende aynısını yapıyorum.

Bencede kucağa alıştırmayacağım diye böyle birşey yapma.Onun sana çok ihtiyacı var.Bende çocuğumu hep kucağıma aldım hala ağladığında korktuğunda alırım.hiçte kucak arsızı değil benim oğlum.Bebeğini kcuağına alacaksınki arandaki bağ kuvvetlensin.Bu konu ile ilgili yine burda bir mekale okumuştum.Yuvada kalan çocuklar üzerinde yapılan bir alıştırmaydı ve kucağa alınıp büyütülen çocuklar daha dışa dönük ve söyleneni daha çabuk anlayabilen bireyler haline gelmişlerdi.Ya alıştırmak diye birşey olurmu.Kucağa alıp ona sarılmak, onunda kafasını omzuna koyması kadar güzel bir olay varmı ya.Boşver büyükleri ne derlerse desinler.Bana emzirirken bile yanına yat emzir kucağına alma demişlerdi kim takar onları.Varsa ceremesi onuda çeken biz olacağız onlara neki

tek bebeği olanlar bebişlerinizi kucaktan indirmeyin varsın alışsınlar her geçen gün bir önceki zamanlaıı özleniyor ben kuvezdeki o minik hallerini bile özlüyorum ... keşke benim üç kucağım olsa üçünü alsam 24 saat kucakta tutsam :)) ama olmuyor bunun içinde çokk üzülüyorummm :((( siz tadını çıkarınnn

Back