kızlar yardım istiyorum

kartal1126

evli mutlu 2 cocuklu
Kayıtlı Üye
16 Mart 2013
1.196
115
herkese merhaba uzun zaman oldu hep giriyorumm ama yazmak bugüne nasipmiş çok dert değil ama yardımınıza ihtiyacım lütfen forum yönetıcılerıne rica ediyorum başka yere taşımasınlar bır fikir bulunCAYA kadar . benim 4 yaşına girmiş bir oğlum var 2014 te 3 yaş olduğu için 3 yaş kreşine verdik yarım gün.şimdi öğretmenii bizden bi gün okula gidip bilimle ilgili bir slayt yada deney yapmamızı istiyo .ben gidemıyecem işten dolayı ama eşim gidecek kızlar neler yapabilirz?

Yaş aralığı küçük olduğu için aklıma çocukları biraz da eğlendirecek bi deney geldi. Küçükken biz bununla çok oynardık, elektriklenmenin mantığını da tam kavrayamadığımız için sihir yapıyormuşuz gibi gelirdi.
Tabi bizim dönemin çocukluğuyla teknolojinin sunduğu olanakların içine doğan çocuklar arasında fark var muhakkak. Çocuklar biliyor mudur ilginç gelir mi bilemedim.

Cisimlerin sürtünme yolu ile elektriklenmesi deneyinden bahsediyorum. Biliyorsunuzdur yine de anlatayım. Plastik bir tarak ve küçük küçük kesilmiş kağıt parçaları malzemeler. Tarağı yün bir kazağa ya da saçınıza sürttükten sonra kağıtlara yaklaştırıp tarağın kağıt parçalarını çekmesi ... Tarağı uzaklaştırıp yaklaştırdıkça kağıtların uçuşması..ilginç olabilir belki.

Son düzenleme:
bilim-çocuk dergisi var oradan faydalanabilirsiniz.Ayrıca deneyin konusu yok ise bir su şişesine bir miktar sirke doldurduktan sonra içerisine biraz soda atıp şişenin ağzına hemen balon geçirin.Balonun şiştiğini gözlemlesinler.Çok hoşlarına gidiyor.

Buraya yazana kadar arama motoruna yazsaydınız daha kolay olurdu sanki. Ben bir sürü şey buldum arama yaparak. Bir kaçını kopyalayayım sizin için.

Renkli çiçek deneyi

Gerekli Malzemeler:

• Bir çiçek ( Beyaz renkli olması tercihimizdir)
  • Bir bardak su
  • Gıda boyası
Deneyin Yapılışı:

Bahçeden topladığınız çiçekleri, hatta bizim gibi yol kenarında kendiliğinden yetişen çiçekleri bulursanız daha iyi olur, bir miktar gıda boyası katılmış suyun içerisine koyuyorsunuz. Sizin yapacağınız bu kadar. deneyin devamını sevgili çiçeğiniz yapıyor. :) 1-2 saatlik aralıklarla fotoğrafını çekerseniz, renginin nasıl değiştiğini görmek daha güzel oluyor.

Sütte renler deneyi

Gerekli malzemeler:
  1. Tabak
  2. Yağlı süt
  3. Gıda boyası
  4. Bulaşık deterjanı
  5. Pamuklu çubuk
DENEYİN YAPILIŞI

Bir miktar sütü tabağa boşaltıp üzerinde değişik renklerde gıda boyası damlattık. Bizim gıda boyamız toz halde olduğu için, amacımız da yağların uzaklaştırıldığını görmek olduğuna göre biraz yağ ile karıştırıp öyle damlatırsak olur diye düşündüm. Eğer sıvı gıda boyası varsa süte doğrudan damlatmanız yeterli olacaktır. Pamuklu çubuğu bulaşık deterjanına daldırıp bu renkli noktacıkların üzerinden süte daldırdık ve renk şöleni başladı.:)

Bulaşık deterjanı yüzey aktif madde olduğu için yağları uzaklaştırmaya çalışacaktır. Buradaki yağ sütün içinde bulunana yağdır. Bunu yaparken de renkler de yağ ile birlikte dağılır. Yani deterjanların bulaşıklarımızı nasıl temizlendediğini görmüş olduk.

Kırmızı lahana deneyi

Deney için gerekli malzemeler:

1- Kırmızı lahana çözeltisi ( Kırmızı lahana rendeleyerek suyunu sıktım)

2- Su

3- Sirke

4- Karbonat çözeltisi ( 1/2 çay kaşığı karbonatı 1/2 çay bardağı suda çözülür)

5-Sabun çözeltisi ( küçük bir parça katı sabunu suda eritilir)

6- Çamaşır tozu çözeltisi (çok az miktardaki çamaşır tozu suda çözülür)

Kırmızı lahana çözeltisini beş ayrı kaba paylaştırdık.

Bütün çözeltileri sırasıyla kırmızı lahana çözeltisine yavaş yavaş ekledik.

Kırmızı lahana çözeltisinin neden farklı renklere dönüştüğünü anlamaları biraz güç oldu ama neticede çok eğlendiler ve asıl önemli olan Sinem’in deneylere olan merakı ortaya çıktı. Merak duygusunun artması ve yeteneklerin ortaya çıkması için ortam hazırlamak gerekir diye düşünüyorum. Sanırım başarılı oldum.

Bir kaba normal su, diğerine tuzlu su koyarak ikisinin içine yumurta koyabilirsiniz.

Yumurtanın tuzlu suda yüzmesi çocukları şaşırtıyor, ilginç geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…