• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yardım istiyorum

AysunEge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.834
3
0
Tekirdağ
kızlar 15 günlük oğlum var:nazar:
sütümün çok iyi gelmesine rağmen göğsümde 2.dk.uyuya kalıyor karnını doyuramıyor.
elektrikli pompa yardımıyla sütümü sağıp biberonla veriyorum doyuyor.
göğsümü unutur diye korktuğum için arasıra göğsümüde emdiriyorum ama bu daha ne kadar devam edicek bilemiyorum.
bebeğimin yeterli sütü göğsümden emmesini istiyorum.
doktora da hemşire arkadaşıma da danıştım emdirirken ayaklarıyla kafasıyla oyna diyorlar ama bizimki uyansada bir kere çekip yine uyuyor.
fikri olan yada benimle aynı durumda olanlar lütfen bana yardımcı olun.
bir şey daha danışmak istiyorum.
gece kalktığım için uykusuz ve yorgunum gündüz oğlum uyurkende pek uyuyamıyorum kendimi bitkin hissediyorum.
siz nasıl dinleniyorsunuz.

canım bu göğüsde uyuya kalma olayı yakında geçer bebekler baslarda emmekten yorgun dusuyorlar ama sonra daha kuvvetli ve istekli bir sekilde emmeye devam ediyorlar zaman gectikce duzelir bu sure zarfında da bence sutunu pompa ile cekip ver bebegine seni de unutmaz merak etme benim oglum 1 yasında basta ben de boyle sorunlar yasadm ama sonra duzeldi merak etme, dinlenme meselesine gelince yardım eden biri yoksa bu cok zor ben de baslarda yorgunlukta bitkin dusup cok kilo vermiştim. esin yardimci olmali sana ama bebek daha yeni oldugu icin anneyi arar cok. Allah yardimcin olsun.

canım sağol biraz daha rahatladım.
ne kadar daha sürer acaba.
kayınvaldem şuan yanımda ama sanki bebeğimle ben ilgilenmek istiyorum.
eşim çok yardımcı oluyor canım ama ben yine gece ayaktayken yani uykusuz dolaşıyorum.
birşey daha sormak istiyorum sadece ben mi yaşıyorum diye merak ediyorum ama eşim dışında kimseye kendimi ifade edemiyorum.
bazen korku sarıyor oğluma 40ı çıktıktan sonra nasıl bakıcam diye.
sütü biberonla verirken tıkanıyor hemen ters çevirip sırtına vuruyorum ama ya açılmassa diyede panik yapıyorum.
gece sepetinde yatıramıyorum kusarsa diye.yanımda yatırıyorum(sağına yada soluna yatırıyorum)
bazen çok büyük sorumluluk almışım gibi hissediyorum.
eşime,ev işine vakit ayıramıcam diye tereddüt ediyorum.
bazen ağlıyorum.
evden dışarı çıkmadığım içinde olabilir sıkıldım.
daha anlatamadığım bir sürü duygular.
bunlar ne zaman geçer sende yaşadınmı.
loğusalık dedikleri şey bumu acaba.

canım sağol biraz daha rahatladım.
ne kadar daha sürer acaba.
kayınvaldem şuan yanımda ama sanki bebeğimle ben ilgilenmek istiyorum.
eşim çok yardımcı oluyor canım ama ben yine gece ayaktayken yani uykusuz dolaşıyorum.
birşey daha sormak istiyorum sadece ben mi yaşıyorum diye merak ediyorum ama eşim dışında kimseye kendimi ifade edemiyorum.
bazen korku sarıyor oğluma 40ı çıktıktan sonra nasıl bakıcam diye.
sütü biberonla verirken tıkanıyor hemen ters çevirip sırtına vuruyorum ama ya açılmassa diyede panik yapıyorum.
gece sepetinde yatıramıyorum kusarsa diye.yanımda yatırıyorum(sağına yada soluna yatırıyorum)
bazen çok büyük sorumluluk almışım gibi hissediyorum.
eşime,ev işine vakit ayıramıcam diye tereddüt ediyorum.
bazen ağlıyorum.
evden dışarı çıkmadığım içinde olabilir sıkıldım.
daha anlatamadığım bir sürü duygular.
bunlar ne zaman geçer sende yaşadınmı.
loğusalık dedikleri şey bumu acaba.

yazdıklarını okuyunca aynı benim çektiğim şeyler dedim.. şimdi bebim oğlum bir aylık oldu bu sıkıntılar nerdeyse bitmek üzere.. yani hiç merak etme.. onun uyuması biberondan verdiğin içindir. çünkü bende başta sarılık yüzünden mama takviyesi yapmştım.. öylece uyuyordu.. meme için zor uyandırıyordum... oda dediğin gibi 2 dk sürüyordu emmesi.. sonra yavaş yavaş mamadan kesince memeyi emmeye daha güzxel başladı... şimdi daha da i,i geririsini sonra yazarım.. benimki ağlıyor :)) hiç telaşlanma.. uykuda kusma işi de aynı duyguyu bende yaşadım yaşıyorum hatta o yüzden bende yanımda yatırıyorum bi de yan yatırıyorum..

kızlar yan yatırma yastığı diye bişey var bebişler için ben kusuyo die gece onda yatırıorum uyanınca öbür tarafa yatırıyorum yan yattıı için de kusarsa boğulma tehlikesi olmuyo bi düşünün isterseniz

canımm ben öyle hissedince bebeği doyuruyorum altını deiştiriorum evde kim varsa ona emanet edip 2 saat falan evden kaçıyorum emin olun lohusa sendromunu bu şekilde aştım kuaföüme gidip 1 saat dedikopdu yapıp kahve içip geri dönüyorum sinirleri düzeliyo adamın. hiç evden çıkmamak olmaz

sağol cicekcicek
benim oğlumda sarılık olmuştu.:çok üzgünüm:
hastanede yattığımız gece, biberona elektrikli pompa yardımıyla süt sağdırıp verdirdiler.
eve geldiğimizde de sarılığının iyice geçmesi için elektrikli pompa yardımıyla sağıp vermeye başladık.
çok düşündüm biberonla vermeyip sadece göğsümü vermeye başlasam mı diye ama aç kalırsa diye de cesaret edemiyorum.
eltimin 4 aylık bebeği var ve her göğsümü 15 dk.alıyor dedikçe benim oğlum 2 dk.da hiç doymaz diye düşünüyorum.
bebeğini emziren anneleri duyup gördükçede açıkçası özenip üzülüyorum.
o duyguyu yaşamak istiyorum.
birde gaz problemimiz var doktorumuz metsil verdi ama çokta işe yaramıyor sanırım.
oğlum uykuda bile sıkınıyor.
papatya,rejene çayı diyor etraftakiler ama ben anne sütü dışında birşey vermek istemiyorum.
heleki doktorum önermeden.

yarı kırkın çıksın evden öyle çık diyorlar.
evim cadde üzerinde olduğu için yoldaki insanları,arabaları izlemekle yetiniyorum.
şuan kayınvaldem yanımda ama 40ımız çıkınca gidicek,ve başka şehirde yaşıyor.
işte yanlız kalınca bebeğime nasıl bakıcam diye korkuyorum.
allah tüm annelerin yardımcısı olsun.
sorumluluk gerektiriyor annelik

sağol cicekcicek
benim oğlumda sarılık olmuştu.:çok üzgünüm:
hastanede yattığımız gece, biberona elektrikli pompa yardımıyla süt sağdırıp verdirdiler.
eve geldiğimizde de sarılığının iyice geçmesi için elektrikli pompa yardımıyla sağıp vermeye başladık.
çok düşündüm biberonla vermeyip sadece göğsümü vermeye başlasam mı diye ama aç kalırsa diye de cesaret edemiyorum.
eltimin 4 aylık bebeği var ve her göğsümü 15 dk.alıyor dedikçe benim oğlum 2 dk.da hiç doymaz diye düşünüyorum.
bebeğini emziren anneleri duyup gördükçede açıkçası özenip üzülüyorum.
o duyguyu yaşamak istiyorum.
birde gaz problemimiz var doktorumuz metsil verdi ama çokta işe yaramıyor sanırım.
oğlum uykuda bile sıkınıyor.
papatya,rejene çayı diyor etraftakiler ama ben anne sütü dışında birşey vermek istemiyorum.
heleki doktorum önermeden.

milupanın bebek çayı var rezene ben öğünlerden 10 dakika sonra birkaç kaşık veriorum başta gaz problemi vardı artık yok. bi sakıncasını da görmedim zaten. bu arda ben hem emzirip hem mama veriorum ama memeden soğumadı çocuk bence seninki yoruluyodur güçlenince emer gibi gelio. ben şey yapıorum bbek emerken elimle göğsüme sağma hareketi yapıorum o zaman daha çok süt gelio bebek yutkunmak ve emmeye devam etmek zorunda kalıo.

yarı kırkın çıksın evden öyle çık diyorlar.
evim cadde üzerinde olduğu için yoldaki insanları,arabaları izlemekle yetiniyorum.
şuan kayınvaldem yanımda ama 40ımız çıkınca gidicek,ve başka şehirde yaşıyor.
işte yanlız kalınca bebeğime nasıl bakıcam diye korkuyorum.
allah tüm annelerin yardımcısı olsun.
sorumluluk gerektiriyor annelik

bu arada ben ilk günden beri bebeğime kendim bakıyorum 3 gece yalnızca annem geldi birkaç gündüzde geldi ama o kdr bakımına kimseden pek yardım görmedim ama elim alıştı pat pat yapıorum hiç korkma bebek senin düzenin sende ona alışıosun hemenccik
hem bebekle yalnız kalınca daha güzel bağlanıyosun bebeğine
ben o uyurken saatlerce yüzüne bakıyorum kokluyorum onu bakışıyoruz oğlumla konuşuyoruz bolbol. iletişimimiz artıo biri varklen yapamıyorum öyle bak göreceksin herşey rayına oturur

canımm ben öyle hissedince bebeği doyuruyorum altını deiştiriorum evde kim varsa ona emanet edip 2 saat falan evden kaçıyorum emin olun lohusa sendromunu bu şekilde aştım kuaföüme gidip 1 saat dedikopdu yapıp kahve içip geri dönüyorum sinirleri düzeliyo adamın. hiç evden çıkmamak olmaz

çicekcım yuregıme su serptın canım,ben hamılelıgım boyunca hıc evde durmadım ısyerımızde esıme yardım ettım calıstım beraber,gezdım.son ıkı ayımdada sadece gezdım.evde oturmaya alısık bırı degılım anlıcan.dogumdan snr anneme geldım.aradan 1 hafta gectı dıkıslerımı aldırdım kendımı ıyı hıssettım evde durdukca ıcım daralmaya basladı,dıger arkadasların yasadıgı duyguları yasamaya basladım.korkular,endıseler,ama guzel duygular...Allah razı olsun annemden,bebegımı senın gıbı doyurup,altını temızleyıp ona bıraktım 1,2saat hava alıp geldım,cokta ıyı geldı.Fakat kendımı suclu hıssettım bebegımı bırakıp cıkıyorum dıye.Yanlız degılmısım yuregıme su serptın.Bence kımse kendını eve hapsetmesın yarımsaatte olsun cıkın kızlar,cunku zor bı donemden gecıyoruz.uykusuzluk,gogus ucu yaraları,pompalar,sut verme cabaları..bebeklerımıze bu duzene alısmaya calısıyoruz buda ıster ıstemez bunalıma sokabılıyor ınsanı.egerkı bırakabılcenız bırılerı varsa azda olsa cıkın dısarı.Bıraz uzun oldu kusura bakmayın hepınıze opucukler...yerimseniben

bugün oğluşumu kayınvaldemle evde bırakıp eşimle dışarı alışverişe çıktık bu bana çok iyi geldi.alkisalkisalkis
ama sürmelim senin dediğin gibi canım kendimi suçlu hissettim.:çok üzgünüm:
(emzirmiştim,sütümü de sağıp bırakmıştım,altı temizdi,kayınvaldem iyi bakıyor gözüm arkada değildi ama oğlumun ağlama sesi kulaklarımdaydı sanki.):çok üzgünüm:
evden çıktığımdan beri arabada 15 dk.ağlamışımdır.
eşimde bana kızdı şükredelim halimize sağlıklıyız herşey yolunca neden ağlıyorsun ki,birkaç saat sonra evdeyiz,bende işe gidince sizi özlüyorum deyince,kendimi tuttum.
oğlum ilk doğduğunda da kimseye vermek istemiyordum,sanki kimse bakamıcak oğluma gibi geliyordu ama bunu aştım.
zamanla atlatıcaz bu duyguları lohusalık işte.
göğsümde emerken 2.dk uyuyor diye yazmıştım ya dün ve bugün daha uzun emmeye başladı ama yinede fazla sütümü sağıp veriyorum.
sadece yanlız kalınca bebeğime iyi bakabilecekmiyim endişesi var ama oda geçicek inş.
sonuçta mecbur kalınca herşeyi öğreniyor insan.

Back