benim kızımın beslenme sorunları korkunç boyuttaydı,o yüzden doktorumuz 4. ayı dolduğunda başlattı ek gıdaya.kilo sorunumuz yoktu ama beslenme problemi çok fazlaydı.
sen 11 gibi çok az kaşık maması ardından 3 te emziriyorum demişsin.çok büyük bir aralık bu.sütün az olabilir,olsun sen her fırsatta bebeğin memeyi kabul ediyorsa emzir.emzirmedikçe 1-2 ay içinde kesilir yoksa.o aralıkta da başka şeyler ver.inan küçükkken yedirmesi daha kolaymış.benim kızım şu an oyunlara da kanmıyor.günde 4 öğün veriyorum ara öğünü falan yok,onları da birer kase yemiyor.kilo alımı bu zamana kadar sıkıntı olmadı,öyle böyle yedirdim çünkü,ama şu an ne durumdadır bilmiyorum.
seninki kadarken (ben sütümü sağarak verdim,2 ay emdi kızım sadece,biberonu da uyurken alıyordu gözü açıkken asla içmiyordu) ben günde toplam 7 öğün veriyordum.biberon ve ek gıda toplamıydı bu.500 cc süt almasına dikkat ediyordum,yani günde 3 ya da 4 öğün biberon,geri kalanları ek gıda olarak.ek gıdayı da 100 ml kadar,ortalama bir çay bardağı kadar yedirmeye çalışıyordum.tabiki bu miktarları ben kendim söylüyorum,kızım kendi keyfi kadarını yiyordu.6-7 saat tek lokma yemeden durduğu da çoktur.şimdi artık alıştım, daha iştahsız oldu ama artık büyüdü diye eskisi kadar takılmıyorum,takıldıkça ben daha çok üzülüyorum çünkü.