• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kizlar yardim istiyorum kizim nekadar yemeli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ezba77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
3.264
1
116
Almanya
merhaba kizlar 5bucuk aylik kizim var ve suanda 6 kilo 200gr kilosunun az oldugunun farkindayim ama nasil kilo aldiricam bilmiyorum 4bucuk aylikken doktor kontrolumuzde sadece 380 gr almisti ondan sonra mamaya basladik ozamanda 5800grdi yani odonemden beride pek kilo almadi sizce nekadar yemeli cunku simdi yediklerini yaziyorum gece emzirmeye ozen gosteriyorum ama huzursuz olursa 100ml mama iciyo sabah 9gibi yine emziriyorum ama sutum cok az sagiyorum 70ml anca cikiyo 11 bucuk gibi cok az kasik mamasi veriyorum icine cok az yumurta sarisi ve bir tatli kasigi pekmez katiyorum 3gibi emziriyorum6gibi 70ml ancak iciyo mama veriyorum aksam 10gibi 100ml yine mama veriyorum bazende arada elmali kasik mamasi veriyorum ve gecede emzirmeyle geciyo pek yemiyo anliycaniz neyapmaliyim bilgili arkadaslar yardim edin lutfen

Ben 5,5 aylıkken sadece anne sütü veriyordum.6 aylık oldu ek gıdaya başladım.2 hafta az aldı, şimdi normal yiyor. Bol bol emzirmeye çalışın, şu anda yeni tadlara alışması için ek gıda veriyorsunuz.Asıl öğün anne sütü yada mama olmalı... Doktora yakın zamanda gitmediniz mi?

evet arkadasım ya bol bol emzir yada 3 saatte bir mutlaka mama ver.başka gıda verme.kilo alsın derken bağırsaklarına zarar verirsin.günde en az 750-1000 cc mama yada anne sütü almalı.düzenli beslersen gelişimi güzel olur.yumurta falanda verme canım daha erken.ben 4.aydan sonra mamayla buyuttum 7 aylık olduğunda tam manasıyla ek gıdaya geçti.derdin kilo değil gelişim olsun..iyi bak bebişine.

Ben 5,5 aylıkken sadece anne sütü veriyordum.6 aylık oldu ek gıdaya başladım.2 hafta az aldı, şimdi normal yiyor. Bol bol emzirmeye çalışın, şu anda yeni tadlara alışması için ek gıda veriyorsunuz.Asıl öğün anne sütü yada mama olmalı... Doktora yakın zamanda gitmediniz mi?
ben almanyadayim burda doktor randevu veriyo ve kizimin son kontrol randevususubatin 1de canim
evet arkadasım ya bol bol emzir yada 3 saatte bir mutlaka mama ver.başka gıda verme.kilo alsın derken bağırsaklarına zarar verirsin.günde en az 750-1000 cc mama yada anne sütü almalı.düzenli beslersen gelişimi güzel olur.yumurta falanda verme canım daha erken.ben 4.aydan sonra mamayla buyuttum 7 aylık olduğunda tam manasıyla ek gıdaya geçti.derdin kilo değil gelişim olsun..iyi bak bebişine.

emziriyorum canim ama en fazla 70cc geliyo bende mama veriyorum bide kasik mamasi kadinlar kulubunde okurken 5aydan sonra ek gidaya alistirmak icin verin diye okudum bende oyuzden verdim yumurtayi zaten hala cok az veriyorum yumurtayi sutum az diye dert ediyorum gelisimi icin elimden gelse 2yasina kadar sut vermesi taraftariyim ama azaldi iste cogalmiyoda nedense hergun rezene cayi 3litre su stiltee iciyorum ama cogalmiyo pek 3saatte bir kesin yedirmeye calisiyorum ama pek yemiyo ondan takiyorum aksam 150cc mama yaptim ve yarisini icti sadece

benim kızımın beslenme sorunları korkunç boyuttaydı,o yüzden doktorumuz 4. ayı dolduğunda başlattı ek gıdaya.kilo sorunumuz yoktu ama beslenme problemi çok fazlaydı.
sen 11 gibi çok az kaşık maması ardından 3 te emziriyorum demişsin.çok büyük bir aralık bu.sütün az olabilir,olsun sen her fırsatta bebeğin memeyi kabul ediyorsa emzir.emzirmedikçe 1-2 ay içinde kesilir yoksa.o aralıkta da başka şeyler ver.inan küçükkken yedirmesi daha kolaymış.benim kızım şu an oyunlara da kanmıyor.günde 4 öğün veriyorum ara öğünü falan yok,onları da birer kase yemiyor.kilo alımı bu zamana kadar sıkıntı olmadı,öyle böyle yedirdim çünkü,ama şu an ne durumdadır bilmiyorum.
seninki kadarken (ben sütümü sağarak verdim,2 ay emdi kızım sadece,biberonu da uyurken alıyordu gözü açıkken asla içmiyordu) ben günde toplam 7 öğün veriyordum.biberon ve ek gıda toplamıydı bu.500 cc süt almasına dikkat ediyordum,yani günde 3 ya da 4 öğün biberon,geri kalanları ek gıda olarak.ek gıdayı da 100 ml kadar,ortalama bir çay bardağı kadar yedirmeye çalışıyordum.tabiki bu miktarları ben kendim söylüyorum,kızım kendi keyfi kadarını yiyordu.6-7 saat tek lokma yemeden durduğu da çoktur.şimdi artık alıştım, daha iştahsız oldu ama artık büyüdü diye eskisi kadar takılmıyorum,takıldıkça ben daha çok üzülüyorum çünkü.

benim kızımın beslenme sorunları korkunç boyuttaydı,o yüzden doktorumuz 4. ayı dolduğunda başlattı ek gıdaya.kilo sorunumuz yoktu ama beslenme problemi çok fazlaydı.
sen 11 gibi çok az kaşık maması ardından 3 te emziriyorum demişsin.çok büyük bir aralık bu.sütün az olabilir,olsun sen her fırsatta bebeğin memeyi kabul ediyorsa emzir.emzirmedikçe 1-2 ay içinde kesilir yoksa.o aralıkta da başka şeyler ver.inan küçükkken yedirmesi daha kolaymış.benim kızım şu an oyunlara da kanmıyor.günde 4 öğün veriyorum ara öğünü falan yok,onları da birer kase yemiyor.kilo alımı bu zamana kadar sıkıntı olmadı,öyle böyle yedirdim çünkü,ama şu an ne durumdadır bilmiyorum.
seninki kadarken (ben sütümü sağarak verdim,2 ay emdi kızım sadece,biberonu da uyurken alıyordu gözü açıkken asla içmiyordu) ben günde toplam 7 öğün veriyordum.biberon ve ek gıda toplamıydı bu.500 cc süt almasına dikkat ediyordum,yani günde 3 ya da 4 öğün biberon,geri kalanları ek gıda olarak.ek gıdayı da 100 ml kadar,ortalama bir çay bardağı kadar yedirmeye çalışıyordum.tabiki bu miktarları ben kendim söylüyorum,kızım kendi keyfi kadarını yiyordu.6-7 saat tek lokma yemeden durduğu da çoktur.şimdi artık alıştım, daha iştahsız oldu ama artık büyüdü diye eskisi kadar takılmıyorum,takıldıkça ben daha çok üzülüyorum çünkü.

canim yemek istegi yok benim kizda sanki 100ml mama yapiyorum bazen bitiriyo bazen bitirmiyo gece hep emziriyorum gunduzde aralarda veriyorum ona yetiyoda olabilir yedikleri ama niye ozaman azkilo aliyo onu anlamiyorum buyudukce yemek sorunlari daha buyuycek diyosun allah yardimcimiz olsun

Back