• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kızlar yardım edin lütfen 🙏🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

eceebb

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2020
110
60
18
33
Bu ay ovülasyon testiyle yumurtlama gününün 1 gün öncesini yumurtlama gününü ve arkasından takip eden 3 günü değerlendirdik bat 6 Şubat fakat ben şiddetli kasık ağrısı şikayetiyle 3 Şubat için doktor randevusu aldım eğer gebelik oluşursa doktor bunu muayenede anlayabilir mi acaba vajinal ultrasonla kontrol ettiğinde yada vajinal ultrason yaptırmam sakıncalı olabilir mi gebelik oluşuyorsa?

Vajinal ultrason sakincali olmaz
Arkadasim ayni senin gibi gitmisti doktor cok kucuk oldugu icin gorememisti bat tarihi gectigi icin sonra doktora tekrar gittiginde doktor bir nokta kucuklugunde oldugu icin gorememisim demisti

Bu ay ovülasyon testiyle yumurtlama gününün 1 gün öncesini yumurtlama gününü ve arkasından takip eden 3 günü değerlendirdik bat 6 Şubat fakat ben şiddetli kasık ağrısı şikayetiyle 3 Şubat için doktor randevusu aldım eğer gebelik oluşursa doktor bunu muayenede anlayabilir mi acaba vajinal ultrasonla kontrol ettiğinde yada vajinal ultrason yaptırmam sakıncalı olabilir mi gebelik oluşuyorsa?
Doktor anlayamaz. Sadece her halükarda rahim duvarı kalın olacağı için gebelikte olabilir adet öncesi kalınlaşma da olabilir der anca. Kan testi lazım onda çıkar varsa. Ultrasonun da bebeğe hiç bi zararı yok röntgen vs zararlı ultrason değil

Vajinal ultrasonu tavsiye etmem düşük ihtimalini arttırıyor çevremden duyduğum kadarıyla drlar bişi olmaz diyor ama tesadüf mü bilemiyorum .eğer gebelik varsa kan testiyle belli olur

Vajinal ultrason sakincali olmaz
Arkadasim ayni senin gibi gitmisti doktor cok kucuk oldugu icin gorememisti bat tarihi gectigi icin sonra doktora tekrar gittiginde doktor bir nokta kucuklugunde oldugu icin gorememisim demisti
Cevap için teşekkür ederim ☺️ Endişelendim bi anda acaba bat tarihinin geçmesini mi beklesem diye ama geceler uyutmayan bi kasık ağrısı olduğu için daha fazla beklemek istemedim umarım benim de minik bi nokta şeklinde görür ve bebiş olur sonunda 🙏🏻☺️

Doktor anlayamaz. Sadece her halükarda rahim duvarı kalın olacağı için gebelikte olabilir adet öncesi kalınlaşma da olabilir der anca. Kan testi lazım onda çıkar varsa. Ultrasonun da bebeğe hiç bi zararı yok röntgen vs zararlı ultrason değil
Teşekkür ederim cevap içim canım ☺️

Vajinal ultrasonu tavsiye etmem düşük ihtimalini arttırıyor çevremden duyduğum kadarıyla drlar bişi olmaz diyor ama tesadüf mü bilemiyorum .eğer gebelik varsa kan testiyle belli olur
Kasık ağrısı şikayetiyle gidicem o yüzden sordum öyle olunca mecburen vajinal ultrason yapıcaktır diye düşünüyorum ama yumurtlama günlerini de değerlendirdiğimiz için gebelikte bekliyorum o yüzden ikisi aynı anda düşününce korktum acaba olur mu diye ama sanırım hamilelere de bu tür muayene yapıyorlar kan testi için de erken diyecektir doktor çünkü bat a 3 gün kalmış oluyor acaba rahmin içinde bişey görür mü falan diye düşündüm ama belli olmuyor heralde 😔

Back
X