Kızlar yardım dejenere myom :(

EZEL22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
252
0
0
37
Edirne
kızlar ben 22 yaşındayım ve 4 aylık evliyim. evlenmeden öncede reglim ağrılı geçerdi ama 1-2 gün ağrır biterdi evlendikten sonra 2.reglime yakın ağrılarım başladı regl ağrısı gibi ama sancılı hali ve o ay reglde çok kan geldi reglden sonra ağrım dindi sonraki regle doğru yine başladı diğeri kadar olmasada sancım oldu kanamada normaldi regl biteli 1 hafta oldu hala ara ara ağrım oluyo sağ kasığımda ve belimin sağ tarafına vuran bi ağrı reglim düzenli oluyo tam 28 günde bir ve tamamen bitmesi hep 7 gün sürer ara kanamamda hiç olmadı.
dr.a gittim karından ultrason çekildi ve 63 mmlik içi katı olmayan bir yumurtalık kisti veya bağırsakta tıkanıklık gibi bişey olduğunu söylediler emara gönderdiler emardada 69 mmlik ilk bakışta yapısı bozulmuş myom teşhisi konuldu dr.um ameliyatla çıkarılıp incelenmeye gönderilcek dedi ama ben ameliyattan çok korkuyorum çok dikkat edilmesi gereken bi ameliyat olduğunu ve bi yanlışlık olursa çocuk sahibi olamıcağmı okudum. 4 aydır hiç korunmadık ve hamile kalamadım belkide sebebi bu myom diye düşünüyorum ama doğrusu myom olduğundada şüpheliyim.
aranızda myomu olan, myom ameliyatı olan, yada myomu varken hamile kalan varmı? baya büyük bi myomum var bu şekilde hamile kalsamda sanırım düşükle sonuçlanır. bana akıl verin lütfen sizce ne yapmalıyım?
mafoldumben

canım öncelikle geçmiş olsun miyom ameliyatı değil ama yumurtalık kisti ameliyatı 2 kere oldumbir açık bir laparaskopi muhtemelen seninde lap.olacak doktorun söylemiştir çünkü boyutlar küçük..eğer öyleyse hiç korkma iyi bir hastanede hatta araştırma hastanesinde olabilirsin ve 1 gün hastanede yatar günlük hayatına yavaş yavaş dönersin..göbekten 3 delikle giriliyor ve hiç zararı yok hatta bağarsaklardaki yapışıklıkları temizliyorlar benim kistlerim bağarsak ve apandiste kadar sarmışta bu şekilde temzilendi evet önemli bir ameliyat çünkü iyi ellerde olması lazım ki yumurtalık rezervelrin en kadar az zarar görürse o kadar iyi ve rahat çocuk sahibi olursun canım iyice doktorunu araştır birde sana tavsiyem durumun varsa özel bir hocada ol ameliyatını ben öyle yaptım çünkü araştırma hastaneside olsa normal bir hasta olursan ameliyatını asistanlar yapıyor hocalarda başında bekliyor birebir bütün ameliyet boyunca kendi elleri değmiyor iyice araştır bilgili olduğunu görsünler ver gerekliyse bu ameliyatı ol
ben ilkini 20 yaşında oldum 2. yi de yeni oldum tedaviyle senin daha vaktin var ben geç evlendim kist olayını aldırırsanız hemen çocuk yap çok uğraşan biri olarak benden sana tavsiyem..

kist ve myom farklı şeyler sanırım dimi? bayramdan sonra edirne tıp fakültesinde prof. kim varsa ona görünmeyi düşünüyorum dediğin gibi kendimi asistanlara emanet etmek istemiyorum :1no2: ama ameliyattanda korkuyorum yaklaşık 7 cm büyüklükte olduğu için laparoskopi olcağnı sanmıyorum açık ameliyat olur diye düşünüyorum. burda kistleri olduğu halde hamile kalan arkadaşları okudukça acaba ameliyat olmasamda hamile kalmaya çalışsam sezeryanla doğum yapıp o zaman myomuda aldırsam olurmu diye düşünüyorum ama muayene tekrar bi muayene şart çünkü ağrılarım var hergün bunu çekmektense bi defada aldırıp kurtulmalıyım sanırım. hayırlısı :çok üzgünüm:

merhaba,miyomlarla ilgili olarak trakya tıp fakültesine gittiniz sanırım.Kimi tavsiye edersiniz acaba oradan?

Dejenere miyom tanisi konuldu dun ve ameliyat dedi doktor bu ameliyati olan varmi çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…