- 13 Temmuz 2019
- 3.063
- 2.924
- 133
- 38
- Konu Sahibi leylalidyaa
-
Ama her bebek aynı olamaz ki. Sizin bebeğinizinde emin olun onların gelişiminden önde olduğu bir nokta mutlaka vardır. Öncelikle siz ona öğretir gibi değilde dışarı çıktığınızda kedi mi gördünüz atıyorum. Merhaba kedi nasılsın? İyi misin? Bizde parka gidiyoruz vs diyip konuşma bitince bay bay yapın. Gördükleri şeyi daha çabuk yapıyorlar. Asla eksik kalmış olduğunuzu düşünmeyin. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki herşeyi düşünmekten bazen insan en küçük şeyleri göremiyor. Bildiği şeyleri bile unutuyor. Kasları teşvik edici oyunlar yapabilirsiniz. Yere karın üstü koyup( ilk zamanlar hiçhoşlanmazÖyle belki ama bâzen yaşıtlarımım yaptıklarınımduyımca görünce üzülüyorum, benimki alkış yapmaz bay bay yapmaz, dedim ya bişeyler öğrensin diye uğraşırım sanırla ama yapmayınca yapmıyor işte emekleme zaten yok sürekli ayakta tutmamızı ister dışarı çıkarmamızı ister
Banada öyle geliyor sanki canı ne zaman isterse o zaman yapacak gibi duruyor inat bi yapısı olacak bellibüyük oğlum anne dedi biz heyecanlandık. anne dedirtmeye çalıştık. inattan aylarca anne demedi
şimdi ilk kez gören herkesin ilk tepkisi ne kadar güzel konuşuyor oluyor.
her bebek farklıdır bu bi sorun olduğu anlamına gelmez. sağlık ocakları çok güzel kısa ve net bilgiler veriyo sorular soruyo mesela. içinizde çok şüphe varsa gözlem yapıp doktora da götürürsünüz. ama bence normal bebeğiniz.
benim oğlum da emeklemez ulaşamadığı bisey olursa biraz çırpınır ateşe düşmüş gibi yaygarayla ağlar sonra
bebek arabasini görünce yagmurlugunu görünce çok sevinir heyecanlanır.
dikilmekten elini tutup yürütülmekten hoşlanır. istediği kadar yürümezse ayakta dikilmezse yine yaygara yapar.
kendi kendine alkis yapar hiç alkış deyince alkış yapmadı. mesela bay bay yaptırmak aklıma gelmedi benim bay bayi bilmiyor.
kitap okuruz oyun oynariz ce ee yaparız kaç kaç yaparız genelde. şimdiden bir sürü şey öğrenmesine gerek yok bence. Ne öğretmeye çalışıyorsunuz reddediyo sizi?
Neden etrafınızı dinleyip bişey yapıyorsunuz? Yanlış anlamayın linçleme felan asla değil soruyorum sadece..
yahu babaanesının doğurduğu dönem bazı rahatsızlıklar sendromlar yaş sendromları bile yoktu yıl oldu 2023 eskide olan şeyler artık yok yeni çağdayız. Herşey çok değişti ayrıca içinize sinmeyen bişey varsa mutlaka önlem alın. asla anne olarak yanlış birşey yapmış olmazsınız ,ben anne değilim ama ailede fazlasıyla çocuk var az çok bu yüzden bilgimde var .kuzenim hiperaktif hastası ailesi asla konduramadı ve tedavi etmediler, şimdi sakınleştiricilerle ve 6 ayda bir bakırköye yatırıp duruyorlar bu çocuğu daha önce tedavi etselerdi bu duruma gelmezdi katır kadar 18yaşına geldi bebek gibi tavırlar. Yetmiyor üstüne anne babaya saldırıyor yaralıyor resmen bu yüzden bir anne ne yaparsa yapsın çocuğun iyiliği için elinden gelen kontrolleri aksatmaması gerekiyor bu sadece bir örnek.. belkide birşeyi yok çok inatcı bir çocuk olacak bilemeyiz ki
Dışarda sakin bi bebek aslında çokta mutlu bende inat bi bebek olduğunu düşünüyorum doktorada götürcem bi iki gün sonra bide değerlendirme yapsın artıkNeden etrafınızı dinleyip bişey yapıyorsunuz? Yanlış anlamayın linçleme felan asla değil soruyorum sadece..
yahu babaanesının doğurduğu dönem bazı rahatsızlıklar sendromlar yaş sendromları bile yoktu yıl oldu 2023 eskide olan şeyler artık yok yeni çağdayız. Herşey çok değişti ayrıca içinize sinmeyen bişey varsa mutlaka önlem alın. asla anne olarak yanlış birşey yapmış olmazsınız ,ben anne değilim ama ailede fazlasıyla çocuk var az çok bu yüzden bilgimde var .kuzenim hiperaktif hastası ailesi asla konduramadı ve tedavi etmediler, şimdi sakınleştiricilerle ve 6 ayda bir bakırköye yatırıp duruyorlar bu çocuğu daha önce tedavi etselerdi bu duruma gelmezdi katır kadar 18yaşına geldi bebek gibi tavırlar. Yetmiyor üstüne anne babaya saldırıyor yaralıyor resmen bu yüzden bir anne ne yaparsa yapsın çocuğun iyiliği için elinden gelen kontrolleri aksatmaması gerekiyor bu sadece bir örnek.. belkide birşeyi yok çok inatcı bir çocuk olacak bilemeyiz ki
Doğru diyosunuz amacım burdan fikir ve tavsiye almak tecrübeli annelerden teşekkür ederim yorumlarınız için konuşmak bile iyi geliyor kime bişey anlatsam tepki verip abartıyorsun diyorlar elimde dâhilAma her bebek aynı olamaz ki. Sizin bebeğinizinde emin olun onların gelişiminden önde olduğu bir nokta mutlaka vardır. Öncelikle siz ona öğretir gibi değilde dışarı çıktığınızda kedi mi gördünüz atıyorum. Merhaba kedi nasılsın? İyi misin? Bizde parka gidiyoruz vs diyip konuşma bitince bay bay yapın. Gördükleri şeyi daha çabuk yapıyorlar. Asla eksik kalmış olduğunuzu düşünmeyin. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki herşeyi düşünmekten bazen insan en küçük şeyleri göremiyor. Bildiği şeyleri bile unutuyor. Kasları teşvik edici oyunlar yapabilirsiniz. Yere karın üstü koyup( ilk zamanlar hiçhoşlanmaz) sevdiği bir oyuncak ya da karşısına siz geçip ona doğru hamle yapmasını sağlayabilirsiniz. Eğer ayak çırpıyorsabu pozisyonda ayakları alttan destekleyip kendini ileri atmasına yardımcı oluno
Götüreceğine sevindim umarım normaldır banada öyle geliyor bence inatçı bir çocuk olduğundan kaynaklanan bir durumBanada öyle geliyor sanki canı ne zaman isterse o zaman yapacak gibi duruyor inat bi yapısı olacak bellidedim ya yaşıtları bi şeyler yapınca annelik işte benimki niye yapmıyor diye kuruyor bâzen bide etraftakileein hala şunu yapmıyor mu diye sormaları iyice bozuyor psikolojimi umarım bir an önce düzelirim
Dışarda sakin bi bebek aslında çokta mutlu bende inat bi bebek olduğunu düşünüyorum doktorada götürcem bi iki gün sonra bide değerlendirme yapsın artık
İnşallah öyledirGötüreceğine sevindim umarım normaldır banada öyle geliyor bence inatçı bir çocuk olduğundan kaynaklanan bir durum
Olur mu öyle şey o zorlu durumları yaşayan sizsiniz. Bir insanı büyütmek 24 saat bir bebeğe bakmak , evi idare etmek bu süreçte hiç kendine vakit ayıramamak kolay mı acaba? Her anne gibi sizinde endişeleriniz oluyor. Burada hepimiz birbirimize danışıp akıl berip yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eminim ki siz elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuzDoğru diyosunuz amacım burdan fikir ve tavsiye almak tecrübeli annelerden teşekkür ederim yorumlarınız için konuşmak bile iyi geliyor kime bişey anlatsam tepki verip abartıyorsun diyorlar elimde dâhil
Banada öyle geliyor sanki canı ne zaman isterse o zaman yapacak gibi duruyor inat bi yapısı olacak bellidedim ya yaşıtları bi şeyler yapınca annelik işte benimki niye yapmıyor diye kuruyor bâzen bide etraftakileein hala şunu yapmıyor mu diye sormaları iyice bozuyor psikolojimi umarım bir an önce düzelirim
Dışarda sakin bi bebek aslında çokta mutlu bende inat bi bebek olduğunu düşünüyorum doktorada götürcem bi iki gün sonra bide değerlendirme yapsın artık
Hiç kolay değil annelik anne olunca anladım, izmir'de yanlız yaşıyorız eşimle iş gereği ailem çok uzakta burda hiç arkadaşımda yok bütün gün bebek ev işi bu başka bir hayatım yok bu işleri dahada zorlaştırıyor benim içinOlur mu öyle şey o zorlu durumları yaşayan sizsiniz. Bir insanı büyütmek 24 saat bir bebeğe bakmak , evi idare etmek bu süreçte hiç kendine vakit ayıramamak kolay mı acaba? Her anne gibi sizinde endişeleriniz oluyor. Burada hepimiz birbirimize danışıp akıl berip yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eminim ki siz elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuz
Oluruna bırakmak gerek belkide gerçektençocuk doktoru benim büyüğü ilk gördü daha 2 günlük falandı heralde. Sen yandın annesi bu bebek hem çok sinirli hem çok inatçı olacak dedi. ve öyle de oldu
bana da diyolar hem büyük hem küçük için.
annem küçüğe baktı ben çalıştım 5 ay kadar. annem 3 4 aylıkken sürünsün apalamaya erken başlasın diye ugrasiyodu. anne dedim zaten aşağı yukarı yaşında yürüyecek. belki apalamayi da sevmeyip apalamadan yürüyecek acelen ne? dünyanın işi telaşı bitiyo gibi sürekli bisey öğretmeye çalışıyordu. çok şükür artık evdeyim de bebek de ben de rahatiz
kimseye kulak asmaya gerek yok her bebek birbirinden farklı. benim büyük topla bir iki senedir oynuyo. normal tam top oynaması bir yıl bile değil. küçük top görünce çıldırıyor o kadar hevesli ki.
benim büyük oğlanı görenler belki sorun var bile sanmislardir sadece elinde top bütün parkı durmadan kosardi
Uykusunu alan bir bebek atak dönemi dişte olabilir bilmiyorumGece uykusunu ve gündüz uykusunu iyi alması gerekiyor, huzursuzluğu bu nedenle olabilir, atak dönemi ve güvenli baglanma dönemi de olabilir, o aydaki bebeğe akademik anlamda bir şey yaptırmaya hiç gerek yok sevgi, ilgi, gerisini o halleder
Oluruna bırakmak gerek belkide gerçekten
Minik ama annesini delirtmeye yetiyor siniriMinicik şeylerin siniri de mi oluyormuş yane zor bebek bakımı Allah kolaylık versin demeye geldim
Bende bâzen öyle düşünüyorum yani her bebeğin yetenekleri farklıdır belki kimi taklit etmeyi kimi gözlem yapmayı kimi meraklı kimi hareketli diyorum meselâ naz önce unutmaya çalıştım ses çıkardı ıkınma gibi bişey, yüzüne baktığımda güldü kasten yapıyorum bakışıileride bu anların tadını çıkamadığınız için pişmanlık duyabilirsiniz:)
bebekler o kadar algısı açık ve becerikli ki inanamazsınız.
o kendi karakteri huyu suyu olan bi insan. minik bi insan:)
benim büyük oğlum sabah beşte kalkardı küçük sekizde kalkiyo. büyük kahvaltısını güzel yapardı. küçük on buçuktan önce kahvaltı yaparsa nerdeyse hiç bisey yemeden kalkiyo.
büyük su içmezdi küçük sürekli su istiyo.
büyük konuşurdu sürekli ses çıkarırdı küçük sürekli gözlem yapıp insanları olayları inceliyo.
milena arkadaşımızın dediği gibi sizin bebeğinizin de önde olan yanları vardır emsallerinden.
siz kendinizi rahatlatin bi bebegin mutlu ve sevgi dolu büyümesi en güzel şey ❤
Lütfen böyle soylemeyin.Muhtesem bı annesinin siz.Bazi bebekler sınırlıdır bazıları sakın.Aslinda kafaya takılacak hicbisey yok.Gelisimi neden geri kalsin daha neler.Suan oyuna katılmak için çok küçük,dikkatinin de çabuk dağılması,sıkılması çok normal.Lutfen üzülmeyin.Benimki oyuncaklarının yüzüne bile bakmazdi.Sunun sırasında on gündür az az oynamaya başladı.Ben bişey öğretmeye çalışmıyorum.Eglendigi bişey varsa ondan devam ediyorum.Kizinca,istediği olmayınca arkasına dönüp bağırarak kaçar mesela.Dedigim dedik bı bebek.Hicbiseyin alternatifini kabul etmez.16 aylık olduk hala sinirliyiz diyebilirim.Lutfen yersiz endişelere kapılıp bu güzel zamanlari kendinize zehir etmeyin.Bebeginiz çok normal L leylalidyaaNe yalan söyliyim masaldı kitaptı jiç öğretmedin vakit geçirdim konuştum öptüm oyun oynattım dışarı çıkardım gezdirdim elimden geldiğince ilgili alakalı oldum ama bâzen yetersiz kalmışım demek ki
Teşekkür ederim hepimizin yorumları tavsiyeleri benim için çok önemliydi bundan sonra daha sakin kalmaya çalışıcam doğduğundan beri huysuz enişte bebekti galiba yapısında var inat benim bebişimLütfen böyle soylemeyin.Muhtesem bı annesinin siz.Bazi bebekler sınırlıdır bazıları sakın.Aslinda kafaya takılacak hicbisey yok.Gelisimi neden geri kalsin daha neler.Suan oyuna katılmak için çok küçük,dikkatinin de çabuk dağılması,sıkılması çok normal.Lutfen üzülmeyin.Benimki oyuncaklarının yüzüne bile bakmazdi.Sunun sırasında on gündür az az oynamaya başladı.Ben bişey öğretmeye çalışmıyorum.Eglendigi bişey varsa ondan devam ediyorum.Kizinca,istediği olmayınca arkasına dönüp bağırarak kaçar mesela.Dedigim dedik bı bebek.Hicbiseyin alternatifini kabul etmez.16 aylık olduk hala sinirliyiz diyebilirim.Lutfen yersiz endişelere kapılıp bu güzel zamanlari kendinize zehir etmeyin.Bebeginiz çok normal L leylalidyaa
Bizde de altıncı aydan sonra oldu sinirlilik hali benim ki yumruk değilde ellerini hırslı ve hızlı bi şekilde açıp kapıyorBenim 7 aylık kızım sinirliydi hep. 2 gündür yumruklarını sıkarak sinirleniyor şaşkınlıkla izliyorum. Bu sinir nerden geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?