- 25 Ocak 2023
- 171
- 47
- 18
- 38
- Konu Sahibi leylalidyaa
-
Herkese merhaba öncelikle, benim 8 ayını yeni doldurmuş bir oğlum var, çok huysuz çok sinirli ve mutsuz, hani ne istediğini kendi bile bilmiyor gibi, bana gelmek ister alırım kucağıma yere inip ayak üstünde durmak ister öyle yaparım yine olmadı başka bişey ister, sürekli bu şekilde emekleme yok daha bizde, oturturum yanında olurum sürekli bana gelmek ister hep bir çığlık hep bi agresif haller bazen endişe ediyorum bi psikiyatriyemi götürsem diyorum babası ve anneannesi kızıyorlar bi şeyi yok diye,inanın ne yapacağimı nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum artık 8 aylık bebekleri olan annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var lütfenn nedenini yada ne yapmam gerektiğini bilen birileri çıksın lütfenn
Ben varimbenim kızım da öyleydi hala öyle sayılır.Hakkini yemeyim bı nebze düzeldi.Sinirleri yıpranmış bebek diorum ben kızıma.Aynen sizinki gibi yere inmek ister indiririm kucak ister sonra tekrar yer tekrar kucak.Su an 16 aylık biraz daha düzeldi sinirleri bence endişe edilecek bisey yok.Ben de sadece benim bebeğim sınırlı zannediyodum.Ama öyle değilmiş
Hiç sormayınBen varimbenim kızım da öyleydi hala öyle sayılır.Hakkini yemeyim bı nebze düzeldi.Sinirleri yıpranmış bebek diorum ben kızıma.Aynen sizinki gibi yere inmek ister indiririm kucak ister sonra tekrar yer tekrar kucak.Su an 16 aylık biraz daha düzeldi sinirleri bence endişe edilecek bisey yok.Ben de sadece benim bebeğim sınırlı zannediyodum.Ama öyle değilmiş.
Sizin bebek daha küçük Allah bağışlasın benim ki sekiz aylık, sinirini geçtim ama bi şeyler öğretemicem geri kalacak diye korkuyorum yoksa sabırlı bir yapım var Allah'tanBenim kızım 3 aylık . Oğlak burcu yükseleni de oğlak . Bakışlar sert , babasına carlıyor çığlığı basıyor özellikle. Dünyaya tepki olarak doğmuş yapısı öyle diye düşünüyorum. Her insanın mizacı bir olmadığı gibi bebekler de bir değil . Bence sizin bebeğiniz de normal , büyütecek bir durum göremiyorum
Bütün gün ikimiz yanlızız diyebilirim, malum baba çalışıyor geldiğinde yorgun tabi, sabah kalkınca bir saate kadar oyuncaklarla oyunlarla vs uğraştırırım tâbi huysuzluğu eşiğinden çok nadir sakindir, kahvaltı biraz oyun 15 dakika tv'de bebek şarkiları dinletirim, sonra ilk uyku uyanınca tekrar oyuncak hava güzelse dışarı mutlaka çıkartırım, genelde öğleden sonra yada ikindi vakti dışarda bambaşka oluyor tâbi hatta alıştığı için sinirli olduğunu düşünüyorum bâzen çünkü dış kapınım önünden geçerken kapıya gitmeye çalışıyor ara öğün akşam yemeği derken günlük rutinlerimiz bitiyor 9 buçuk on ğibi uyur zaten, haftada bir banyo yaptırım üstü çabuk kirlendiği için sık sık değiştirirm ama işte uyumlu değil bişeyler öğretmeye çalışıyorum ama sıkılıyor hemen, aslında dikkatli bi bebek bi yerden ses geldiğinde ne sesi olursa olsun o tarafa bakar etta derde hatta nadir bile olsa anne der yemek tabağını görünce ağzını oynatır, amca geldi dediğimde odasının kapısına bakar eline bi'şey bulaşınca( yemek artığı) eline bakar amcayı görünce sevinçten zıplar, telefonuma bakar işte ismine bâzen bakar bâzen bakmaz oyuncaklara toplarına takibi çok iyi mesela attığı oyuncak gözden kaybolunca arar meselaMerhaba ayı gereği size çok bağımlı olması normal. Bir gününüz nasıl geçiyor acaba? Bebeklerde sıkılabiliyor. Dışarı çıkıp hava alıyor musunuz? Uykularınız düzenli mi? Rutinleri var mı? Banyo yapmayı sever mi? Bazı durumlarda su sakinleştirici etki yapıyor. Masaj da yaparsanız ona iyi gelecektir. Dışarıda vakit geçirmek bütün krizlere çözüm oluyor.
Çocuğumda zihinsel bir sorun olmasından ben çekmeye razıyım kahrınıŞunu atlamışım bir şeylr öğretmeye çalışıyorum çabuk sıkılıypr demişsiniz. Dikkat süresi zaten çok kısa ondan fazlasınk beklemeyin bir de çocuklara bir şeyleri öğretirken ne yazık ki ters tepiyor. Ya oyunla , masalla , kitapla çaktırmadan olursa hoşlarına gittiğinde eğlenceyle kolayca öğreniyorlar.
Ne yalan söyliyim masaldı kitaptı jiç öğretmedin vakit geçirdim konuştum öptüm oyun oynattım dışarı çıkardım gezdirdim elimden geldiğince ilgili alakalı oldum ama bâzen yetersiz kalmışım demek kiŞunu atlamışım bir şeylr öğretmeye çalışıyorum çabuk sıkılıypr demişsiniz. Dikkat süresi zaten çok kısa ondan fazlasınk beklemeyin bir de çocuklara bir şeyleri öğretirken ne yazık ki ters tepiyor. Ya oyunla , masalla , kitapla çaktırmadan olursa hoşlarına gittiğinde eğlenceyle kolayca öğreniyorlar.
su an ayakta dikilme, emekleme, oturdugu yerde tam dengesini koruma eğilip doğrulma, etrafı keşfetme zamanları. bence boşuna stres yapıyorsunuz
ilk oğlum 5 buçuk yaşında zor bi bebekti. hemen sıkılırdi. oyuncak sevmezdi etkinlik sevmezdi boya kalemi vs sevmezdi. hep disardaydik o yüzden. parklarda bocek arar güvercin yemlerdik.
şimdi oyun kurar oyun oynar zeki bi cocuk resim de yapar:)
ikinci oğlum 8 aylık tam olarak. hem diş cikariyo hem de bir sürü değişiklik aynı anda oluyo. zorlandığı için ağlıyor. degisim dönüşüm gelişim bunlar sancılı şeyler. bence dert etmeyin:
Öyle belki ama bâzen yaşıtlarımım yaptıklarınımduyımca görünce üzülüyorum, benimki alkış yapmaz bay bay yapmaz, dedim ya bişeyler öğrensin diye uğraşırım sanırla ama yapmayınca yapmıyor işte emekleme zaten yok sürekli ayakta tutmamızı ister dışarı çıkarmamızı ister
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?