kızlar yandım yardım edin!

-Piraye

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
19.381
12.405
regl oldum çok sancım var sıcak su torbasıyla yatıyordum birden patlayıverdi yanıyorum çok kötü. Allahtan ayaklarımdaydı karnımda değildi ama çok kötüyüm hem sancıdan hemde yanığın acısından ağlıyorum şuan. soguk suya koydum ama yanıyor hala. şuan ilaç alma şansım yok evde ne yapabilirim yardım edin

yumurta akı ve çiğ patates rendele acısını alır ve iz bırakmazmış.özellikle yumurta akını cok duydum.gecmış olsun

Gecmis olsun. Salca sür dicem ama sacma gelirmi sana bilmem :) yogurt ise yararmi bilmiyorum serinletir belki

ay geçmiş olsun. yandım deyincce gerçekten yandığını düşünmemiştim :)

çok mu sıcaktı su o kadar yanmamışsındır bence bi soğuk su tutsaydın

domates dahil içinde asit olan hiçbir şey sürmeyin. soğuk suya yumuşak havlu gibi olmayan pamuklu bir bez batırıp yavaşça serinletin, sonra da acile gidin kabarabilir

Benim kardeşimle anneme de oldu yandılar, kremle bile bir haftadan uzun sürdü geçmesi. Lütfen yapma öyle şeyler. İzi kalır falan Allah korusun.

kızlar hastaneye gidecek durumda değilim özel araç vs yok otobüste kalmaz bu saate. yumurta sürdüm ama geçmiyor çok kötüyüm

kızlar hastaneye gidecek durumda değilim özel araç vs yok otobüste kalmaz bu saate. yumurta sürdüm ama geçmiyor çok kötüyüm
soguk sudan çikarma yada git banyoda akan soguk suya tut, ilk 10 dk ilk yardimin bu olmaliydi
geçmistir 10 dakikan ama yinede tut sen suya, acisini alacakdir ..

Bana o halimi hatırlattın
şimdi kabarıp su toplar bül olabilir sakın patlatma dokunma asit olan hiçbir şey de sürme domates iyice azdırır. Ben de istememiştim ama doktordan başka çaresi yok yanığın.
Silverdin yanık kremi aldırma şansın var mı nöbetçi eczaneden ben Cerrahpaşa'da yanık tedavisi gördüm pansuman şeklini anlatabilirim evde yapabilirsin şimdilik yarına kadar en azından

soguk sudan çikarma yada git banyoda akan soguk suya tut, ilk 10 dk ilk yardimin bu olmaliydi
geçmistir 10 dakikan ama yinede tut sen suya, acisini alacakdir ..
ya direk krem buldum krem sürdüm normal nemlendirici hani serinletir diye sonra direk suya tuttum

arkadaşlar ya sebze meyve önerisini vermeyin Allah aşkına yapmayın ya !
Canım ilk yardım eğitimim var
yapman gereken ilk anda soğuk su altında tutmak sonra hemen hastaneye git canım sakın macun,yoğurt, domates salça vb sürme

nöbetçi eczaneler baktık çok uzak canım ya ve dediğim gibi gitme şansım yok şuan of Allahım

su doldurdum kabı şuan ayaklarım suyun içinde ama hala yanıyor çok kötü

nöbetçi eczaneler baktık çok uzak canım ya ve dediğim gibi gitme şansım yok şuan of Allahım

Domatesmiş yoğurtmuş sakın sürme kurutur domates zaten asit yarayı yakar kurursa deri büzüşür işe yaramadığı gibi daha kötü yapar.
Bol bol soğuk suya tut yanık için başka yapılacak bir şey yok malesef.
Deri kalktı mı görüntüsü ne durumda?
Derecesini anlamak için soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…