kızlar yaa oğlum hastaa grip olduuuuu;((((

limon_01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
385
0
26
Ankara
oğlum iki gündür daha da kötü oldu daha çok kuçuk olduğu için bir şeyde yapamıyorlar burnu tıkalı genzi dolu ve midesini bulandırıyor sanırım bazen öksürürken kusuyorrrrr bugün yine kontrolümuz varr ne yapmam gerekiyorr böylee doğal yöntemlerlee allah kimseye vermesin kızlar yaa
ne yapacağımı inanın bilmiyormmm deneyimli annelerden öneriler bekliyorumnm bir dün dışkısından hafif kan geldii doktor kabız olup makatının iç kısmında çatlaklar olabilir dedii daha sonraa tekrarlamadı ama çok endişe ediyorummmmmm

canım ıyı bır dr gotur adam akıllı baksınlar cocuk hem grıp hemde amip de olabılır amıp gaıtada kan gorulmesıne neden oluyor bazen. ayrıca serum fizyolojık al eczaneden cocugun burnunun ıcını ıyıce yıka.burun kanalları rahatlasın. bunlar agır hastalıklar degıl ama tedavı edılmesı gereken seyler.

kullanıyorlum canım yaa yararı oluyor tabi ama geri başlıyor dediğin gibi iyi bir doktora götürdümm bir haftadır sürekli takipte iyi bir doktor yani bakalım ama biraz ağır geçiriyor antibiyotik verdi maalesef bunsuz atlatamıyacak dedii pazartesi tekrar bakacak inşallah biran önce iyileşir içimm gidiyorrrr

bebegin kaç aylik ?
serum fiz yada spray kullanmalisin burnu tikandikça açman lazim
uykudan once yap rahat uyusun , uyanincada yap uykuda tikanir ememez
emmeden once yap emerken tikanmasin
tok karnina temizlersen kusma ihtimali yukselir
kafasina bi tarafa yatir ve hizlica bastir serum fiz ligi aglar ama bu onun iyiligi için
cold-mix damllat yastigina
ate$ den bahsetmemi$in ama antibiyotik verdi diyorsun
adam gibi bi dr bul , grip olunca ant veren dr dan hayir gelmz ...
daha çok hasta olacaksiniz ,çocuklar boyle buyyor sonuçta
unutma bagi$iklik ya a$iyla yada hastalanmakla saglanir , ama hastalaninca da soguk aliginligi , astim, oksuruk ilacini dayarsan, zor kazanilir bagi$iklik
antibiyotigi saymiyorum bile yararli bakterileri oldurecek ba$iniz daha çok belaya girecek ..

Son düzenleme:

canım ya özele gittik zaten dalında en iyisi dediler ilk gittiğimizde gerek yok dedi anne sütü onu korur dedi ve en iyi anne sütü gelir dedi bizde endişelenmedik sadece serum fizyoloji kullandık ateşi hiç 38e çıkmadı 37,9 oldu sadece ama dün kontrolü vardı ve yarım saat dinledi ciğerlerini bu şekilde atlatamayacak dedi verdi ama çok kötü yaa kuzumm nefes alamıyor bazen emmesi azalmıştı inan bana yeni düzeldi birde ben ilk sütümü sağmıştım onu verdim dün zorlada olsa kaşıkla falan biraz daha iii sadece fazla öksürükk başka ne yapmalıyomm kii

Bebeğinizin yaşını yazmamışsınız anne sütü alıyor mu mesela? Alıyorsa bu bebeğin esas antibiyotiği anne sütüdür zaten ve bol bol emzirmeniz gerekir. Yok almıyorsa yine bol bol sıvı tüketmeli.
Cold-mix çok işe yarıyor ama yastığından biraz uzak noktaya damlatmanızda fayda var bizim kıza allerji yapmıştı mesela.
Alabiliyorsanız soğuk buhar alın bu da çocuğu çok rahatlatır. Evin çok sıcak olmaması gerekir sık sık iyice giydirip dışarı çıkartın, soğuk her zaman iyi gelir.
Biz bu gibi durumlarda Omron marka nebülizatör kullanıyoruz bir sefer bronşit yüzünden 3 gün hastanede yatmıştı ve o zaman kullanmışlardı biz de eve aldık. Şiddetli öksürük olduğunda içine ilacını ekleyip (isim vermek istemiyorum doktorunuzdan öğrenebilirsiniz) günde 4-5 kere maskeyi ağzına takıp solumasını sağlıyoruz bu da ciğerlerini oldukça rahatlatıyor.
Yatmadan önce mutlaka ayak altlarına vicks sürün ve çorabını giydirin. Mucize gibi işe yarıyor uzun bir süre öksürüğü kesiyor ve çocuğu rahatlatıyor.
İçebilecek yaştaysa ıhlamur kaynatıp limonlu içirin.
Hatta 2 yaş üzeri ise taze zencefil kaynatıp, limon bal ekleyip bunu da içirebilirsiniz.
Bir düğer yöntem de kara turp. Kara turpu alın için oyun ve ağzına kadar bal ile doldurup bir gece bekletip, çıkan öz suyu sabah-akşam bir tatlı kaşığı içirin. Çok güzel yumuşatır ciğerleri ve balgam söktürür.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, geçmiş olsun...

son yazınızı şimdi gördüm bebeğiniz daha ufakmış Benim kuzenimin 5 aylık bebeği de aynı durumda ve boğazı o kadar şiş ki süt bile içemiyor diye doktoru gündüzleri her gün iğne yaparak uyutuyor bebeği. Bu şekilde her gün anne sütü alabiliyor yoksa boğazı acıdığı için uyanıkken yutkunamıyor.

Umarım çabuk atlatırsınız..

bebeğillm pazartesi günü iki aylık olacak uykuda öksürüyorr ama bu viks olayıı olabilir yaa annemi de aradımm olabilirr tabii deedii bendee eşimi arıyorumm ve hemen deniyorumm canım
doktoruda sık sık kontrol istedi zaten inşallahh olurr cnım
anne sütü alıyor sadece veantibiyotiği bugün itibariyle azalta azalta verreceğiz 3 gün sürevek başka ne öneriyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…