23.haftamdayım bebeğimin beyin omur ilik sıvısının içinde bulunduğu boşluğun 9.63mm olduğunu söledi doktor. sınır 10mm miş 10 gün snra kontrole gel bakalım ilerlicekmi dedi. hala ağlıyorum harap oldum inşallah bişe olmasın oğluma başından geçen varsa cevaplasın o an öle kötü oldumki doğru düzgün nedir ne değildir soramadım evrak dosyamı bile orda unutmuşum çok kötüyüm ya
sonuç kağıdımda "Lateral ventrikül arka boynuz 9.63mm" diye yazıyo. Bunun gerilemesi yada ilerlemesi durumunu yaşayanınız varsa cevaplasın kızlar nolur..
Canım şu an için endişelenmeni gerektirecek bir durum yok. Lateral ventiriküllerin ölçümü 10 mm'nin altında olmalı evet seninki de bu değeri geçmiş değil. Kaldı ki 10-15mm arasındaki değerlerde hafif ventrikülomegali diye adlandırılır ve büyük çoğunluğu gebeliğin ilerleyen dönemlerinde kaybolur.
Senin şu an yapman gereken sabırla bekleyip dua etmen ilerlememesi için. Şu durumda gerçekten endişe edecek bir şey yok. Doktorun tabii ki gidişatı belirleyebilmek için on gün sonra kontrole çağırmış. Göreceksin hiçbir sorun çıkmayacak o zamanda. Zaten şu anda bir sorun yok ortada.
Allah sağlıkla bebeğinin kucağına alabilmeyi nasip etsin.
canım doktorun bekleyelım dedıyse sende aglama uzulme
hamılelıkte stres cok onemlı guzel seyler dusun
rabbım yardımcın olsun...
dualarımız senınle sag salım bebısını kucagına alırsın ınsanlahh