• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızlar vijdanım hiç rahat değil.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

SEHER YILDIZI

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.177
5.323
773
slm kızlar.17 aylık bir oğlum var. ben çalışan bir anneyim. normalde herşeye dikkat etmeye çalışsamda hatalar yapabiliyoruz malesef.
bende büyük bi hata yaptım. oluşumu bi kaç kere uyku saatinde uyumadığı için köpek var gitme bak köpek gelir uyu filan gibi aptal kelimeler söyledim. korkuttum aklım sıra. o anlık diyer düşündüm.
dün uykusunda sürekli mırıldandı hiç raha tuyuyamadı. bilmiym ondanmı. şimdide sürekli abaa hov hov diyo abla hav hav var diyo yani. sürekli ıh ıh diyo yola karrşı yani köpeğe git diyo kızıyo ona vuruyo aklı sıra. vijdanım hiç rahat değil çok pişmanım ama tepkisinin böyle olacağını düşünemedim. şimdide işteyim aklım hep onda. offf ne yapacağımı şaşırdım. içim içimi yiyor :çok üzgünüm:senağlama

Canım benim, hiçbirimiz süper anneler değiliz, elbette çocuk büyütürken hatalarımız ya da düşünemeden yaptığımız şeyler olacak. Kaçıncı çocuğumuzu büyütürsek büyütelim, biz de aslında onlarla yeni yeni şeyler öğreniyoruz. Sen hiç moralini bozma, çünkü oğlun korkmuş olsa bile bu durumu düzeltmek yine senin elinde...Yavaş yavaş aslında köpeğin korkulacak bir şey olmadığını anlatabilirsin, televizyonda ya da sokakta gördüğünde ne kadar sevimli olduklarını söylersin, hatta köpeklerle ilgili komik, eğlenceli hikayeler anlatabilirsin. Sonuçta daha çok ufaklar, inan bana çok çabuk unutur. Hatta ilerde senden köpek bile isteyecek annesi, hiç merak etme. :))

üzülme canım,istemeden hatalar yapıyoruz bazen.ama insan beyni kötü şeyleri unutmaya programlanmıştır.inş bebişin unutur en yakın zamanda.sen iyi bir annesin kendini çok yıpratma.bebiş uyurken ona ayetel kürsi oku korkmaz inş

sanırım çok korkutmuşsun oğlunu etkisinde kalmış. şimdi senin yapacağın şey onun köpeklerden korkmaması gerektiğini öğretmek bunun için bilgili birisinden yardım almanız gerekebilir. bu tarz şeylerle uyutmaya çalışmasanız daha doğru olur. korkutmak yerine hayır kelimesini öğretmelisin. ewt hiçbir çocuk laftan anlamaz ama sabırlı olmalısın. benim çocuğum yok ama yanımda çocuk büyüdü. yeğenim gece uyumayınca hikaye anlatırdık biz ona işte çocuğun biri varmış annesini dinlemiş uyumuş birde kalkmışki istediği oyuncak yanındaymış felan. alışana kadar bişeyler alıp koyardık yanına uyanınca görürdü. bunu her gün yapardık sonra birkaç günde bir oldu sonra sonra ayda bir oldu. mesela bu tarz şeylerle alışkanlık kazandırabilirsin.

kızlar yorumlarınıza teşekkür ederim. uyku düzeni filan çok iyi bi bebek benim canım oğlum. uykusunda eziyeti filan hiç olmadı ne gece ne gündüz. ama yaptım böyle bir hata. şimdi yok annem şaka yaptım dedim öğlen bak gidelim köpeke bişey yapmas ki dedim. çok konuştum. inş hemen unutur. birde çok vijdanlı canım sıkkındı koktu diye geliyo yanağını uzatıyo öp beni de geçsin diye yada elimi öpüyo öğlen gittim. kıyılırmı bunlara yaaa. offf

Back