Kızlar Tiroid için bir bakın lütfen. Acilll

ooomarlaaa

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2012
4.039
930
398
kızlar merhaba. 2 yıldır saç dökülmesi problemi yaşıyorum cildiye doktorlarına gttm ama ya hiç ilgilenmediler ya da tahlilde birşey yok deyip hem böbrek üstü bezlerime, tirodime birde kadın doguma gtmemi söyledi. tabi ben zamanında bunların hiç birini yapmadım. çünkü beni tıp fakültesine gönderdi. o an gidebilecek durumum yoktu. tabi bu sre içinde saçlarım gtti. şimdi tirodieme baktrmak istiyorum. bunun için gerekli olan testlri devlet hastanesinde ya da sağlık ocağında yaptırabilir miyim. bulundgm yerden endokrin uzmanı yok çünkü. en yakın br başka ilçede var o da özel hastanede. ssk güvencem var fakat tahlillerde ne kdr tutar bilmiyorum o yuzden gidemiyrm açıkçası. ne yapmalıyım. bir de bu ara kansızlık mı var bilmiyorum. beni her gören senin yüzünde ne var bembeyaz olmuşsun diyor. üşüme de var ayaklarımda. ne yapmalıyım ?

Kan aldirmaniz yeterli olur. TSH, T3, T4 degerlerinize bakacaklar sadece.
Kansizlikta olabilir.
Son zamanlarda kilo aldiysaniz, cok halsiz, yorgun, depresif hissediyorsaniz kendinizi belki TSH degeri cok yükselmis olabilir.
Belkide demir eksikliginiz vardir.
Bu arada benim saclarim da asiri dökülüyor, guatrimi iki sene önce aldilar zaten ama TSH asiri yükselmis ondanmis.

öncelikle cevabınız için tşk ederim. bahsettiğiniz kilo alma, halszlk, yorgnluk ve depresif hissetme belirtileri var bu ara üzermde. özellikle de şu sacımla alakalı olan durum beni çok etkiliyor. ne yapıcam hiç bilmiyorum. burdaki hastanede ne endokrin var ne cildiye. hastanede başka bir bölüme mi cıkaym tahliller için yoksa sağlık ocaklarında aile hekimi de yaptırır mı ki bu testleri ?

Rica ederim yardimci olabildiysem sevinirim.
Ben türkiyede yasamiyorum ne yazik ki bu testleri nasil yaptirabilirsiniz bilmiyorum fakat aile hekiminiz yaptirir diye düsünüyorum.

kansızlık için hemogram demir ve demir bağlama kapasitesine bi baktırın tiroid bezlerinden şüpheleniliyorsa FT3, FT4 ve TSH baktırmanız yeterli olur benim kardeşimin TSH biraz yüksek olduğu halde güzelim saçları döküldü.devlet hastanelerinde nor aile hekiminizede gidip kan tahlillerinizi yaptırabilirsinz. aile sağlığı merkezi (önceki adı sağlık ocağı)ücretsiz bakılıyor kan dediğim tahliller. devlet hastanesindede ücretli olsa bile çok fazla tutmaz.

çok tşk ederim. benmde eskiden toplamaya zor toka buldgm saçlarıma şimdi inceliğinden tutacak toka bulamıyorum. daha önce de ( yani bundan 1yıl önce) yaptırmıştm testleri birşey çıkmamıştı. şimdi tam htrlamadgm bir değer sadece çok az düşüktü. onda da birşey yok demişlerdi ama dediğim gbi o değern hangisi oldgnu unuttum şuan. o yüzden yarn gidip tahlilleri yaptırmak istiyorum. tahlil sonuclarına göre de özel hastanedeki endokrine gidicem mecbur

kızlar tahlil sonuçlarımı bugün elime aldım. 2 senedşr nedenini bulamadgm saç dökülmem için tiroidden şüphelendim ama ondan da birşey çıkmadı. bugn yapılan tahliller için doktor gayet normal hepsi fakat istersen birde çinko ve bir kaç bir şey daha saydı onlar için burda tahliller yapılmıyor diyerek başka bir ilçe devlet hastanesine yönlendirdi. p.teside oraya gidicem ama umutlarım tükeniyor artık. çünkü ben o hastanede başka bir cildiye doktoruna çıkmıştım adam tahlil yapma gereği bile duymadan etil alkol karısımı birşey ve bir sakinleştirici tarzı( kafama takmamam için sanırım) bir ilaç verip yollamıştı. gerçşi şimdi başka bir doktora çıkıcam ama blmiyorum o ilgilenir mi korkuyorum açıkçası. bir nedeni bulunamayan dökülmeler yüzünden saçımın 3/4ünü kaybettim. saçımı salıp gezemiyorum bile. nasıl toplarsam toplayaylm artık açılan yerleri saklayamıyorum. ne yapacağımı şaşırdım. bu arada ben size çıkan sonuçları da yazaym belki bilen bir arkadas denk gelir de birşey söyler.

t3 = 3,33
t4 = 0,95
tsh = 2,97
ayrıca vitamin olarak b12 = 224

TSH, T3 ve T4 testlerini sağlık ocakları yapıyor mu???

TSH, T3 ve T4 testlerini sağlık ocakları yapıyor mu???

ben sağlık ocağında aile hekimine giderek yaptırdım canm. yalnız buradaki sağlık ocağı kan alam işlemini saat 8 ile 9 arası yapıyordu. sende onun için biraz erken git istersen. umarım şifa bulursun

Evet değerlerin normal görünüyor. Ben endokrine değil, her ihtimale karşı Genel Cerraha gittim, tiroid yetmezliği çıktı.
Fakat dediğin gibi saçının çoğunu kaybettiysen muhtemelen saçkıran olabilir.
Bir an önce Dermatoloji uzmanına görünmelisin.. ya da Genel Cerrahiye başvur..!!

Testlerde sorun yoksa strestendir kesin. :/

bu gittiğim 3. cildiyeciydi ve bana genetik oldugunusöyledi. prominoksil şampuan ve bioxcin forte sprey verdi (minoksil gbi günde 2 defa 5 sprey şeklinde uygulanıyor ) ayrıca bepanten evigen argan ve badem yağı ile haftada bir bakım yapmamı söyledi. bu bakımlarla saçlarının hepsi geri gelmicek ancak &10-15 arası bir geri gelme söz konusu olacak ama saçlarında da aralıklarla dökülmeler olacak dedi yani tam bir çaresi olmadgndan bahsetti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…