Bebek Beslenmesi Kızlar, sütümü nasıl arttırabilirim...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alberfuper

brf
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
70
14
13
37
bebeğim şu sıralar çok sık emmek istiyor bende doymadığını düşünüyorum. Gün boyu idare ediyoruz ama akşama süt azalıyor herhalde emiyor bakıyor süt gelmeyince bırakıyor. Bende mama vermek durumunda kalıyorum aç kalmasın diye. Gündüz de saat başı gibi bir sıklıkla emiyor zaten... Sütümü arttırmak için ne yapmalıyım sizce ne önerirsiniz???

Soğan,dereotu,bulgurla yapılan yiyecekler ve kuru incir yiyebilirsin
bol su içmen gerekir ve sık sık emzirmen arz talep meselesi yani ne kadar emzirirsen o kadr çok sütün gelir

humana still tea içiyorum ben birde yeşillikler bol su rezene ve kimyon çayıda süt yapar hemde gazını alır bebeğinin.

Günlük bi avuç hurma. Aptamilin anne sütü arttırıcı bı laktamili var onu. Pekmez şerbeti. Bulgur pilavı sogan.3litre su günlük. Araştırmada uzman söylemisti.

bol bol temiz hava al, mutlu olacağın şeyler yap, sevdiğin insanlarla görüş, eşinle baş başa vakit geçir...

kızlar bende kızımı 20 ekimde sezaryenle dünyaya getirdim. aynı sorun bende de var. sütüm 3. gün anca geldi ama yeterli değil maalesef. doktor kontrolüne gittik, 440 gr. zayıflamış kızım. birde sarılık tespit edildi ama değeri yüksek değilmiş. dr. sütün beslememiş dedi. mama takviyesi yapacaksın dedi. bizde SMA mama aldık. kendimde sürekli sıvı gıdalar alıyorum. humana nın cayını aldım. günde 3-4 defa içiyorum. mamayıda önce anne sütü biraz geçince mama şeklinde vermemi söyledi dr. sütümü nasıl arttırabilirim. birde geceleri uyumayı seviyor kızım maşallah. yatmadan önce mama veriyorum. altını açıp gazınıda çıkarınca uyuyor. anca sabah uyanıp meme istiyor. bu da normal mi? gece emzirmek istesem bile almak istemiyor. :) gündüz emiyor genelde. gecede emmek istese bile uyumak için emiyor. o uyuyunca gece bende uyuyorum doğal olarak. :) sizce bu normal mi kızlar? bilgilerinize ihtiyacım var. gece uyuyan bebek sağlıklıdır demi?

Benim oğlumda 4 aylık oldu suan çok sık emme bizde de mevcut 2 ayliktan beri de tek göğsümden süt gelmiyor sayılır. Bu durumda bile doymadiğini düşünmüyorum.
Bende bir çok seyi denedim mesela çemen yedim, dere otu tükettim, ısırgan otu çayı içtim, humana still tea kullandım, rezene ve kimyon çayi denedim, kafeyinden uzak durdum 4 aydır ne çay nede ķahve tükettim hic biri huzurlu bir gün geçirdigimde ürettigim süt kadar süt üretmedi. Yani demem o ki Önemli olan şeylerden biride senin moralinin yüksek olması huzurlu dinlenmiş ve sakin olman lazim. Gerisi gelir bunun yanında süt içiyorsan içine birazcık bal kat , yogurduna pekmez sıvı alımına dikkat et... Biran evvel normale dönersin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…