• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sutum gelmıyor :( ne yapıcam

YESIMMM24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
488
5
96
Fransa
2 gun once dogum yaptım kızlar ama bebegım emmıyor sut sagma makınasıyla sagdım bırınden geldı ama cok cok az daha gelırmı ne dersınız cocuga mecbur hastanede mama verdıler ama ben yınede sutumden vermek ıstıyorum cok onemlı varmı bole sorun yasayan cocuk emmıyor da :)

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Sezeryanlamı doğum yaptın ? Benimde ilk gün hastanede gelmemişti, mama vermişlerdi.
2.günden sonra gelmeye başladı. Sezeryanla doğum yapmıştım. Gelir güzelim. Stres yapma, o da etkiler.. Rahat ol. Meleğini emzirirsin merak etme.

ben sezeryanla dogum yapmıstım tam anlamıyla sutumun gelmedı 4 gunu bulmustu.
endıselenme bol bol emzır. zamanla süt gogsune inmeye başlar...

Canım hiç merak etme sütün mutlaka gelecektir. Benimde çok azdı 4. günde anca normal süt geldi. Birden bire olmaz. Bu arada helva ve bulgur pilavı ye. Su iç. Bebeğinin emmemeside normal çünkü henüz daha napacağını bilmiyo. Zamanla düzene girer.

Humana still tee çok fayda sağladı bende. Tavsiye ederim. ılk zamanlar günde 4 bardak içiyordum artık bazen hiç içmiyorum, bazen 1 bardak içiyorum. Çok faydasını gördüm.

sakın sağarak sütünü hesaplama.ben yaptım o hatayı lütfen sen yapma.sürekli emzir.sağdıgın zaman gerçek ölçüyü göremiyosun,bebegin emdiginden az çıkıyor.mesela 60cc sağ,bebegin emdiği 90 cc oluyomuş.

ben sağardım,sanki sağınca daha cok geliyomuş gibi hissederdim,ne biliim bebegin daha çok çektiğini.sağıp sağıp biberonla verdim,sonra tabi biberona alıştı.

pompayı göğsün çok şişerse onu hafifletmek için,ya da ucunun çıması için kullan.

sütün artacak emin ol.ısırgan otu çayı demle 5 dk iç her gün,bol su..

Allah yrd olsun cnm
benım ablamında gelmemıŞtı ılk baŞlarda arkadaŞının 6-7 aylık bı bebeĞı vardı onu emzırdı o bebek daha kuvvetlı ÇektıĞınden daha Çabuk gelmıŞtı sÜtÜ bunu da dene ıstersen

daha iki günlük dogum yapmissiniz süt kanallari herkeste ayni acilmaz ama genelde 3.günden sonra iyicene süt birikmesi olur...sakin mama vermeyin onun yerine sik araliklarla bebegi emzirin siz emzirdikce süt gelicektir..pompalamak iyi bir fikir ama onuda sadece bebek emmedigi zamanlarda kullanin gerginligi azaltirsiniz böylece..bana evime gelen ebe günde 1 kez pompalamam gerektigini söylemisti..ilk baslarda hep öyle yaptim..pompa süt kanallarini genisletiyo, fakat bebegin emmesi daha fazla sütün birikmesini sagliyo..stres yapmayin süt gelicektir

benimde doğumdan bi kaç gün sonra sütüm geldi yeniyken azdı benimde
bol bol emzir emzirdikçe artacak sütün.

Back