• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar sutum çok az

mrb cnm.
gülegüle büyt bebeğini öncelikle...
süt için bol bol yeşillik ye.yeşil soğan acayip süt yapıyor ama bi okadarda gaz yapıyor bebekte.şekerli şeyler ye.komposto falan.bide bol bol su iç cnm.ha bide en önemlisi moralini düzgün tut,sütüm yetmiyor falan diye düşüme:))

Dereotunu doğra yoğurtla ye yanındada bulgur pilavı akşama taş gibi olur göğsün hemde kalorisi yok denecek kadar az boşa kilo alıp ilerde derdine düşmezsin canım.

Dereotunda sütten daha fazla kalsiyum varmış aklında olsun.

bende su çok süt yapıyor. o yüzden hep su şişesiyle geziyorum evde:)) günde 3 lt su iç en az canım benim. bu arada sütüm yok, çok az diyede kendini üzme buda sütünü etkiler.

canım bol su iç ve bol bol emzir 2 seyın sut yaptıgı kanıtlanmıs bırıncısı dereotu ıkıncısı taze üzüm beyaz taze uzum var ya o bunları bol bol tuket,her annenın bebegıne sutu yeter merak etme

Acaba sütün az mı yoksa doyurucu değil mi .. ben en son bebeğimi doktora kontrole götürdüğümde kilosuna bakılınca sütümün yetersiz olduğunu öğrendim . Sütüm var ama doyurmuyor çocuğu , halk dilinde sütün yağlı değil yavan diyorlar .. mecburen mama takviyesine başladım . hem emziriyorum hem mama veriyorum . bir yandan da rezene çayı içmeye başladım .. herkes bir şey söylüyor uygulamaya çalışıyorum sütüm yeterli olsun diye .. ama nafile emzirdikten sonra üzerine koca biberon mamayı bitiriyor ..

sutum var tahmınım yanı bebeğım doyuyordu,ama bu aralar sıvı tuketmıyorum,hem ben emzırmıyorum sut pompasıyla sağıyorum elektırıklı acaba makınadan dolayıda olabılırmı ,zamanla azaltırmı sutumu bu korkutuyor benı,bende mama takvıyesı yapıyorum mecburen

merhaba canim evet ben ilk baslarda gögsüm yara oldugu icin pompayla sagip veriyordum sütü azaltiyor simdi emziriyorum baya artti süt elinden geldigince emzir bence yine mamada verirsin bende veriyorum mama ara sira

kızlar o süt yapar bu süt yapar die bişi yok hersey süt yapar ama en cok yesillik ve su tüketmek gerekiyo benmde iki aylık bebeğim var hersey yiyorum.kuru fasulye ve mercimek hariç aslında yediklerimizin bebeğe gaz yaptığınada inanmıyorum ama napalım dikkat ediyoz sonuçta bebişimiz bizim yedimizi yemiyo sırf süt içiyo....birde dikkatimi ceken bişi var cinsel ilişkiden sonra göğüslerim acayip süt doluyo bebeişim boğulcak gibi oluyo yetiştiremiyo bilginizee
ayrıcaa pompa veya ek mama kullanmayın ne kadar emzirirseniz okadar süt geliyo benim bebeğim ilk 1 ay 15 dkk da bi emerdi artık fenalık geliyodu bana ama hep emziriyodum baslarda benimde cok azdı sütüm .....bu arada mamanın tadı ayrı sütünüzün tadı ayrı bebeğiniz sizi bırakırsa üzülürsünüz bence emzirmek anne ve bebeği birbirine daha bi bağlıyo

Son düzenleme:
Canım dün duydum tv.den dr.söyledi dere otu yemek sütü çok artırıyormuş inşallah faydası olur,en yakın zamanda inşallah bolbol sütün gelir

sutum var tahmınım yanı bebeğım doyuyordu,ama bu aralar sıvı tuketmıyorum,hem ben emzırmıyorum sut pompasıyla sağıyorum elektırıklı acaba makınadan dolayıda olabılırmı ,zamanla azaltırmı sutumu bu korkutuyor benı,bende mama takvıyesı yapıyorum mecburen

bende pompayla sagdıgım zaman azalıyor sutum.onun ıcın sağmak yerıne dışarıya mzıremeyecegım yerlerde gıttıgım zaman mama takvıye edıyorum..maden suyu gayet guzel sut yapıyor.galactogıl dıye oralete benzer bır ıcecek var eczanaden aldım sut yapıyor duzenlı kullanıldıgında..suda yada sutte acıp içiyorsunuz ama turkıyede varmı bılmıyorum..bırde sutyenlerınızı sıkı gıyneyın kı sıtıub-unz gelsın sutu baskılamasın ozellıkle gece uyku da sut yaptıgından sıkı camasırlar sutu baskılar ve sutunuz azalır....

arkadaşım normal yemeğini ye. başka da birşey yemene gerek yok. tek yapacağın bol su içmek, ve bebeğini sık sık emzirmek.seversen ada çayı,nane ve rezene çayları çebilirsin. sendeki gazı alacağı için bebeğinin emdiği süt onu rahatsız etmez.
Emzirmede bebeğin ağzı annenin meme ucu çevresini sıkıştırır. Bu baskı ile uyarılan sinirler beyinde prolaktin yapımı ile görevli olan bölgeye haber götürürler. Bu haberler prolaktin salgılanması için emir olur. Ne kadar çok haber iletilirse, o kadar çok prolaktin yapılır.

DAHA ÇOK EMZİRME = DAHA ÇOK UYARI = DAHA ÇOK SÜT YAPIMI

BEBEK NE KADAR ÇOK EMERSE, ANNE O KADAR ÇOK SÜT ÜRETİR.

Kaynak: T.C. Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü

arkadaşlar sütünüzü sağmayın yada çok gerekmedikçe sağmayın.Bebeğinize verebileceğiniz ömrü boyunca belkide en değerli şey sizin sütünüz.Bende dışarı çıkıcağım zaman sağıyordum ama hem bozulma ihtimali, hem hijyen için artık umrumda değil doğal bir durum şalımı alıp emziriyorum hiç bir şey bebeğimden önemli değil sütüm varkende bir kere aklımdan geçirmem mama vermeyi.

Öncelikle bebeğini güle güle büyüt. Çocuk doktorum bana sabah ve akşam olmak üzere Humana Still Tea içmemi önerdi. Ayrıca bir kaşık harnup pekmezi ve birkaç ceviz ye dedi. Ben bol bol sıvı tüketiyorum. Sütümün yetip yetmediğine gelince inan bilmiyorum. Geçen aya kadar yetiyordu.Kontrolde sorun yoktu. Son birkaç gündür çocuğumu sürekli tartıyorum ama kilo almıyor. Sütünün yetip yetmediğini dr açıklamasına göre şöyle anlarsın: günde 4 ten fazla dolu dolu bezinde idrar olursa, emzirirken diğer göğsünden süt gelirse.. Bana söyleneni bende sana söyleyeyim. Sakin ol ve bol bol emzir. Allah kolaylık versin

Yine ben.. Ben hamileliğim boyunca Elevit Pronatal, Ferro Sanol ve Calsiyum Sandoz içiyordum. Kadın Doğum Doktorum ve Çocuk Doktorumuz emzirme süresince vitaminlere devam dedi. Zaten Elevitin prospektüsünde yazanı aynen aktarıyorum ' emzirme döneminde Elevit Pronatal anne sütünün kalitesini arttırır ve anne sütü ile beslenen bebeğin daha dengeli bir şekide gelişmesine katkıda bulnur '. İstersen doktoruna danış.

kızlar sutum çok az bebeğımı doyurmuyor sut ıçın neler yemelıyım fisfisfis

tahin ,ıstırgan ,yeşilçay, anason, rezene çayları kırmızı et, karaciğer kuzu olsun ,mercimek, nohut.bakliyatlar ve bol bol su ,pekmez, prinç çorbası bende işe yaradı inşallah sendede yarar:emir_bebek:

KIZLAR ONCEDEN GUNDE 4 KEZ SUT SAĞIYORDUM SON 1 HAFTADIR GUNDE 2 KEZ BIR SABAH BIR AKSAM SAĞIYORUM,BUDA BENI UZUYOR AMA POMPAYLA SAĞDIĞIM IÇIN AZALIYOR BOYLE TAHMIN EDIYORUM AMA NE YAPIM BEBEĞIMDE ĞOGSUMU ALMIYOR MECBUREN MAMA VERIYORUM ONA HER MAMA VERISIMDE IÇIM GIDIYOR SUTUM YOK DIYE :1no2:

Back