Söz Kesimi kızlar söz alışverişinde yanlış mı yaptım??

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
hanımlar biz erkek arkadaşımla bu sonunda sözlenmeyi planlıyoruz ailelerimiz yanımızda değil bizde fazla birşey bilmiyoruz. dün alışverişe çıkalım dedik. ben 2 elbise bir ayakkabı aldım oda gitti çok marka bir yerden ayakkabı takım elbise gömlek aldı. benimkini o ödedi onunkinide ben ödedim. şimdi annemle konuştum kızım ne alışverişi sen erkeğe takım elbiseyi düğünde alırsın damatlık olarak dedi. şimdi takım elbiseyi sen almamalıydın dedi. şaşırdım. ben yanlışmı yaptım kızlar :)) hani çok büyük sorun mu derseniz değil elbette. bir şekilde hallolur. birde başka ne yapılır annem nişan bohçasında karşı tarafa damada annesine babasına bacısına alacaklarımızı biz alırız onlarda o zaman alır. yani alışveriş nişanda olur dedi. kafam karııışşşıkkkkk :)))

canım öncelikle hayırlı olsun diyeyim.. benim bildiğim kadarıyla söz alışverişi diye bişey yok.. annenin dediği gibi o tarz şeyler nişan alışverişinde alınıyor.. erkeğe takım elbiseyi kimi düğün alışverişinde alıyor kimide nişan zamanı alıyor.. biz nişanda teyzeydi halaydı dayıydı herkese bohça çıkarmadık.. onlar sadece bana çıkardılar bende sadece damada bohça hazırladım

evett.. sırayı birazcıık karıştırmışsın.. sözde bu şekilde bir alış verişe gerek yoktu..sağlık olsun keşke danışsaydınız bi annenize alışverişe çkmadan :) şöyle olur; nişanda birbirinize kıyafetler ayakkabı ve çamaşır, sen ona saat traş seti vs. o sana makyaj takımı parfüm vs. alır.. bunlar küçük sandıklanıp pohçalanıp değiş tokuş edilir aranızda :)

yanlış oldu neyse artık bende oda takım elbiselerimizi sözümüzde giyeriz. nişnda da abiye elbise alacaklar bana. bizde damat bohçası hazırlayacağız o zaman aldığımız takım da bohçadan sayılır. millet bize gülmesin diye kimseye söylemeyiz artık :)) dediğiniz gibi bohçada iç çamaşırı gömlek parfüm saat vs konulur onlarda bana buna benzer şeyler alırlar. birde düğünde ben ona damatlık alacağım değil mi?

ayrıca ailesi gelince yüzük + 5 bilezik takacaklarmış (uygun mudur?)
nişan düğün bir arada olacak o zamanda set + 5 bilezik daha (10 bilezik olacak) takılacak.

birde bu söz yüzüğü nişan yüzüğü evlilik yüzğü hikayesini anlayamadım şimdi biz bugün söz için ince yüzük mü alalım yoksa sadece tektaş yüzük mü alalım. her törene bir yüzük mü alınır.
düğünde farklı bir yüzükmü takacaklar offff be bu ne allah aşkına allah erkek evine para + sabır versin

düğünde siz ona damatlık alacaksınız evet.. onlarda gelinliği alacaklar.. bilezik olayı tamamen aileler arasında bir konudur.. nişan düğün bir arada olmak nasıl birşey hiç mantığını anlamış değilim ben onun.. nişanlılık bir süreçtir ve düğünden bir zaman önce yapılır.. evlenirken aynı zamanda nişanlanamaz ki insan nişanı düğünden önce yaparsınız veya yapılmayadabilir şart değil.. sözde ben tektaş yüzük tercih ettim..genelde öyle oluyor..erkeğe takılmaz. kız sözlenir. nişanda da alyanslarınız takılır her ikinize. artık bir daha yüzük alınmaz. o yüzükler sizin evlilik yüzüğünüz olarak ömür boyu parmağınızda kalır.. :) bilmem açıklayıcı oldu mu :)

cnm kimi nişan düğünden bir gün öncede yapılır akşam kına olur ertesi gün düğün olur diyor. kimi söz nişan bir arada olur diyor bu ne işmiş ya. şhirler birbirine uzak aileler birşeye karışmıyor ama pek akılda vermiyorlar.

Ben de damada bir kez takım alınır nişanda ya da düğünde diye biliyorum.

Ama ne önemi var ki?
Bana huzur versin, değer bilsin.
Mutlu etsin gerçekten hepsi hediyem olsun diye düşünürdüm ben.

Siz de öyle düşünün. Mutluluklar

hakklısın canım zaten bende neden takım aldım ayy çok kötü yanlış yaptım pişmanım demiyorum hatta kendime gülüyorum. canı sağolsun zaten güzel bir takım elbisesi yoktu sanırım gidip gördük beğendik aldım oda bana elbise aldı. canımız sağolsun. :)) demekki böyle gariplikler bizde çok olacak şaşkınmıyız neyiz. :))

o söylenenler uydurma adetler.. işine geldiği gibi yapıyor artık herkes.. düğünü kınayı aynı akşam yapanlar bile var artık.. ben mantığına bakarım.. düğünden bir gün önce veya aynı gün nişanlanmanın hiç anlamı yok ki.. sen nişanlanıp bi süre nişanlı kalırsın.. sürecin adı olsun diye. bu kız nişanlı bu çocuk nişanlı demek için. başı bağlı olduğu belli olsun diye yani çok güzel bizim örfümüz adetlerimiz gerçekten.. usulüne göre yapmak lazım ama.. bizimde aileler farklı şehirlerde yaşıyor.. bir kere geldiler tanıştık.. bir kere daha geldiler söz taktılar.. nişan yapmadık. askere gitti geldi sözlü bekledik.. şimdi düğün hazırlığındayız ağustos sonu inş. böyle işte.. olur biter korkma ,Allah ev alanla evlenene yardım edermiş..

sağol canım ya çok güzel açıklıyorsun. bizde kendimize nasıl uygun olursa ona göre hareket etmeliyiz. Allah ayrdımcımız olsun dün altın alışverişine çıktık sonra vazgeçip elbise alalım dedik iyide yapmışız bak şimdi altın düşmeye başladı allahım ne olur daha da düşdünde herkes çokça altın taksın. evleneceklerin yüzü gülsün.

canlarım bugün altın alışverişimizi yaptık 5 tane bilezik bir tektaş altın yüzük bide alyans aldık. Allaha şükür içime sinen sorunsuz sıkıntısız bir alışverişti. müstakbel nişanlım ve ben gittik. aileler karışmadı onun ailesi para gönderdi birde annesi alyansları küçük almayın gösterişli olsun demiş :) çok hevesliymiş. Sağolsun bir lafını duymadım yada söylediyse benimki duyurmadı. işte bileziklerim, maalesef fotograf makinesi kolumdaki duruşunu tam gösteremedi. toplamda 133 gr aldık düğünde de aynısı olacak inşallah.

alyansım ve tektaşım da makineden dolayı elimde tam gözükmüyor. benzelerini netten buldum. tektaşımın taşlı kısmı bir tane orijinal resimde 2 tane görünüyor ben tektaş kısmını beyaz taşlı kısmınıda ince olarak aldım. alyasımın 3 rengi var sarı, bakır sarısı ve gümüş rendi iki köşesinde ince taşlar var.

Eklentiler

• $pr_01_4069_min.jpg
    5,9 KB · Görüntüleme: 190
  • $2013-alyans-modelleri-10.jpg
    39 KB · Görüntüleme: 296
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…