merhaba ben 24 yaşındayım yaklaşık 2 hafta önce göğsümün içinde bir şeyler hissettim ve korkarakta olsa doktora gittim.doktor öncelikle yaşımı sordu sonra size sorduğu ailenizde var mı sorusu oldu.ultrasona yönlendirdi.sonuçları gösterdim ve korkularımın yersiz olduğunu öğrendim.genç kızlarda bulunur dedi.fakat yine de düzenli olarak 3 ayda bir kontrol ettireceğim.doktora gitmekten değil gitmemekten korkalım.ve hemen aklımıza kötü şeyler getirmeyelim..bende ilk hissettiğimde doktora gitmekten korktuğum için yazdım.inşallah iyi çıkar.sevgiler...
benim adet dönemimde anormal şişiyor katta ceviz büyüklüğünde ve ağrı oluyor bazen adetime 15 gün varken başlayabiliyor,kanser gibi ciddi durumlarda kavucuk kıvamında ve ağrısız kitle diye tanımlanıyor;tabi 20 yaşından sonra her bayan adet sonrası 3-7 günlük süreçte mutlaka kendini kontrol etmeli ben 25 yaşındayım ve 2 yıl önce fibroadenomum vardı inanmayacaksınız ama 6cm çapında yaklaşık bir mandalina büyüklüğünde kitle aldırdım hiç ağrı yapmadığından sinsi bir şekilde ilerlemiş göğüslerimde büyük olduğundan fark etmemişim MR sonuçlarım ultrason görüntülerime bakınca neredeyse kesin tümör dediler ama biyopsi temiz çıktı ama doktorlar ne olursa olsun alınmalı dedi bu kadar büyük olunca ve aldırdım
Bendede iki sağ iki sol göğsümde var ve bende ya evlenince çıktı yada ben evlenince farkettim..birgün kasinirken gogsum elime bir sertlik geldi korktugum için gidemedim sonra esim gitmem için ısrar etti ve doktora gttgmde birbuçuk aylık hamileydim ultrasonda dört tane cikti ben birtaneden korkarken genel cerrahi bakti buarada.sonra hepsi fibroadonem imiş korkularimis yersizmis şükürler olsun doktorq gtmekte fayda var ama bana doğumdan sonra gel alalim dediler rahatsz ederse şiringayla cekiorlarmis çok kolaymis işlemi yani öyle dediler bakalim ama aldirmasamda onemli deilmis senede bir kontrol ettircem okadar
Odem olmasi icin bir neden var mi?
Adet donemin yaklasiyor mu mesela...
Bende cok pimpirikliyimdir, koltuk altimda, ense kokumde, kulagimin arkasinda, mememde kitle cikip durdu.
Sakinan goz hesabi sanirim ama hepsi yag bezesi cikti.
Sadece sakin ol, emin ol birsey cikmaz, cunku eger kanser olsa, mutlaka baska bir belirti verir.
Fakat her ne olursa olsun, biz ne desek bos, en kisa zamanda doktora git goster, sonra olumlu haberleri de buradan bize ver
Doktora gittim kızlar kist vardı diğer göğsümdede şişlik varmış ki onu farketmedim bile stresten oluşan birşeymiş diğerinin içinde ki sıvıyı çekti enjektörle yani sizinde dediğiniz gibi korkulacak birşey yokmuş. :) Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. İnsanın hiç tanımadığı halde yanında olan birilerinin olduğunu bilmesi çom güzel bişey. Sevgiler
Doktora gittim kızlar kist vardı diğer göğsümdede şişlik varmış ki onu farketmedim bile stresten oluşan birşeymiş diğerinin içinde ki sıvıyı çekti enjektörle yani sizinde dediğiniz gibi korkulacak birşey yokmuş. :) Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim. İnsanın hiç tanımadığı halde yanında olan birilerinin olduğunu bilmesi çom güzel bişey. Sevgiler
stres yapmamaya çalış gerçekten vücudumuzu sağlığımızı olumsuz etkiliyor bende yapıyordum eskiden ama şimdi kendimi tutmaya çalışıyorum.sakinleşiyorum kendimi rahatlatacak müzikler dinliyorum.
sonuçların iyi çıkmasına sevindim.
iyi akşamlar...
doktora hemen git ihmal etme canım,hemen kötüye yorma umarım kötü bir şey yoktur
RABBİM YÜCE ALLAHIM ŞAFİ adının hürmetine şifa versin hepimize cemi cümlemize Amin
Şimdi şu an farkkettim yatınca dokunduğumda bir sertlik var ve ağrıyor kızlar kötü birşey olabilir mi kanser falan 30 yaşındayım şu an içimi inanılmaz bir korku sardı ne yapıcam ben hangi doktora gidicem dahiliye mi dr. gitmeyede korkarım ben şimdi çok kötü hissediyorum kendimi
cok gecmıs olsun ramazan bayramından once ablamında gogsunde sertlık vardı genel cerrahı doktoruna gıttı ve ablamın kıtlesı amelıyatla alındı patolojıye gıttı ve raporu bozuk cıktı ve bır hafta sonra cerrah pasada gogsunu aldılar sımdıde kemoterapı goruyor sacları dokuldu sakın vakıt kaybetmeden doktora gıt derım ıyı aksamlar
Arkadaslar benimde 3 ay once tesatufen sol gogsumde kitle farkettim.Ultrason cektirdim sol gogsumde kitle cikmadi sag gogsumde kist cikti.3 ay gecti ve suan agrida var 27 yasindayim korkuyorum ben mi kafama takiyorum stresten mi oldu bu ara dugun islerinden dolayimi bilmiyorum yarin tekrar ultrasona gidicem cok korkuyorum
Arkadaslar benimde 3 ay once tesatufen sol gogsumde kitle farkettim.Ultrason cektirdim sol gogsumde kitle sol gogsumde cikmadi sag gogsumde kist cikti.3 ay gecti ve suan agrida var 27 yasindayim korkuyorum ben mi kafama takiyorum stresten mi oldu bu ara dugun islerinden dolayimi bilmiyorum yarin tekrar ultrasona gidicem cok korkuyorum
benim adet dönemimde anormal şişiyor katta ceviz büyüklüğünde ve ağrı oluyor bazen adetime 15 gün varken başlayabiliyor,kanser gibi ciddi durumlarda kavucuk kıvamında ve ağrısız kitle diye tanımlanıyor;tabi 20 yaşından sonra her bayan adet sonrası 3-7 günlük süreçte mutlaka kendini kontrol etmeli ben 25 yaşındayım ve 2 yıl önce fibroadenomum vardı inanmayacaksınız ama 6cm çapında yaklaşık bir mandalina büyüklüğünde kitle aldırdım hiç ağrı yapmadığından sinsi bir şekilde ilerlemiş göğüslerimde büyük olduğundan fark etmemişim MR sonuçlarım ultrason görüntülerime bakınca neredeyse kesin tümör dediler ama biyopsi temiz çıktı ama doktorlar ne olursa olsun alınmalı dedi bu kadar büyük olunca ve aldırdım
Bende aynı şekilde aldırmayı önerdiler hemfe hemen çünkü 4.5 cm ve bana aşrı yapıyor ameliyat yapıp dokuyu patolojiyr göndereceklermiş meme şeklimde bozukluk ve dikiş izi olur mu çok korkuyorum