Kızlar sol göğsümde ağrı ve sertlik var! :((

MissPoine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
7.753
9.873
448
Şimdi şu an farkkettim yatınca dokunduğumda bir sertlik var ve ağrıyor kızlar kötü birşey olabilir mi kanser falan 30 yaşındayım şu an içimi inanılmaz bir korku sardı ne yapıcam ben hangi doktora gidicem dahiliye mi dr. gitmeyede korkarım ben şimdi çok kötü hissediyorum kendimi

Son düzenleme:

Canım hemen kötüye yorma ben 22 yaşında iken fark etmiştim.yaşım küçük olduğu için mamografiğe sokmadılar ultrsonla muayene ettiler sonra parça alındı patolojiye gönderdiler temiz çıktı her sertlik kanser demek değildir ama sen ihmal etme hememn doktora git genel cerraha gitmen gerekli korkmana gerek yok...

Odem olmasi icin bir neden var mi?
Adet donemin yaklasiyor mu mesela...
Bende cok pimpirikliyimdir, koltuk altimda, ense kokumde, kulagimin arkasinda, mememde kitle cikip durdu.
Sakinan goz hesabi sanirim ama hepsi yag bezesi cikti.
Sadece sakin ol, emin ol birsey cikmaz, cunku eger kanser olsa, mutlaka baska bir belirti verir.
Fakat her ne olursa olsun, biz ne desek bos, en kisa zamanda doktora git goster, sonra olumlu haberleri de buradan bize ver

canım kötü düşünme hemen ben kanserde AĞRISIZ ele gelen kitle olur diye biliyorum muhtemelen kötü birşey degildir. ama sen yine de ihmal etme pazartesi git hemen doktora

20-30 yaş arasında fibroadenom sıklığı fazla, bende de var , zararlı değil eğer fibroadenomsa.. büyük ihtimal öyledir.. sınırları belli- lastik kıvamında olması gerekir..

Agriliysa problem degil diye biliyorum... Ama kesinlikle gecikmeden doktora git icin rahatlasin.

Hemen olumsuz düşünmeyin.
% 90 fibrokistik hastalıktır.
Ama öyle bile olsa doktora gitmeniz gerek. Gitmeniz gereken branş gene cerrahi.

Hem 30 yaş rutin kontrollere başlamak için erken değil.

gecmiş olsun inşallah önemli bişey yoktur. Göğüsteki sertlik ağrıyorsa korkmayın dediklerini duymuştum içini ferahlatacaksa. Ama ne olursa olsun doktora git ihmal etme korkma da insallah bişey yoktur

Bende de fibrokistik değişim ve fibroadenom var. Prolaktinim de yuksek hepsini toplayinca sol mememde çok ağrım oluyor özellikle regl doneminde bicak saplaniyor sanki. Doktorumun ve radyoloji doktorunun dediğine göre çok çok normal. Dogum yap bebek emzir dedi hatta

Senede bir kez kontrol ettiriyorum mesela son kontrolde fibroadenom eklendi bir de koltukaltimda yag bezesi çıktı. Evet arkadaslarin dediği gibi ağrı varsa korkulacak birsey yok tabii gitmelisin de doktora ama içini rahat tut.

Valla 5 bayandan 1inde bu sorun var. Maalesef biyolojik sistemimizden kaynaklı. Bende de 3 yıldır var hele de regl dönemlerinde ne ağrı çektiğimi bi ben bilirim :) korkma muhtemelen kisttir
Geçmiş olsun...

aynı şikatele cuma günü doktora gittim. sertleşme ve ağrım vardı. kan tahlili ve ultrasonda baktı doktor.
stresten olabilir tahlillerinde hiç problem yok dedi. şimdi geçti çok şükür.
ertelemeden gidin, kafanız rahat etsin.

Aynı şikayetle doktora gittim doktorun ilk sorduğu "ağrı var mı?" var dedim tamam ozaman korkmuyoruz bi'bakalım dedi meğersem lenf bezim şişmiş iltihap için hap falan verdi. Bi'de ek olarak adet döneminde bazen böyle sıkıntılar oluyo dedi.

Kötüye yorma hemen, çok geçmiş olsun

R

Adet dönemime daha çok var canım dokunduğumda sertlik var taş gibi bişey ve agrı yapıyor dokununca ailemden 3 kişiyi kanserden kaybettim korkuyorum

Çok teşekkür ederim umarım dediginiz gibidir dr. Randevu alıcam yarın için şimdi siz deyince baktım meme genel cerrahisi Polikliniği var oraya aldım.

R

Adet dönemime daha çok var canım dokunduğumda sertlik var taş gibi bişey ve agrı yapıyor dokununca ailemden 3 kişiyi kanserden kaybettim korkuyorum

Tabi ki dogru olan doktorunuzla gorusmeniz ama eger yanlis bilmiyorsam agri yapmasi olumlu, aksi durumda agri falan olmuyor...
Rahat olun yani

Kızlar cevaplar için çok teşekkür ederim vepten girdiğim için tek tek yanıtlayamiyorum Allah razı olsun dua edin benim için. Yarın dr. gidicem

canım kötü düşünme hemen ben kanserde AĞRISIZ ele gelen kitle olur diye biliyorum muhtemelen kötü birşey degildir. ama sen yine de ihmal etme pazartesi git hemen doktora

20-30 yaş arasında fibroadenom sıklığı fazla, bende de var , zararlı değil eğer fibroadenomsa.. büyük ihtimal öyledir.. sınırları belli- lastik kıvamında olması gerekir..

Agriliysa problem degil diye biliyorum... Ama kesinlikle gecikmeden doktora git icin rahatlasin.

Valla 5 bayandan 1inde bu sorun var. Maalesef biyolojik sistemimizden kaynaklı. Bende de 3 yıldır var hele de regl dönemlerinde ne ağrı çektiğimi bi ben bilirim :) korkma muhtemelen kisttir
Geçmiş olsun...

Hepiniz çok teşekkür ederim , bugün Dr. gittim evet bir kitle var dedi , ağrı var dediğim halde bana "ailende meme kanseri" var mı diye sordu belki öylesine sordu bilmiyorum ama çarş. günü tekrar gideceğim ultrason için çok teşekkür ederim kızlar hepinize ayrı ayrı, Allah razı olsun yorumları okudukça rahatladım. Hepinizi

merhaba ben 24 yaşındayım yaklaşık 2 hafta önce göğsümün içinde bir şeyler hissettim ve korkarakta olsa doktora gittim.doktor öncelikle yaşımı sordu sonra size sorduğu ailenizde var mı sorusu oldu.ultrasona yönlendirdi.sonuçları gösterdim ve korkularımın yersiz olduğunu öğrendim.genç kızlarda bulunur dedi.fakat yine de düzenli olarak 3 ayda bir kontrol ettireceğim.doktora gitmekten değil gitmemekten korkalım.ve hemen aklımıza kötü şeyler getirmeyelim..bende ilk hissettiğimde doktora gitmekten korktuğum için yazdım.inşallah iyi çıkar.sevgiler...

benim adet dönemimde anormal şişiyor katta ceviz büyüklüğünde ve ağrı oluyor bazen adetime 15 gün varken başlayabiliyor,kanser gibi ciddi durumlarda kavucuk kıvamında ve ağrısız kitle diye tanımlanıyor;tabi 20 yaşından sonra her bayan adet sonrası 3-7 günlük süreçte mutlaka kendini kontrol etmeli ben 25 yaşındayım ve 2 yıl önce fibroadenomum vardı inanmayacaksınız ama 6cm çapında yaklaşık bir mandalina büyüklüğünde kitle aldırdım hiç ağrı yapmadığından sinsi bir şekilde ilerlemiş göğüslerimde büyük olduğundan fark etmemişim MR sonuçlarım ultrason görüntülerime bakınca neredeyse kesin tümör dediler ama biyopsi temiz çıktı ama doktorlar ne olursa olsun alınmalı dedi bu kadar büyük olunca ve aldırdım

Bendede iki sağ iki sol göğsümde var ve bende ya evlenince çıktı yada ben evlenince farkettim..birgün kasinirken gogsum elime bir sertlik geldi korktugum için gidemedim sonra esim gitmem için ısrar etti ve doktora gttgmde birbuçuk aylık hamileydim ultrasonda dört tane cikti ben birtaneden korkarken genel cerrahi bakti buarada.sonra hepsi fibroadonem imiş korkularimis yersizmis şükürler olsun doktorq gtmekte fayda var ama bana doğumdan sonra gel alalim dediler rahatsz ederse şiringayla cekiorlarmis çok kolaymis işlemi yani öyle dediler bakalim ama aldirmasamda onemli deilmis senede bir kontrol ettircem okadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…