Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim 4 ay 19 günlük bir oğluşum var. ve 15 gün önce doktora gittik. kilomuz 7 kilo 800 gr gayet ii dedi ayına göre fazla dedi. ben ek gıdaya başlasam mı dedim. sütünüz yetiyo demek ki gerek yok dedi. bizde şöyle bi durum var kızlar. benim bebeğim kolik bir bebekti. ağlamakdan ilk üç ay doğru düzgün emmiyodu. uyuduğunda alıp emziriyodum. ayakta zıplayarak memeyi tutturmaya çalışıyodum (tabi ben artık kendimi kaybetmiştim mahvolmuştum)
biz bu arada mama da verdik ama 70 cc en fazla ve bu güne kadarda on kez vermişizdir.bu bebeğimin kilosunu etkilemişmidir sizce.
birde geçen haftadan bu yana 3 kez elma suyu ve bir kez çorba verdim.kaşığa alıştımı ne memeyi tutmuyor zor emziriyorum. en fazla uyanınca 8 dakika emiyo ve iki saate yakında emmiyo. göğüslerimde zaten aman aman dolmuyo o emdikden sonra dolması gerekmiyomu şöle taş gibi. benim hep böle hafif havası alınmış balon gibi. kafam çok karışık hatunlarrrr yardım sizce nasıl bi yol izlemeliyim emzirmezsem çok üzülürümmmm
CADIARZU
Şimdiden TŞKRler
yardım edicek kimse yok muuuuuu kızlar ya önemsiz mi sizce bu takıntılarım
4 aylık bır bebek artık eskısı kadar sık emmez canım acıktıkca emer, oyuzden rahat ol. bence ek gıdaya gecmek ıcın bekle bıraz daha. ogluma ek gıdayı 5,5 aylıkken vermeye basladım ama corbadan degıl meyveden basladım. bence eskı duzenıne devam et, doktorunu dınle. corba ıcın cok erken onun corbası tuzsuz ve yaglı oluyor sebze karısımı verıyorsun.
kolay gelsın
tşkr ederim demrecix. bende öle yaptım yağsız tutsuz bi çorba. 2 gündür vermiyorum zaten ama hep huzursuz olması acaba doymuyo mu yoksa memeyi istemiyo mu gibi sorular takılıyo.bekleyelim mademm
valla canım benim kızım 5 aylık 7 kilo.
senin oğluşunun maşallahı var.doymadığını düşünme lütfen.doymasa kilo alımı bukadar iyi olurmu.
bende sadece anne sütü veriyorum.ama kaşığa alışsın diye doktorum önerdi.hergün elma yada armut püresi ver dedi..ama ben 2 günde bir veriyorum.çorbaya başlama bence erken daha.sen bence hiçbişeye başlama şuanda.sütün yetiyorki kilosu iyi maşallah.
anne sütü gibisi yok cnm.6 ayın bitene kadar aynen devam et.
sanırım haklısınız ama hani biz yemek yerken kaşığı ağzıma götürmeme bakması masaya saldırması felan ne bilim birazda heves sanırım öle verdim
off offf kızlar benim oğlan yine emmedi bende sağıp da veriyim dedim bu seferde süt çıkmıyo 50 cc zor çıktı yoksa sütüm mü azalıyo anlamadım ya. bu huzursuzluğu az emmesinin sebebi mi yoksa ayyyyy kafayı sıyırcamm
sütü en etkileyen şey stres unutma olur alır rıskını merak etme sen bende bazen endişeye kapılıyorum ama düşünüyorum minnacık mideleri var zaten rahat ol 6.ayda basladım ben ek gıdaya erken baslama bide erken mama alan bebekler kilolu olabiliyormuş diye duymustum ama ne kadar doğru bilmiyorum neyse üzme kendini sütünü vermekten sakın vazgecme
çınar efe`m herşeyim
Kayıtlı Üye
bence sütün bebeğine yarıyor 6 ay ek gıda vermesende olur.
emmiyo sütüm az diye üzülme canım acıkınca mecbur emicek
sağolun kızlar yorumlarınız için ama akşam o vaziyeti görünce hala şokundan kurtulamadım önceden sağdığım da nasıl çıkardı şimdi çıkmadı. aman kilo alırım die de hiç yememezlikde etmedim. gece emzirmeye kalktığımda yine benim göğüsler havası alınmış balon gibi yaaa. emzirmekden asla vazgeçmiycem ben çok çektim emmek istemedi günlerce ama savaştım. yine savaşıcam ama süt gelimi azalıyosa ya.uffff Allahım nolurrr yardım etttsenağlamasenağlamamirmirmirmir
arkadaşım aynı derttemn muzdaribim. bebğim 4 ay 15 günlük 4 aylıkken 7 kiloydu.dr gerek grmedi ekgıdatya ama işte merak bu ya hem de alışsın diyoruz başlıyım yavaştan dedim. liste vermişti 5 aylıkken başlamk için. meyve suyu verdim elma.gün boyu iştahsız yemez içmez. sütümü almaz.üzüntüdn mahvoldum.iştahı kesildi çocğun bende bıraktım vermicem.dr lar bir şey biliyolar da başlama dio belki. ne bilim ya da 6 aylıkken de aynı sorunu yaşıycaz mı bu geçişte yoksa erken diyemi ben çok merak ediyorum.şu an da gece ve gündüz beslenmeyi reddediyo
arkadaşlar dr.lar boşuna demiyor ilk 6ay anne sütü diye
acele etmeyin lütfen hiç gerek yok
banada hep diyorlardı işte bişeyler ver alışsın ben kesinlikle vermedim
ama hep okuyordum meyve sularına 4 aylıkken başlanmalı diye
dr.uma sordum
hayır kesinlikle verme zaten bu çocuk yıllar ve asırlar boyu meyve suyu içecek 2 ay daha içmesin sadece anne sütü alsın dedi
ek gıdaya kızım 6,5 aylıkken başladık sayılır
şuan 9 aylık maşallah yemek konusunda hiç bir sorun yaşamiyoruz
dehacım elma suyunda var bi hikmet ya çözemedim. 2 kez verdim ilk verdiğimde kabız oldu 3 gün yapamadı. 2 kez verdim yine öle hatta bugün 3. gün yine yapamadı. iştahına da ne oldu anlamadım emmiyo bende inat ettim uyurken emziriyorum napım aç kalmasında ama öle bi durum ki sütüm de sanki azaldı valla Allah sabır versin
prınces maşallah bebeğine. haklısın bi bildikleri var ama kayınvalidem'' yazık biz yerken nasıl bakıyo bak bak ellerini boş boş emiyo die die hevese getirdi iyice verdik işte ama yokkkk artık vermiycem eninde sonunda içicek bunları çok doğru sütüm yetsinde tekk