• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sızce Dukan dıyetı mı Karatay dıyetı mı ?

visualrew

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2011
125
7
46
İstanbul
Baslık cok açık bayanlar..Yarın dıyete baslıcam ama hangıısne baslıcama karar veremedım..Spor yapacak vaktım yok ve sureklı masa bası bı ıste calısıorum hızlıca en fazla 2 ayda 14 kılo vermek ıstıorum..Bana yardımcı olurmusunuz ? Sebeplerıyle beraber hangısını yapmam gerektıgı hakkında yorum yapabılırm ısınız ? Tskler :2:

Bence karatay. bir buçuk ayda kaçamakta yaparak 80 kilodan 72 kiloya indim.Veçok uzun zaman tok kalabiliyorum. :21::21:

Ben iki ay kadar önce 5 gün dukan yaptım ve cok zorlandım 74 yaşındaki babam benimle birlikta karatay a abşladı. O 88 den 80 e düştü ben beş günden sonra yapamadım dukan ı ... Ama almadım da verdiğim kiloları sadece 3.5 kilo verdim . Ben de Karatay a başlıyım diyorum ama onda da hiç ekmek yok. Ne yapsak acaba ? :)

dukan dada hıc ekmek yok yulaf kepegı var ama galeta halıne donunce guzel oluyor..ya ben hızlı kılo wermek ıstıorum ondan dukanı dusunuorum..Ama karatay daha doyurucu gozukuyor..Bıde 5 aylık bebegım var onla ugrasırken de yorulmak ıstemıorum açlıktan:)ama yaza da eskı zayıf halımle gırmek ıstıorumm of napcamm yaaa:D

arkadaşlar dukan diyeti duyduğum kadarıyla karaciğeri cok zorluyormuş karatay diyeti hakkında ise bilgim yok size kolay gelsin

arkadaşlar diyet yaparken sabah mutlaka 3 veya 4 tane kuru kaysı yemeye özen gösterin çünkü insanın bedenini cok dirençli tutuyor. Bu da rejime devam etme şansını güclendiriyor.

ben hem dukan hem karatay diyetlerini mantıklı buluyorum.İkisinide çok araştırdım hızlı kilo verebilmek için dukana başladım.Bugun başlayalı 31 gün oldu -9 kilo verdim gayette zindeyim ve aç kalmıyorum.Hedeflediğim kiloya düşünce korumak için karatay diyetine geçmeyi planlıyorum.Dukan sonuçta avrupa standartlarına göre ve önerilen gıdalar bizde ya yok yada beslenme alışkanlıklarımıza göre değil bu sebeple devamlı yapılamaz diye düşünüyorum ama karatay diyeti bizim standardımıza göre beslenme alışkanlıklarımızı karataya göre değiştirip kendimizi alıştırırsak ömür boyu bu diyetteki gibi beslenip incecik kalabiliriz daima.:56::56:Sonuçta ne yaparsan yap iş iradeye kalıyor.İrade irade irade:46::46::46:

Ben iki ay kadar önce 5 gün dukan yaptım ve cok zorlandım 74 yaşındaki babam benimle birlikta karatay a abşladı. O 88 den 80 e düştü ben beş günden sonra yapamadım dukan ı ... Ama almadım da verdiğim kiloları sadece 3.5 kilo verdim . Ben de Karatay a başlıyım diyorum ama onda da hiç ekmek yok. Ne yapsak acaba ? :)

kardeş ekmek yerine ceviz yiyosun o seni tıkıyo zaten bende 10 gündür yapıyorum ama hiç zorlanmadım. ara öğün olmaması mükemmel sürekli ne yicem die düşünmüyosun. yemek düşünce odağından çıkıyor. kolay gelsin

ben hem dukan hem karatay diyetlerini mantıklı buluyorum.İkisinide çok araştırdım hızlı kilo verebilmek için dukana başladım.Bugun başlayalı 31 gün oldu -9 kilo verdim gayette zindeyim ve aç kalmıyorum.Hedeflediğim kiloya düşünce korumak için karatay diyetine geçmeyi planlıyorum.Dukan sonuçta avrupa standartlarına göre ve önerilen gıdalar bizde ya yok yada beslenme alışkanlıklarımıza göre değil bu sebeple devamlı yapılamaz diye düşünüyorum ama karatay diyeti bizim standardımıza göre beslenme alışkanlıklarımızı karataya göre değiştirip kendimizi alıştırırsak ömür boyu bu diyetteki gibi beslenip incecik kalabiliriz daima.:56::56:Sonuçta ne yaparsan yap iş iradeye kalıyor.İrade irade irade:46::46::46:

ben 7 aydır karatay yapıyorum çok memnunum hiç acıkmıyorum canım ne isterse yapıp yiyorum, liste yok, aç kalmak yok, yenmemesi gereken şeyler dışında seçenek çok, sonuçta hem sağlığıma kavuşuyorum hem zayıflıyorum sağlık herşeyden önemli karatay sağlık için yapılan bir beslenme tarzı yan etkiside kg vermek...

ben 7 aydır karatay yapıyorum çok memnunum hiç acıkmıyorum canım ne isterse yapıp yiyorum, liste yok, aç kalmak yok, yenmemesi gereken şeyler dışında seçenek çok, sonuçta hem sağlığıma kavuşuyorum hem zayıflıyorum sağlık herşeyden önemli karatay sağlık için yapılan bir beslenme tarzı yan etkiside kg vermek...
kesinlikle doğru 11 gündür karatay diyetindeyim 3kilo verdim açlık denen şey yok oluyor zaten

Kızlar Dukan'ı asla yapmayın,tanıdığınız varsa da uyarın. Ben tıp öğrencisiyim ve adamın verdiği listeye bakılırsa vücuda yükü çok bu diyetin. Başta karaciğer ve kalp olmak üzere tüm sisteminizi etkiler. Zaten Pierre Dukan'ın doktorluk lisansı kendi ülkesi Fransa'da iptal edilmiş durumda. Karatay diyeti daha az olmakla birlikte yakın risklere sahip,metabolizmayla kısa sürede oynamak hormonlara/üreme sistemine/kardiyovasküler sisteme geri dönüşsüz zarar veriyor.Karatay ın ilgi alanı kardiyoloji/kalp üzerine,bu işlere karışmaya hakkı yok.Hacettepe acil'de her hafta mutlaka birkaç diyet mağdurunu görüyoruz,ölümler ise hipoglisemiden oluyor. Nolur dikkat edin. Bu 2 diyet de hocalarımız tarafından çok eleştiri alıyor. Kilo veren çok kişi var,doğru. Ama lütfen işin bu boyutunu da düşünün. Yapacağınız en iyi diyet bugün yiyeceğiniz her şeyin yarısını yarına saklamak,2 lt su içmek ve mutlaka egzersizdir. Daha da ayrıntılı şeyleri zaten çoktan araştırmışsınızdır. Ama lütfen bu tür isim yapmış diyetlere dikkat edin. İyi günler.

Bende karatay diyetine yeni başladım 10 gün falan oldu. 65 kilodan 63 kiloya indim. Hiç ekmek yok ama bir çay bardağı ceviz veya badem, fındık (kavrulmamış) v.b kuruyemiş var, gerçekten insanı tok tutuyor.Şimdilik memnunum. Önce kitabı okursanız daha iyi anlıyorsunuz. Şeker hiç yok. Bir müddet sonra zaten hiç aramıyorsunuz. Ayrıca ara öğünde olmaması bence çok iyi. Yok ara öğünü kaçırdım falan eyvah şunu yemem lazımdı gibi triblere girmiyorsunuz. Bende kabızlık problemi vardı onu tetikledi biraz sanki o sıkıntıda çözülüyor gibi gün kurusu felan yiyorum. karatay diyeti benim beslenme tarzıma daha uygun.

her iki diyeti de yapmış biri olarak kesinlikle karatay diyorum.

Kızlar Dukan'ı asla yapmayın,tanıdığınız varsa da uyarın. Ben tıp öğrencisiyim ve adamın verdiği listeye bakılırsa vücuda yükü çok bu diyetin. Başta karaciğer ve kalp olmak üzere tüm sisteminizi etkiler. Zaten Pierre Dukan'ın doktorluk lisansı kendi ülkesi Fransa'da iptal edilmiş durumda. Karatay diyeti daha az olmakla birlikte yakın risklere sahip,metabolizmayla kısa sürede oynamak hormonlara/üreme sistemine/kardiyovasküler sisteme geri dönüşsüz zarar veriyor.Karatay ın ilgi alanı kardiyoloji/kalp üzerine,bu işlere karışmaya hakkı yok.Hacettepe acil'de her hafta mutlaka birkaç diyet mağdurunu görüyoruz,ölümler ise hipoglisemiden oluyor. Nolur dikkat edin. Bu 2 diyet de hocalarımız tarafından çok eleştiri alıyor. Kilo veren çok kişi var,doğru. Ama lütfen işin bu boyutunu da düşünün. Yapacağınız en iyi diyet bugün yiyeceğiniz her şeyin yarısını yarına saklamak,2 lt su içmek ve mutlaka egzersizdir. Daha da ayrıntılı şeyleri zaten çoktan araştırmışsınızdır. Ama lütfen bu tür isim yapmış diyetlere dikkat edin. İyi günler.

Arkadaşlar ben de özellikle Dukan diyetini yaptım ve evet tıp doktoru adayı kardeşimizin dediği gibi kilo verdim. Ama ne pahasına bunları düşünmek gerekiyor. Öncelikle diyeti eşimle birlikte uyguladık. Sürekli olarak protein öğünleri ve buna oranla çok az sebzeyle başlanıyor. Üre miktarı aşırı derecede artarken böbrekler mahvoluyor zaten zorlandığını hissediyorsunuz ve ilk günler direkt elden ayaktan kesiliyorsunuz. Keton evresi var resmen vücudu aşırı proteinle zehirleyip zehirlenme belirtileri nedeniyle de acıkmıyorsunuz. Bu arada olan hormonlarınıza oluyor bende öyle oldu. Nitekim bazı şikayetlerle doktora gittiğimde TSH tiroid hormonum 12 ve süt hormonu denilen hormonum 57 oranlarındaydı. TSH normal değerler 0.5-4 arasıdır yani çok yüksek. Yine süt hormonu normal değerler 8-10'larda olmalıyken benimki fırlamış resmen. Bunların başlıca sebebi hayvansal ağırlıklı beslenmek ve Dukan diyeti size sürekli protein pompalayarak metabolizma hızlandırma derdinde.

Bende bu oranlar çıkarken eşimde ise bağırsak iltihabı gibi tuhaf bir kitle oluştu, şükür kanser değildi ve aldılar, ama tam da Dukan diyetini uyguladığımız yılın sonrasında gelişmesi size de bize de düşündürücü geldi. Yani hayvansal proteinlerin bağırsak tıkayıcı,kanserojen etkilerini kesinlikle hafife almayın keza biz öyle yapmıştık nasılsa zayıfız diye diye yedik zavallı inekleri tavukları. Şu anda etten ve diğer tüm hayvansal ürünlerden tiksinti geldi ve etik olarak da doğru bulmadığımızdan sanayi ürünü veya değil hiçbir hayvansal ürün yemiyoruz. Bakliyat, sebze, meyve ve mümkün olduğunca da çiğ, çiğ yoksa zeytinyağlı veya meze türü yiyecekler en sağlıklıları. Arkadaşlar Dukan diyeti bağırsak sağlığınızı öncelikle bozar ve bağırsak sağlığınız bozuldu mu geri gelmesi çok zor, doktorların en zor düzelttikleri ve en çok ölüm olan organ, bağırsaklar ikinci bir beyin gibi. Neyse yani seçim sizin bitkisel kaynaklı beslenmek her türlü iyi bir yöntem. Ben tsh'ımı ve diğer hormonlarımı bitkisel beslenmeye geçerek, raw foodla sağladım ve geçen kontrolümde doktorum tsh düşmüş size ilaç yazmıyorum dedi. Yani kendi doktorunuz olun ve bitkisele yönelin. Gözü olan hiçbir canlıyı da öldürmeyin, ölümlerine ve sömürülmelerine sebep olmayın....

dukan diyetinin sağlıksız olduğunu söyleyenler kafalarına göre yapanlardır.ıkınci doğumumda aşırı kilo aldım 97 ile başladığım diyetimi 65 ile bıraktım kı güçlendirme evresindeyim şu an 61 kiloya kadar düştüm..doktorum bile yeter diyor zira boyum 170.her ay düzenli kan tahlili yaptırdım insülin direncim bile düştü.protein peynir zeytin sebze süt yoğurt ne ararsan olan bir diyet sağlıksız olamaz.ekrana birileri çıkıyor aman yapmayın ardından başka bir diyeti övüyor...gayet sağlıklı ve güzel bir diyet uyarsan tabi..şimdi güç evresinde sadece perşembeleri saf protein günüm var ve herşeyi yiyor kilo almıyorum...inanmayın kimseye.testlerinizi yaptırın ve yola devam.dukanla hastalananıda ölenide hiç duymadım...insanlar başlarına gelenden birşeyleri sorumlu tutmaya bayılırlar..

Back
X