OffBen şu an 18 yaşındayım yaşımla ilgili olabilir diye düşünmüştüm ama şimdi korktum biraz
pinky adet oldugun 1. gün ile bir sonraki adet oldugun güne kadar toplam kaç gün sürüyor? KAç yasında adet görmeye başladın, agrı sancı vs var mı? İlk basladıgından beri bu düzenle mi gidiyor yoksa son aylarda mı böyle oldu.? evplarsan belki bi cevap bulmak daha kolay olabilir.
28 gün ideal kabul edilse de her kadının periodu 28 olacak diye kural yok senin galiba 37-38 gibi su anda. Takvim tut ve her ayki adetini işaretle bu şekilde örneğin bir sene filan devam et. Ama aşırı kanama, arada leke şeklinde kanama, agrı, erkek tipi kıllanma( göbekte, üst bacaklarda, cenede vs) böyle şeyler varsa hemen git doktora.
Eğer öğrenciysen, evlilik vs hemen düşünmüyorsan bence stres yapmana hiç gerek yok benim de senin yaşlarındayken 30-32 gün gibiydi şimdi 27-28 gün. Adet görmeye ilk başladıgında 2-3 ay arayla gören bi çok kadın var. Hastalık değil bu vücut zamanla kendi düzenini buluyor. Dediğim gibi işaretle takvim üzerinde ve vucüdunu takip et yukarıdaki gibi bişeyler olursa da doktora git. Öpüyorum gece kuşu...
tatlım doktora git. Muayene oldukça kolay. 3 dkdan uzun değil. Ultrasonla bakılıyor. Rahim, yumurtalık yapısı vs inceleniyor. Kist kaynaklımı ona bakılıyor. Eğer ultrasonda birşey bulunmazsa kan tahlili istneiyor hormonlara bakılıyor.
Of kötü birşey çıkarmı acabaBenim duyduğuma göre adet gecikmeside olsa çocuğun oluyormuş. Yani her ay adet görüyorsan korkmaya gerek yokmuş diye duymuştum acaba öylemi ?? :44:
çıkar yada çıkmaz bunu doktor bilir ancak şöyle düşün erken teşhis tedavi sürecini iyileştirir. -Çocuk olup olmamasını etkileyen birden çok faktör var. Bende mesela her ay düzenli adet olurum ama rutin bir muayenede kistim olduğunu öğrendim ve eğer kistim geçmese çocuk sahibi olma olasılığım çok düşük olacaktı. Her ay adet görmek sağlık belirtisidir ancak bir problem yok demek değildir.
Tamam teşekkürler ben bir ara doktora görünmeliyim galiba
slm kızlar size bi şey sorcam şu göğüs ucununu kenarında sivilce gibi bi şeyler çıkıyo hafifte kurumsu gibi acaba onlar neden oluyor bilen varmı önemli bi şey mi acaba bende öncede çıkardı tek tük ama şimdi biraz arttı gibi sanki bilgisi olan lütfen yardımcı olsun çok endişeliyim inş kötü b işey değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?