kızlar çok fena grip oldum ilk gün sağdece boğazım acıyordu halsizdim hemen işyerimin yanında sağlık ocağına gidip rapor aldım oda bana largopen 100mgr verdi ama kullanmadım korkumdan 2.gün daha kötü oldu 3.gün boğazım geçti ama çok fena burnum akıyor ve az öksürüğüm var burnum kıpkırmızı yara olucak silmekten bol bol ballı limonlu ıhlamur içiyorum bol su ve meyve bugün 4. gün ne zaman biticek ilacı almamakla iyimi kötümü yaptım bilemedim 4,5 aylık hamileyim
merhaba ben de nezle oldum. şu bikaç gündür epey atlattım. bol bol uyudum. nane-limon-zencefil karışımı çay içtim.( abartmadan) :) hiç hareket etmedim desem yeri :))) bence sen de gayet güzel davranıyorsun mümkün olduğunca ilaç içmeyelim. bulantı ilacını bile korka korka kullandım mahvolduğum halde. çok şükür o geçti nezle de geçer grip de inşallah :13:
nane limon ıhlamur her neyse devam et, çok lazımsa sadece parol ağrı kesici kullanabiliyorsun. sakın sağlık ocagının yazdığı şeyleri kullanma, kadın doğum doktoruna git. ben 10 gün resmen inlemiştim gripten ama hiç bişi vermediler. çok ağlamıştım, sonrasındada kendime çok iyi baktım hasta olmaktan ödüm kopuyordu
merhaba ben de nezle oldum. şu bikaç gündür epey atlattım. bol bol uyudum. nane-limon-zencefil karışımı çay içtim.( abartmadan) :) hiç hareket etmedim desem yeri :))) bence sen de gayet güzel davranıyorsun mümkün olduğunca ilaç içmeyelim. bulantı ilacını bile korka korka kullandım mahvolduğum halde. çok şükür o geçti nezle de geçer grip de inşallah :13:
nane limon ıhlamur her neyse devam et, çok lazımsa sadece parol ağrı kesici kullanabiliyorsun. sakın sağlık ocagının yazdığı şeyleri kullanma, kadın doğum doktoruna git. ben 10 gün resmen inlemiştim gripten ama hiç bişi vermediler. çok ağlamıştım, sonrasındada kendime çok iyi baktım hasta olmaktan ödüm kopuyordu
valla bende öyle bazen başım çatlıyor o acıyı akşama kadar çekiyorum gene de ağrı kesici bile içmiyorum doktor minoset ,aprol vermişti ama hiç kullanmadım hele sağlık ocaklarının verdiklerini hiç içmem
bencede ilaç kullanmaman iyi olmuş ateşin çıkmasın dikkat et bide ıhlamurun bi zararı yok diye biliyorum ama ne olursa olsun abartmadan iç dr bana öyle demişti bide bol bol su ben öyle yapmıştım geçmiş olsun
iyi etmişsin canım hamilelikte çok mecbur kalmadıkça ilaç kullanmamak gerek,doğal şeyler en iyisi bitki çayları sebze meyve limon suyu vs...geçmiş olsun
valla bende öyle bazen başım çatlıyor o acıyı akşama kadar çekiyorum gene de ağrı kesici bile içmiyorum doktor minoset ,aprol vermişti ama hiç kullanmadım hele sağlık ocaklarının verdiklerini hiç içmem
Ben de sizler gibi hamileliğim süresince (doktorumun verdiği vitamin, kan ilacı vs. (bunlar önemli atlamamalı) dışında) ilaç kullanmamak için çok direndim. Günlük hayatımda da mümkün olduğunca doğal yollarla hastalığımı atlatmaya çalışırım. (antibiyotik vs. gibi ciddi ilaç gerektiren durumlar hariç tabiki)
Yalnız istisnası olan bir ilaç var arkadaşlar belirtmek isterim ki o da PAROL'dur. İçerisinde PARASETAMOL maddesi vardır ve tüm hamileler ile emziren anneler gönül rahatlığı ile ağrı kesici olarak kullanabilirler.
Parol bağımlılık yapmayan ağrı kesicidir(ağrı kesiciler iki sınıftır; narkotikler ve narkotik olmayanlar parasetamol ikinci sınıftadır) ve birçok ilaçtan da güvenilirdir.ilaçla zehiri ayıran dozdur ilkesine göre tavsiye edilen miktarda alınırsa hiçbir yan etki gözlenmez(alerjik bünyeler ve karaciğer böbrek yetmezliği olanlar hariç). Ateş düşürmedede oldukça başarılıdır.