Kızlar sınava çalışmaya başlıyoruz

allah sağ salim kavuştursun canım..nerde askerlik yapıyor..
allah bütün asker yolu bekleyenlere sabır, askerde olanlara da sağ salim dönmeyi nasip etsin hızla geçsin inşallah...
amin canım sağol tokatta askerlik yapıyor
12ünite bitirdim birde hızlı hızlı bitircem diyorumm sözdee Ama yetiştircem inşallah.

2012- 2013 Güz Dönemi Ara Sınav Çalışma Grubu

Ara sınavda Sorumlu Olunan Toplam Ünite Sayısı - Çalışılan Ünite Sayısı

Piolin....................27......................-................14.................

GzdBky.................44.......................-...............40...................

Gulbebek...............35.......................-................12.................

Okyonus................36.......................-..............24..................

Sebboyyy...............30...................-.................30..................

sevgi_melegi...........20......................-...............16......................

Gamze_7......................................-...................................

KaRaKİZ3834..............48................-................22...................

elkocum......................34...............-................16......................

İncıReçelii....................24.................-...............8...................

gulibik.........................24................ .. .-...........3........................

Karla38.......................27..................-...............4...................

Sedulu.......................36................... .-.............28..................

Bulancak28....................................-..................10......................

pantera14.....................36.................-................4....................

sempaty34.......................................-....................................

Celisuenis.....................40............. .-................16....................

Ausencia......................24................-.................5.....................

zap_zup .....................28....................-..............1....................

Maritsa........................36................. .. ..-.......................................

Nrykrkmz......................24................-...............1.....................

Asilemm.......................48.................-..............14....................

December90.................34....................-..............1.........................

Günlükgüneşlik................20.................-............4......................

Ada...............................34.............. ....-.........27...................

Heupss...........................34............... .. ...-........5.........................

Eylemhemsire..................26.................. ..-.........2........................

Hully................................28........... .......-..........1.....................

Taylandilek......................26............... ...-...........9......................

btlbetul..........................31.............. .....-...........2....................

sallagitsinbe....................40............... ...-...................................

gulenkalp........................31............... ....-...........4...................

gazeldustubaglara..............41................. .-............36..................

betulyakup........................8............... ......-..........4.....................

asmec...............................16............ ......-...........1......................

prezentablkontes...............28................. ...-.........................................

canım kitapların içeriği değişmiş miş yok bu sene farklıymış yok yardımcı kitapların hiçbir hükmü kalmamış falan bunlar hep fasa fiso, inanma bunlara...ben 2012 baskısı muratın yardımcı kitabını ve soru bankasını aldım...banada dediler zamanında yok değişmiş yok bilmem neymiş falan, ama ısrarla açtım aöf nin kitabıyla muratın yardımcı kitabını sayfa sayfa kontrol edip kıyasladım...tek bir harf bile değişmemiş...tek tek baktım inan hiçbir değişişklik yok..sadece temel bilgi teknolojileri evet değişmiş...onuda bas bas bağırıyorlar değişti diye zaten...kontrol ettim evet birtek o değişmiş..başka herhangi bi değişme yok..tabi ben kendi bölümüm hakkında konuşuyorum...diğer derslerde durum nedir bilemem...ama aöf nin kitaplarından kimse çalışmıyor...ben aöf nin sitelerini forumlarını sıkı sıkı takip ediyorum, hep yazdıkları şu, kitapların içeriği değişmedi sadece içindeki bir kaç hata düzeltildi...
bi kaç hata için koca koca kitapları oturup ezberleyemem valla, muratın kitabı yeter artar bence....
ünitelerim bitti sayılır, sadece bilgisayar dersim kaldı, onuda aöf den çalışıyorum nolur nolmaz diye...gerçi hoş oda değişse nekadar değişebilir ki, oda ayrı bi soru tabi...
bildiğimiz bilgisayarın neresini değiştirebilirler...
sadece başlıklar değişmiştir muhtemelen...
onun dışında muratın 2012 baskısı yeterli bence..kredili sisteme göre ibare var üzerinde...

kafam çok karışık çooookkkk
çıkmış sorulara mı çalışıcam aöfnin kitaplarına mı yoksa yardımcı kitaplaramı
sistem değişti çıkmış sorular artık sorulmazmı kitapların içeriği değiştimi
yardımcı kitap nekadar işimizi görür aöf kitaplarına çalışıcak zaman yok çünkü çalışıyorum

murat yayınlarının soru bankasını aldım tüm dersleri içeren bakalım ne olcak görcez

bu arada 3.sınıf kamu yönetimi okuyorum

sizlerin fikirleri neler
içimi rahatlatacak yazılara ihtiyacım var :44:

Kızlar merhaba ben de bu sene ikinci üniversite dış ticarete başladım. Büronun verdiği kitaplara bakıyorum oradaki soruları çözüyorum sorun yok ama aöf nin e-kitap sitesindeki sorular kitaplardakilerden bambaşka çok alakasız acaba boşuna mı çalışıyorum ben o kitapları :26:

kızlar her dersin tüm ünilerinin yarısı kadar olanından vizeye giricez değil mi?

canım bölümden bölüme değişebiliyor..
ben ilahiyatım ve toplam her dersten 10 ar ünite var ve ara sınavda ilk 6 üniteden, finalde de bütün ünitelerden sorumluyum..
sen hangi bölümdeysen belirt ki bilenler yardımcı olsun..

canım soruların farkına takılma, sorular değişebilir, önemli olan ünitelerin aynı olması konuların aynı olması...sen aöf den devam et madem ordan çalışıyorsun...
aöf den daha garanti değildir dimi internet...

bende murat yayınlarının konu anlatımlı 2012 baskısına çalışıyorum ve soru bankasını çözüyorum...aöf nin kitaplarının yüzünü bile açmadım...bence bildiğin gibi devam et...en kötü ihtimalle bir konu nekadar değişebilir allah aşkına...takılma fazla devam et kitabına..

aof verdiği kitaplardan birebir sorular soruyor
kitapta olmayan hiç bir cümleyi soru olarak karşımıza çıkarmıyor
zor ama o kitaplarada arada bakmakta fayda var özellikle özetlerine
ayrıca çıkmış soruların bazılarıda birebir çıkıyor

inkılaptan 1 ünite bitirdim
iyice tembel oldum
toplamda 41 oldu bugün devam edicem çalışmaya

Eğer geçmiş yıllarda olan ders hala devam ediyorsa , sorularına çalışmak çok faydalı.
Sonuçta üniteler belli , çıkacak sorular belli.
Ama ben U.ilişkiler öğrencisiyim ve bir ders hariç tüm derslerim bu yıl ilk kez varlar.Yani istesemde geçmiş yılların soru yok.

Ders çalıştığım pek hatta hiç söylenemez ama çalıştığım dersleri sadece ders kaitaplarından çalıştım.
Off 15 gün var , kapağını açmadığım 4 dersim var.
Sanırım bu topik için hiç iyi bir örnek değilim:26:

ders kitaplarından çalıştığından öyledir ister istemez sıkıo insanı kitaplar çok uzunlar
15 günde hızlı hızlı onlarıda özetlerden git artık napcaksın sonrada soru çözersin genel tekrar yaparsın özetlerden
aman napalım ya zor oluyor işte insan tek başına ne kadar ders çalışabilir
ben kendimle savaşıyorum artık birkaç gündür
bi yandan diyorum hadi sık dişini az kaldı otur bi yandan diyorum yürü git yat ya şimdi kim uğraşcak
az kaldı az kurtulucaz

Evet inanılmaz sıkıcı kitaplar.
Sizler kaç yaşındasınız bilemiyorum ama genel olarak yeri gelmişken bir mesaj vereyim

Herşey zamanında keyifli.Şimdi ne kadar istesem de ev,çocuk,eş,arkadaşlar derken derslerim hep arka planda kalıyor.

Neyse, 15 günde fena zaman değil...Final için sadece 1 ayımız olacak mesela.

Son düzenleme:

ben 21 yaşındayım ama maşallah bende hepsinden bolca mevcut ufak ev hanımıyım
benimde anne baba çalışıyor kardeşim var kardeşimin dersleri ev işleri yemek temizlik benim özel hayatım dersler falan çok yoğun oluyor gerçekten
örgün okuyanlar böyle mi bir dersleri var
ama biz daha çok mutlu oluyoruz çalışıp karşılığını alınca orasıda ayrı güzel

Sende de sorumluluk çokmuş.
Benim 2. üniversitem olacak bu , ilki 12 yıl kadar önce senin yaşlarında örgündeydi.
Evet , kesinlikle söylüyorum kimse AÖF bitirmeyi küçümsemesin , örgün daha kolay.En azından ders takibi yapan öğrenci için.

aöf bu kadar yükseklerdemiymiş yaayrıca örgüne kolay diyenler neye göre kolay diyorlar örgün okumuşlar mı da kıyaslama yapıyorlar?ben aynı anda hem örgün hem aöf okuyorum örgündeki dersin sınavını derse girmeden kendi başına otur çalışıp yapamazken, aöfnün sınavlarına nokta atış sorularıyla sınavdan bir gün önce çalışıp geçiyordum yaniörgün aöfden çok daha niteliklidir

Son düzenleme:

Aöf ' ün örgüne göre zorluklarından bahsettim evet ; ama daha nitelikli bir diploma kazanıldığını belirtmedim.

Örgün öğretim okuduğumu da belirttim hem de 12 yıl kadar evvel.Ders takibini düzenli yapan öğrencinin sınav başarı yüzdesinden de bahsettim.

Aöf'ü daha zorlu kılan kısmın bağlayıcı bir çalışma programının olmaması , benim adıma yani.

Yoksa örgün'den istersen meslek yüksekokulu diploman olsun işveren açısından her zaman aöf'den daha önde.Nitelik çok farklı bir mevzu...aöf'de derse adapte olup çalışma zorluğu çok başka...

Son düzenleme:
ben nitelikliyi aöfyü örgünden üstün görenler için belirttim, adapte olma ise yaşla alakalı bir durum öncelikle bomboş olun isterseniz ama belli bir yaştan sonra hiç ders görmeyip birden ders görmeye başlayınca beyin tembelleştiğinden anlamak daha güç olacaktır, ama dersten uzak kalmadıysanız size zor gelmeyecektir ayrıca ev,çocuk,iş vs etkenlerde adapte olma sürecini etkiler bunun dışında hiç bir zorluğu yok aöfnün zor olsa bu kadar çok diplomayı herkese uzaktan uzaktan vermezler yani

Ben geçen sene örgünden mezun oldum ama şuan zorlandığım kadar zorlanmadım şahsen
Yani neye göre konuşuyoruz dersek; tecrübeye göre

Kılzar zorda olsa konularımı bitirdim akşam soru çözümlerine başlayacağım ben
Ay örgündeki halimi özledim ya sınava 1 hafta kala bak derslere gir
Bu ne ya :18:

aöf kitaplarındakı sorulara bakıcam
benım bolumdede bu yıl ılk kez konulan dersler var
orada cıkmış sorular yok haliyle
değişmeyen derslerın ıse çıkmış sorularına bakıcam

sağolun kızlar azda olsa rahatladım hepimize başarılar sıkın dişinizi atlatalım bu günleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…