- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Geçmiş olsun yenmişsiniz korkunuzu..kanal tedavisi duruma göre tek seferde de bitebilir bir kaç seansta sürebilir sıkmayın canınızı doktorunuz doğru söylemiş..ilk seansı hallettiniz sanırım rahat olun artık gerisi kolay olur..
Curugun temizlenmesi sinirin alinmasi dolgu islemleri derken seanslar iki ya da uc e uzayabilir :) bu islemler genelde uyusturma islemi sayesinde acisizdir ama sinir alinirken hassasiyet hissedebilirsiniz ama genel olarak cokk cokk kolay bir islem kucuk kardesime ayni anda 2 kanal tedavisi ve çekim yapildi düşünün korkmayin :)
ayy maşallah nekadar dayanıklıymış...ben de herşeye dayanıklıyımdır, kolumdan kan aldırırken bile hiç korkmam ama diş konusunda hassasım yaa
Hımm ben tedaviye başlandı zannettim..ama olsun korkacak birşey yok zaten şöyle söyleyim ben dişhekimiyim sabah daha 9 yaşındaki çocuğa kanal tedavisi başladım..yavrum korka korka oturdu hiç anlamadı bile yaptığımı..üç gün sonrada ikinci randevusuna gelecek..korkacak bişey yokmuş diyor işimiz bittiğinde..
Öncelikle geçmiş olsun.Diş sıkıntısını bilirim Allah düşmanımın başına vermesin..
Tam 9 tane dişim kanal dolgu yaptırdım daha yeni bitti :)
1 seansta bitebileceği gibi 2-3 seansıda bulabiliyor 1 diş. Temizlemesi,doldurması,geçici dolgusu vs. derken 3 seansı bulabiliyor. Ama kanal dolgudan daha az sıkıntı veren bir işlem bence ben dolgu yapılırken midemin bulandıgını hissediyorum mesela. Kanalda da dolguda da hiçbir ağrı sızı yok işlem esnasında. 2 gün o tarafla yememeye dikkat edin. Doktorum genelde 2 günde bir çağırırdı ama bazen yoğunluktan 1 haftayı bulurdu. Doktora bağlı yani.
Ne güzel fobinizi yenmişsiniz artık endişelenmenize gerek yok, çok yakında ağız sağlığınıza kavuşacaksınız :)
benimde iki dişime birden kanal tedavisi yaptılar
uzun sürdü bir seansta bitti hiç bir şey hissetmedim uyuşturdular
bir kaç gün ağrı olabilir dedi ama hiç ağrımadı bile çok memnunum şuan
kendini kastıkça daha zorlaşır senin için rahat ol
3 seansa sevın bence ben 1 sene kanal tedavısı gördum cnmsonrada amelıyat.ustelık oyle korkuyrdum kı gıtmeden...keşke daha once gıtseymışım onca acıyı boşa çekmışım
ay iyice gözüm korktu valla, acıya bişekilde dayanıcaz artık napalım...ama süre çok uzarsa en korktuğum o :18:
dişçide bile korkulacak ne varki,kadın doğumun yanında
dişçide hiçbirşey hissetmezsiniz ki uyuşturup temizleyip,dolgu yapacak
Bende aşırı korkarım doktordan, iğneden. Yıllar önce daha çocukken kanal tedavisi yaptırmıştım. 3 seans sürmüştü benimde. Bi kere gittim temizledi çürüğü, ikincide kanallara inmişti onlar kopacak hafif sızı hissedeceksin demişti öyle de olmuştu. Son seansta da dolguyu yerleştirmişti. Bir hafta falan ara veriyodu aşağı yukarı. Tek acıtan kürdan gibi incecik sivri uçlu şeyleri diş etime sokmuştu. Öyle çok korkulacak bişey yok , dayanılır yani :) Benim dişim bi de hiç uyuşmamıştı sebebini bilmiyorum, aslında uyuşmadığında tekrar iğne yapması gerekirmiş ama yapmamıştı
slm kızlar, hatırlayanlar bilir aşırı dişçi fobim yüzünden aylardır diş ağrısı çektiğim halde gitmiyordum dişçiye
sonunda sizlerin yorumlarıyla bi kuvvet geldi gittim...dişim apse yapmış ve antibiyotik kullanıyordum bir süredir...apse düzelmiş bugün gittim...doktora korkumu falan anlattım çok narin yaklaştı sağolsun, lakin ben bir dolgu yapılır en fazla diye düşünürken, dolgu yapılamayacağını ve kanal tedavisi uyguylayacağını söyledi, ekstra dan bu dişimin hemen bitişiğindeki dişimde de minik bir çürük varmış, gelmişken onu da dolduralım da kaybetme dişni dedi...
ben dolgudan iğneden ödüm koparken şimdi kanal tedavisine başlayacağım :18:
üç seans sürecekmiş...
özel muayenehaneye gittim...perşembe gününe randevu verdi... bugün sadece baktı ve temizleme işlemi yaptı....
benim anlamadığım neden üç seans da yapılacak...? her seans da ne işlemi yapılacak ki bu kadar uzun sürecek?? birde seans araları kaç gün oluyor??
bi fikri olan varmı acaba....çok soru sordum ama bu dişçiye gidebilme meselesi bile benim büyük birşeyi aştığımı gösteriyor, merdivenleri çıkarken bacaklarım titriyordu...:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?