• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar sayenizde dişçi fobimi yenip gittim doktora ama :(

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar, hatırlayanlar bilir aşırı dişçi fobim yüzünden aylardır diş ağrısı çektiğim halde gitmiyordum dişçiye :14:
sonunda sizlerin yorumlarıyla bi kuvvet geldi gittim...dişim apse yapmış ve antibiyotik kullanıyordum bir süredir...apse düzelmiş bugün gittim...doktora korkumu falan anlattım çok narin yaklaştı sağolsun, lakin ben bir dolgu yapılır en fazla diye düşünürken, dolgu yapılamayacağını ve kanal tedavisi uyguylayacağını söyledi, ekstra dan bu dişimin hemen bitişiğindeki dişimde de minik bir çürük varmış, gelmişken onu da dolduralım da kaybetme dişni dedi...:14:
ben dolgudan iğneden ödüm koparken şimdi kanal tedavisine başlayacağım :18:
üç seans sürecekmiş...
özel muayenehaneye gittim...perşembe gününe randevu verdi... bugün sadece baktı ve temizleme işlemi yaptı....
benim anlamadığım neden üç seans da yapılacak...? her seans da ne işlemi yapılacak ki bu kadar uzun sürecek?? birde seans araları kaç gün oluyor??
bi fikri olan varmı acaba....çok soru sordum ama bu dişçiye gidebilme meselesi bile benim büyük birşeyi aştığımı gösteriyor, merdivenleri çıkarken bacaklarım titriyordu...:18:

Geçmiş olsun yenmişsiniz korkunuzu..kanal tedavisi duruma göre tek seferde de bitebilir bir kaç seansta sürebilir sıkmayın canınızı doktorunuz doğru söylemiş..ilk seansı hallettiniz sanırım rahat olun artık gerisi kolay olur..

Geçmiş olsun yenmişsiniz korkunuzu..kanal tedavisi duruma göre tek seferde de bitebilir bir kaç seansta sürebilir sıkmayın canınızı doktorunuz doğru söylemiş..ilk seansı hallettiniz sanırım rahat olun artık gerisi kolay olur..

malesef canım henüz başlamadı seanslar..bugün sadece bütün dişlerimde temizleme (sürtme) işi yaptı, tedaviye hazırlık olsun..hemde korkunu yenmiş olalım dedi...şöyle bi bakım yaptı anlayacağın..perşembe ilk seans :18:

Curugun temizlenmesi sinirin alinmasi dolgu islemleri derken seanslar iki ya da uc e uzayabilir :) bu islemler genelde uyusturma islemi sayesinde acisizdir ama sinir alinirken hassasiyet hissedebilirsiniz ama genel olarak cokk cokk kolay bir islem kucuk kardesime ayni anda 2 kanal tedavisi ve çekim yapildi düşünün korkmayin :)

Curugun temizlenmesi sinirin alinmasi dolgu islemleri derken seanslar iki ya da uc e uzayabilir :) bu islemler genelde uyusturma islemi sayesinde acisizdir ama sinir alinirken hassasiyet hissedebilirsiniz ama genel olarak cokk cokk kolay bir islem kucuk kardesime ayni anda 2 kanal tedavisi ve çekim yapildi düşünün korkmayin :)

ayy maşallah nekadar dayanıklıymış...ben de herşeye dayanıklıyımdır, kolumdan kan aldırırken bile hiç korkmam ama diş konusunda hassasım yaa :43:

ayy maşallah nekadar dayanıklıymış...ben de herşeye dayanıklıyımdır, kolumdan kan aldırırken bile hiç korkmam ama diş konusunda hassasım yaa :43:

Disci sonrasina keyif alabileceginiz bir plan yapin ve ona odaklanin derim :) sinir alindiktan sonra geriye hicbirsey kalmiyor :) ben korkumdan 5 yil disciye gidemedim gittiğimde disimin yarisi yoktu ama bunun icin mi gitmemisim dedim daha sonra :)

Hımm ben tedaviye başlandı zannettim..ama olsun korkacak birşey yok zaten şöyle söyleyim ben dişhekimiyim sabah daha 9 yaşındaki çocuğa kanal tedavisi başladım..yavrum korka korka oturdu hiç anlamadı bile yaptığımı..üç gün sonrada ikinci randevusuna gelecek..korkacak bişey yokmuş diyor işimiz bittiğinde..

Bende kanal tedavisi oldum ,3 seans sürdü, bu normal olması gereken bir durum, bence hiç korkmayın...
sonra çok rahat edeceksiniz..:56: çok geçmiş olsun

Hımm ben tedaviye başlandı zannettim..ama olsun korkacak birşey yok zaten şöyle söyleyim ben dişhekimiyim sabah daha 9 yaşındaki çocuğa kanal tedavisi başladım..yavrum korka korka oturdu hiç anlamadı bile yaptığımı..üç gün sonrada ikinci randevusuna gelecek..korkacak bişey yokmuş diyor işimiz bittiğinde..

seans araları ne kadar süre oluyor peki?? çok uzun mu aralar...ben bi an önce olsa bitse istiyorum :18:

Öncelikle geçmiş olsun.Diş sıkıntısını bilirim Allah düşmanımın başına vermesin..
Tam 9 tane dişim kanal dolgu yaptırdım daha yeni bitti :)

1 seansta bitebileceği gibi 2-3 seansıda bulabiliyor 1 diş. Temizlemesi,doldurması,geçici dolgusu vs. derken 3 seansı bulabiliyor. Ama kanal dolgudan daha az sıkıntı veren bir işlem bence ben dolgu yapılırken midemin bulandıgını hissediyorum mesela. Kanalda da dolguda da hiçbir ağrı sızı yok işlem esnasında. 2 gün o tarafla yememeye dikkat edin. Doktorum genelde 2 günde bir çağırırdı ama bazen yoğunluktan 1 haftayı bulurdu. Doktora bağlı yani.
Ne güzel fobinizi yenmişsiniz artık endişelenmenize gerek yok, çok yakında ağız sağlığınıza kavuşacaksınız :)

benimde iki dişime birden kanal tedavisi yaptılar
uzun sürdü bir seansta bitti hiç bir şey hissetmedim uyuşturdular
bir kaç gün ağrı olabilir dedi ama hiç ağrımadı bile çok memnunum şuan :52:
kendini kastıkça daha zorlaşır senin için rahat ol :19:

Öncelikle geçmiş olsun.Diş sıkıntısını bilirim Allah düşmanımın başına vermesin..
Tam 9 tane dişim kanal dolgu yaptırdım daha yeni bitti :)

1 seansta bitebileceği gibi 2-3 seansıda bulabiliyor 1 diş. Temizlemesi,doldurması,geçici dolgusu vs. derken 3 seansı bulabiliyor. Ama kanal dolgudan daha az sıkıntı veren bir işlem bence ben dolgu yapılırken midemin bulandıgını hissediyorum mesela. Kanalda da dolguda da hiçbir ağrı sızı yok işlem esnasında. 2 gün o tarafla yememeye dikkat edin. Doktorum genelde 2 günde bir çağırırdı ama bazen yoğunluktan 1 haftayı bulurdu. Doktora bağlı yani.
Ne güzel fobinizi yenmişsiniz artık endişelenmenize gerek yok, çok yakında ağız sağlığınıza kavuşacaksınız :)

geçmiş olsun sana canım, inşallah bende sorunsuz atlatırım, evet fobimi yenme mücadelesi verdim umarım bir dahaki gidişimde daha az titrer bacaklarım :34:

benimde iki dişime birden kanal tedavisi yaptılar
uzun sürdü bir seansta bitti hiç bir şey hissetmedim uyuşturdular
bir kaç gün ağrı olabilir dedi ama hiç ağrımadı bile çok memnunum şuan :52:
kendini kastıkça daha zorlaşır senin için rahat ol :19:

sorma canım koltuğa oturduğumda kalbim sıkışıyordu, konuştuk sakinleştim biraz...ağzını aç diyemedi kadıncağız :1:
birde dişimin hangisi olduğunu anlamak için elindeki aletle tık tık tık vurdu dişime, öyle canım yandı ki...
daha başlamadan böyle acılıysa yandım ben valla dedim :18:
hala o vurduğu andaki acı geçmedi, sancımaya başladı..gece uyutmayacak beni yine sanırım :14:

Ben de kanal tedavidi oldum senin gibi gitmedim gitmedim sonuc kanal.2 seansta bitti ve inan hic agri sizi duymadim disini kurtardigina sevin bence cok basitmis

3 seansa sevın bence ben 1 sene kanal tedavısı gördum cnm:53:sonrada amelıyat.ustelık oyle korkuyrdum kı gıtmeden...keşke daha once gıtseymışım onca acıyı boşa çekmışım

3 seansa sevın bence ben 1 sene kanal tedavısı gördum cnm:53:sonrada amelıyat.ustelık oyle korkuyrdum kı gıtmeden...keşke daha once gıtseymışım onca acıyı boşa çekmışım

ay iyice gözüm korktu valla, acıya bişekilde dayanıcaz artık napalım...ama süre çok uzarsa en korktuğum o :18:

ay iyice gözüm korktu valla, acıya bişekilde dayanıcaz artık napalım...ama süre çok uzarsa en korktuğum o :18:

nıye bukadar buyutuyorsun gözunde.bende oyle korkuyordum kı dişçiden.omrumde dış koltuguna oturmamıştım çürüüğüm dahı olmamıştı.sonra bırgun ağrıya dayanamayıp bı gıttım kıst varmış kanal tedavısı ve amelıyat dedıler ben şok:53: 2 sene korkumdan gıtmedım ne acılar cektım 2 dışımdeydı 6 tanesıne sıçramış. ne salakmışım.keşke daha once gıtseymışım.çektıgım aağrıların yanında nedır kı tedavı...hıçte korkulcak bırşey değil için rahat olsun

dişçide bile korkulacak ne varki,kadın doğumun yanında :53:
dişçide hiçbirşey hissetmezsiniz ki uyuşturup temizleyip,dolgu yapacak :1:

Bende aşırı korkarım doktordan, iğneden. Yıllar önce daha çocukken kanal tedavisi yaptırmıştım. 3 seans sürmüştü benimde. Bi kere gittim temizledi çürüğü, ikincide kanallara inmişti onlar kopacak hafif sızı hissedeceksin demişti öyle de olmuştu. Son seansta da dolguyu yerleştirmişti. Bir hafta falan ara veriyodu aşağı yukarı. Tek acıtan kürdan gibi incecik sivri uçlu şeyleri diş etime sokmuştu. Öyle çok korkulacak bişey yok , dayanılır yani :) Benim dişim bi de hiç uyuşmamıştı sebebini bilmiyorum, aslında uyuşmadığında tekrar iğne yapması gerekirmiş ama yapmamıştı :31:

dişçide bile korkulacak ne varki,kadın doğumun yanında :53:
dişçide hiçbirşey hissetmezsiniz ki uyuşturup temizleyip,dolgu yapacak :1:

doğum da yaptım canım, bilirim acısını :34:
ama dişi acıdan dolayı korkmuyorum, ne bileyim ağzımın içinde onca alet, ve sivri uçlu makineler, ürpertiyor :26:

Bende aşırı korkarım doktordan, iğneden. Yıllar önce daha çocukken kanal tedavisi yaptırmıştım. 3 seans sürmüştü benimde. Bi kere gittim temizledi çürüğü, ikincide kanallara inmişti onlar kopacak hafif sızı hissedeceksin demişti öyle de olmuştu. Son seansta da dolguyu yerleştirmişti. Bir hafta falan ara veriyodu aşağı yukarı. Tek acıtan kürdan gibi incecik sivri uçlu şeyleri diş etime sokmuştu. Öyle çok korkulacak bişey yok , dayanılır yani :) Benim dişim bi de hiç uyuşmamıştı sebebini bilmiyorum, aslında uyuşmadığında tekrar iğne yapması gerekirmiş ama yapmamıştı :31:

sen kürdan gibi ince alet dedikçe benim dişim sızlamaya başladı bilyomusun :5:
bişey sorucam, ilk seansta çürüğü temizledi demiştin ya, peki geçici dolgu ile kapatıyormu napıyor, öyle açık diş kalmaz herhalde dimi...
birde merak ettiğim şey, neden bir gün içinde hem çürüğü temizleyip hem sinileri öldürüp hemde doldurmuyorlar...???

slm kızlar, hatırlayanlar bilir aşırı dişçi fobim yüzünden aylardır diş ağrısı çektiğim halde gitmiyordum dişçiye :14:
sonunda sizlerin yorumlarıyla bi kuvvet geldi gittim...dişim apse yapmış ve antibiyotik kullanıyordum bir süredir...apse düzelmiş bugün gittim...doktora korkumu falan anlattım çok narin yaklaştı sağolsun, lakin ben bir dolgu yapılır en fazla diye düşünürken, dolgu yapılamayacağını ve kanal tedavisi uyguylayacağını söyledi, ekstra dan bu dişimin hemen bitişiğindeki dişimde de minik bir çürük varmış, gelmişken onu da dolduralım da kaybetme dişni dedi...:14:
ben dolgudan iğneden ödüm koparken şimdi kanal tedavisine başlayacağım :18:
üç seans sürecekmiş...
özel muayenehaneye gittim...perşembe gününe randevu verdi... bugün sadece baktı ve temizleme işlemi yaptı....
benim anlamadığım neden üç seans da yapılacak...? her seans da ne işlemi yapılacak ki bu kadar uzun sürecek?? birde seans araları kaç gün oluyor??
bi fikri olan varmı acaba....çok soru sordum ama bu dişçiye gidebilme meselesi bile benim büyük birşeyi aştığımı gösteriyor, merdivenleri çıkarken bacaklarım titriyordu...:18:

bendede dişci fobisi var izmirde 350 tl kıyıp gittim disciye 15 dakika surdu tbi bes dakikasi beni ikna etmeyle:>kanal tedavisi cok kolay benim icin zor olan diş cekmesi sanki cenem cikiyor

Back