Kızlar refakatçi gerekiyor mu?

my_babe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
158
0
Önümüzdeki cumartesi günü ameliyat olacağım. Kas altı damla protez konulacak, 270-325 cc olacak ameliyatta bi değişiklik olmazsa. Ameliyat olmuş arkadaşlara soruyorum, refakatçi gerekiyor mu? sanırım bir gece hastanede kalıcam. Kimseye haber vermedim sadece eşim biliyor. Eşimin bulunması da utandırıcı geliyor yoksa ben mi fazla utangaçım ne dersiniz? Bir de hastaneye giderken yanımda neler olması gerekir?

Önümüzdeki cumartesi günü ameliyat olacağım. Kas altı damla protez konulacak, 270-325 cc olacak ameliyatta bi değişiklik olmazsa. Ameliyat olmuş arkadaşlara soruyorum, refakatçi gerekiyor mu? sanırım bir gece hastanede kalıcam. Kimseye haber vermedim sadece eşim biliyor. Eşimin bulunması da utandırıcı geliyor yoksa ben mi fazla utangaçım ne dersiniz? Bir de hastaneye giderken yanımda neler olması gerekir?

inşallah başarıyla ameliyatı atlatırsın. Refakatçi gerekiyor tabii, narkozun etkisiyle halsizlik ve baş dönmesi olur, kollarını kolay kolay kıpırdatamazsın, çünkü kollarınla destek alıp yataktan kalkmaya ya da konum değiştirmeye çalıştığında acayip bur acı oluyor. Dolayısıyla birinin yardımına ihtiyacın olacak. Protez kas altına konulduğu için bu ağrı protezi kas üstüne konulanlardan çok farklı. Benim protezlerim 325 cc büyüklüğünde ve kas altına yerleştirildi. Hastanede ameliyat olduğum gece sırt ağırısından uyuyamadım. Yanımda arkadaşım kalmıştı; ama zaten gün boyu işte yorulduğu için gece uyandırmaya kıyamadım. Ben de yatağın baş tarafındaki alarma basıp basıp hemşireden yardım istedim. Onlar yataktan doğrulttular, ayağa kaldırdılar vs. Sağolsunlar çok ilgililerdi.

Bu arada ameliyat için yanında almanda yararı olan şeyler;
1- Ameliyat sonrası giymen için önden düğmeli ya da fermuarlı türden bir penye. Aslında önden düğmeli saten gecelikler kaygan yapıda olduğu için yatakta doğrulurken çok kolaylık oluyor. Ama yaz günü kısa kollu saten gecelik de giyebilirsin.

2- Ameliyat öncesi yemek yemek yasak olduğu için saatlerce aç kalacaksın, bir de ameliyat sonrası narkozun etkisiyle halsizlik olabileceği için 1 lt lik meyve suyu bulundurman iyi olur. Şekerin düşerse takviye yaparsın.

3-Islak havlular da bu nemli yaz günlerinde seni baya ferahlatır. Ben 3 ay önce ameliyat oldum, serin yağmurlu bir gündü. Yine de bunalmıştım.

Hiç korkma. Ameliyat için sedyeye konulduktan sonra narkoz verecekler bir bunu hatırlayacaksın, bir de ameliyathaneden çıkıp yatağına konulduğunu. Sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum.

Son düzenleme:
panedlla çok saol yaa hiç düşünmemiştim bunları. yaz günü olması dezavantaj olacak evet. ama 1 haftalık yıllık iznimde yaptırcağım için başka şansım yok, bir de bir an önce olmak istiyorum artık.. aç kalındığını bilmiyodum doktorla son görüşmem olcak çarşamba günü o zaman söyler sanırım. ameliyattan ne kadar süre sonra yemek yiyebiliyosun kollarını kaldıramadığın için birinin yedirmesi mi gerekir? bir de dediğim gibi ben kimseye söylemiycem çevremdeki ama anlaşılır mı? izin bitip işe döndüğümde mesela.

panedlla çok saol yaa hiç düşünmemiştim bunları. yaz günü olması dezavantaj olacak evet. ama 1 haftalık yıllık iznimde yaptırcağım için başka şansım yok, bir de bir an önce olmak istiyorum artık.. aç kalındığını bilmiyodum doktorla son görüşmem olcak çarşamba günü o zaman söyler sanırım. ameliyattan ne kadar süre sonra yemek yiyebiliyosun kollarını kaldıramadığın için birinin yedirmesi mi gerekir? bir de dediğim gibi ben kimseye söylemiycem çevremdeki ama anlaşılır mı? izin bitip işe döndüğümde mesela.

Ameliyattan bir saat sonra kan şekerimi düzenlemek için görevli, bol şekerli komposto sonra da çorba getirmişti. Kollarımı kaldırmam zorlaştığı için yemeğimi arkadaşım yedirmişti. Aklında bulunsun ameliyat sonrası protez memeye uyum sağlamak için etrafında ince bir kapsül örüyor, bu da ilk 10 günde gerçekleşiyor. Bu yüzden çok önemli, kollarını zorlamaman, ilk hafta çok hareket ettirmemen gerek. Zaten ağrın da, çektiğin zorluk da ilk hafta yoğun olacak, ikinci hafta emin ol çok daha rahatlayacaksın. Zaten 15 gün geçince farkı sen de göreceksin. ışe döndüğünde ikinci haftaya girmiş olacaksın; biraz zorlanabilirsin, ama tabi belli de olmaz, biraz da bünye meselesi. Yalnız ilk zamanlar hafif bir şeyi bile bir yerden kaldırırken, ya da kapıyı açarken kaslarını çok hissedeceksin. ilk hafta yataktan kalkarken bile birinin yardımcı olması gerekecek. Sürekli sırtüstü yatman lazım.
Bu arada işe gittiğinde kimsenin anlamaması için kendini zorlama, cereyanda kalmışım sırtım tutuldu, doktor çok zorlamamam gerektiğini söyledi dersin. Ben de bunu söylemiştim, babam bilmiyordu, ona da bu yalanı söylemek zorunda kaldım :KK43: Ama inan ameliyat olduğumu kimse anlamadı, göğüslerim de beni hiç elvermedi :)) Göğüslerim A cuptan C cup a çıktı. ıki beden birden büyüdü yani. Buna rağmen anlaşılmadı çünkü önceden hakikaten air bag gibi full dolgulu sütyenlerle dolaşıyordum. Boyum, kilom ve göğüs kafesim el verdiği için doktor ameliyata getirdiği protezlerin en büyüğünü uygun gördü ve 325 cc koydu. Sen de durum nasıl olur bilemem, boyun kilon nasıl mesela?

Son düzenleme:
Canım çok saol sırt ağrısı gerçekten iyi fikir. yine de umarım 1 haftada tam olarak toparlanırım ve işe geldiğimde rahat ederim. benim boyum 1.68 kilom 60, kilom basen bölgemde toplanmış durumda.. 270 ile 325 cc arası düşündüğünü söyledi doktor, dual plan damla protez.

Ben ameliyat olalı 20 gün oldu, 2 küçük oğlum var bulunduğum yerde de ailemden kimse yok, dr.um bir gece hastanede kalacağımı söylediğinde yanımda refakatçi kimsenin olmayacağını söyledim, zaten yanında birinin olmasına gerek yok ihtiyacınyok demişti ihtiyacım da olmadı.
Ameliyatım öğlen saatlerinde oldu,eşim akşama kadar benimleydi ama saat 19.00'dan sonra eve gitti,çocuklar gündüz kreşteler ama gece başlarında duracak kimse yok.Yani ben yalnızdım hatanede.
Ameliyattan 3 saat kadar sonra bana da komposto ve çorba getirdiler, ben kendim içtim,hiç te ağrım olmadı kollarımda Allaha şükür,başlığı okuduğumda refakatçiye gerek yok diyecektim ama kasaltı olanların tecrübelerini okuyunca gerek oluyormuş dedim Ben kas üstü oldum, yazdıklarınızı hayretle okudum,demek ki kas altı gerçekten ağrılı.İyi ki kasüstü yapmış dr.um.

X