Mutfak Püf Noktaları Kızlar recellerim bozuluyor,bir puf noktası mı var? :(

nese_plamudu

şaşkın prenses
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
127
0
Arkadaslar yaz sonunda vişne,havuc,elma,seftali ve cilek receli yaptım,güzelce kavanozladım kaldırdım.Fakat cilek ve vişne sapasaglam digerlerinin ustunu kuf kaplamıs.Neden oldu boyle olmaması ıcın soyle yap diyeceginiz bi puf noktası var mı bu recel işinin?klava:

Canım reçeli yaptıktan sonra kavanozun ağzına bir tül koyup güneşte beklet o zaman bozulmuyor.

Bozulan reçellerinide üstündeki küfleri alıp temiz kısmını tekrar kaynatıp kavanoza bırak birde ıslak kaşıkla alma reçeli diyebileceğim bunlar umarım işine yarar.

benimde siyah üzüm marmelatı vardı kavanozu açtım fakat dışarıda saklıyordum.sanırım dolaba koymam gerekiyormuş. oyüzden ekşimiş. bende aynı şekilde kaynatsam tekrar kullanabilirmiyim?yoksa çöpemi atmam gerekiyor?

reçellei sıcak sıcak kavanozlara koyun, çok sıkı bir şekilde kapaklarını kapatın.büyük tepsi yada leğen içine ters bir şekilde(tepetaklak) koyun. yarım gün sonra hızlı hızlı düz olarak çevirin.bu sayede vakum gerçekleşir ve hava girmez,dolayısıyla küf ve mantar oluşmaz yani bozulmaz.

pişirirken limon tuzu kullanın. daha çok kaynatın. su oranı fazla olursa sonradan bozulma olabilir.
ek bilgi özellikle vişne, kayısı gibi meyvelerin reçelleri çok akışkan olur, çilek reçeli gibi ekmek üztünde güzel durmazlar. bunun için reçel yaparken elma çekirdeği veya ayva çekirdeği katın.

canım reçeli bende arkadaşın dediği gibi sıcakken koyup kapağını kapatıp hemen ters koyuyorum.ve tersten saklıyorum serin bir yerde.kullanacağım zaman düz haline çeviriyorum.
hiç bir şekilde olmuyor küf..

saolun kızlar ben ters cevirmiyodum hiç belki de ondan oldu 4-5 koca kavanoz dolusu attım ya yazık oldu :gitme:

Güzelim üzerine şekerine koyup bir müddet bekletip kaynatmaya koyduğunda,kaynadıktan sonra içine toz limon tuzu ilave edip karıştır ve üzerinde toplanan köpükleride kevgirle al (limon tuzu küflenmeyi önlüyor,özellikle limon yerine onu kullan) ben bu şekilde yapıyorum,uzun süre kalsada hiç küflenmiyor....

bence kaynatma sürenle alakalı bir durum olabilir , ben reçeli 40-45 dakika kaynatırım ..... bi de limon tuzunu ya da limonunu iyi ayarlaman lazım , çok az olursa reçelin durmaya gelmez .... saklarken de güneş ve ışık almayan bir dolapta saklamanı tavsiye ederim .

cok saolun kızlar ya dedıklerınızı tek tek yapıp oyle denıcem ,bu sefer de olmazsa bende bı becereksızlık var demektır kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…