Gebeliğe Hazırlık Kızlar pko oldugumu dun ogrendim cok uzgunum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende 26 yaşındayım 1.5 yıllık evliyim geçen ay bıraktık korunmayı genel kontrolde herşey tertemiz cıktı pko oldugumu soledi her kist falan yok sadede yumurtan cok dedi diyet önerdi sekeri bırak dedi bakalim bende cok korktum tekrar sordum pko olayini oda takılcak konu değil pko olup ilk aydan hamile kalan cok hastam var kilo önemli rol oynuyormuş biraz diyet yap zaten düzene girer dedi bana
Evet canim senle benim durumumuz benziyor bende evlenince biraz kilo aldım adetlerin düzenli değil mi senin ? Benim adet düzeninde problem yok hiçbir etkisi yok sadece ultrasonda çıktı ondan anlam veremedim pek kendi doktorumla konusunca anlicak durumu

Kızlar ben 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Cocuk dusunmeye baslamadan genel kontrolleri yaptirdim hormonlar smear hepsi temiz adetlerim duzenli.Çocuk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım ama 7 haftalikken kalbi durduğu için kürtaj oldum. 43 gün sonra ilk adetimi aldım nisan ayında ve ben mayıs ve haziranda korunmadim doktorum gerek görmedi. Hamile kalamadım tabi bu ayda korunmadik sonucu bilmiyorum ama doktoruma ovulasyonda catlamayi gördüğümü söyledim. O da progesteron hormonuna bakalım yumurtaların kaliteli mi yumurtan çatlamış çünkü dedi. Bu arada ben istanbula geldim yasadigim şehirden mecburen aderin 21.günü testi burada yaptım sonucdubu göstermek için buranın iyi hastanelerin den Surp Pirgice gittim. Doktor bana prigesterin normal dedi ama hayatımda ilk defa o kadar doktor gezdim bana dediği hafif pko var. 6 7 ay deneyin olmazsa yumurta takibi yaptır oldu. Ben çok şaşırdım ve hiçbir şey soramadım o anda. Sanki bana dedi ki aslaaaa çocuğun olmayacak yıkıldım resmen. Simdi dönünce kendi doktoruma anlaticam durumu çünkü o hersey güzel demişti. Diyete ve spora başladım . Bugüne kadar normaldi birden ortaya çıkar mi bu kistler :KK43:
Asla cocugun olmayacak diyen drun ilk hastasısınz herhalde.
Baska mantıklı bi açıklaması yok cunku.
En kötü ilaçla buyutülup çatlatılır o yumurta.
O dru değiştirin acil .
Rabbim tez zamanda müjde versin iinsalahhh

Asla cocugun olmayacak diyen drun ilk hastasısınz herhalde.
Baska mantıklı bi açıklaması yok cunku.
En kötü ilaçla buyutülup çatlatılır o yumurta.
O dru değiştirin acil .
Rabbim tez zamanda müjde versin iinsalahhh
Yok canim doktor öyle demedi ben o derece üzüldüm anlamında dedim :)

Canim senin hamileliğin de böyle kafana takmadigin anda mi oldu hep derler ya takmayinca oluyor diye merak ettim :)
Evet baya kafaya taktım kac kez gec kalınca adet test yaptım unuttuğum ay kalmısım dört gün gecti dedim gidiyim aldım test umutsuzum ama ilaç kullancaktım baktım hamileyim :anneadayı:

Kızlar ben 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Cocuk dusunmeye baslamadan genel kontrolleri yaptirdim hormonlar smear hepsi temiz adetlerim duzenli.Çocuk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım ama 7 haftalikken kalbi durduğu için kürtaj oldum. 43 gün sonra ilk adetimi aldım nisan ayında ve ben mayıs ve haziranda korunmadim doktorum gerek görmedi. Hamile kalamadım tabi bu ayda korunmadik sonucu bilmiyorum ama doktoruma ovulasyonda catlamayi gördüğümü söyledim. O da progesteron hormonuna bakalım yumurtaların kaliteli mi yumurtan çatlamış çünkü dedi. Bu arada ben istanbula geldim yasadigim şehirden mecburen aderin 21.günü testi burada yaptım sonucdubu göstermek için buranın iyi hastanelerin den Surp Pirgice gittim. Doktor bana prigesterin normal dedi ama hayatımda ilk defa o kadar doktor gezdim bana dediği hafif pko var. 6 7 ay deneyin olmazsa yumurta takibi yaptır oldu. Ben çok şaşırdım ve hiçbir şey soramadım o anda. Sanki bana dedi ki aslaaaa çocuğun olmayacak yıkıldım resmen. Simdi dönünce kendi doktoruma anlaticam durumu çünkü o hersey güzel demişti. Diyete ve spora başladım . Bugüne kadar normaldi birden ortaya çıkar mi bu kistler :KK43:

Canin üzülme oncelikle hormonlarina detayli test yaptir.bircok iyi bitki var hormonlari dengeleyen. Pko olup saglikli bebegi olan cok kisi var. Örnegin ben uzun yillardir pko var ve 1oglum var. Sana tavsiyem eger fazla kilon varsa önce ondan kurtul

Kızlar ben 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Cocuk dusunmeye baslamadan genel kontrolleri yaptirdim hormonlar smear hepsi temiz adetlerim duzenli.Çocuk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım ama 7 haftalikken kalbi durduğu için kürtaj oldum. 43 gün sonra ilk adetimi aldım nisan ayında ve ben mayıs ve haziranda korunmadim doktorum gerek görmedi. Hamile kalamadım tabi bu ayda korunmadik sonucu bilmiyorum ama doktoruma ovulasyonda catlamayi gördüğümü söyledim. O da progesteron hormonuna bakalım yumurtaların kaliteli mi yumurtan çatlamış çünkü dedi. Bu arada ben istanbula geldim yasadigim şehirden mecburen aderin 21.günü testi burada yaptım sonucdubu göstermek için buranın iyi hastanelerin den Surp Pirgice gittim. Doktor bana prigesterin normal dedi ama hayatımda ilk defa o kadar doktor gezdim bana dediği hafif pko var. 6 7 ay deneyin olmazsa yumurta takibi yaptır oldu. Ben çok şaşırdım ve hiçbir şey soramadım o anda. Sanki bana dedi ki aslaaaa çocuğun olmayacak yıkıldım resmen. Simdi dönünce kendi doktoruma anlaticam durumu çünkü o hersey güzel demişti. Diyete ve spora başladım . Bugüne kadar normaldi birden ortaya çıkar mi bu kistler :(
merhaba bende evlendikten 1 yil sonra tedaviye baslamistim. O zamanki dr hesey normal diyordu direkt klomen tedavisi uyguladi. Sonra adetliyken agrim fazla diye acile baska bir doktora gittim. Bana pco kistlerimi gösterdi. İnanmadim devlette infertiliteye gittim. Hormonlardan çıkmıyordu ama kistler inci gibi duruyordu. Ordan kendi doktoruma gittim durumu soyledim evet var dedi. Kendimi kandirilmis hissettim. Bir daha o doktora gitmedim. 5. Doktorumda kesin teshis koyup rahim filmi istedi. Tuplerim acikti. Kg vermemi istedi. Yumurtlama takibi yaptik. Son klomen denememde 3. Ayda kizim tuttu. Esimde de sivilasma sorunu vardi onun içinde birliktelik sonrasi uzun sure yattim.
Kizim suan 2 yaşında. Marttan beri 15 kg vermistim. Kizima hamile kaldigim kg da supriz bi sekilde tekrar hamile kaldim. Kendisi uzmeyin. Birde bende insulin direnci var. İki hamilelikten once de seker ilacı kullandim. Bu da yumurtlamayi sagliyor. Dahiliyeye de gidin. İnsulin degerlerinize baktirin. Ayni şekilde benim martta d vitaminim 10 civariydi hazirandaki tahlilde 40a yukselmisti

Evet canim senle benim durumumuz benziyor bende evlenince biraz kilo aldım adetlerin düzenli değil mi senin ? Benim adet düzeninde problem yok hiçbir etkisi yok sadece ultrasonda çıktı ondan anlam veremedim pek kendi doktorumla konusunca anlicak durumu
Aynı durumumuz benimde her ay oluyodu benimde aynı şekilde cikti ama ben hiç takmıyorum sende takılma kafaya takınca bu sefer olcagi varsa da olmuyor

Çok benzer şeyler yaşamışız. bende 2 yıllık evliyim ilk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım. kalbi durdu kürtaj oldum. sonra picos olduğunu öğrendim 3. ay soğan kürü yaptım ovulasyon testi yaptım o ay hamile kaldım. çok şükür 6 aylık oldu. en önemlisi sağlıklı beslen stres yapma ovulasyonu takip et ve çok dua et gelecektir bebişin inşallah

Çok benzer şeyler yaşamışız. bende 2 yıllık evliyim ilk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım. kalbi durdu kürtaj oldum. sonra picos olduğunu öğrendim 3. ay soğan kürü yaptım ovulasyon testi yaptım o ay hamile kaldım. çok şükür 6 aylık oldu. en önemlisi sağlıklı beslen stres yapma ovulasyonu takip et ve çok dua et gelecektir bebişin inşallah
Bu ay adet olursam bende soğan kuru yapicam ve senin dediklerini yapicam canim inşallah çok bekletmez rabbim hayırlı sekilde verir

Back