Gebeliğe Hazırlık Kızlar pko oldugumu dun ogrendim cok uzgunum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sendrom mu var yoksa polikistik yapılanma mı doktorun ayrıntılı söylemesi lazım bunları
Sendrom dedi ama 3 ay öncesine kadar bir yoktu başka bi doktor tertemiz dedi bu üç ay boyunca da hiç bir şey değişmedi ne ilaç kullandım ne de beslenmemde değişiklik oldu önce yapışık baya kist görüyorum dedi sonra biraz sıkıştırınca kem kum etmeye başladı

Sendrom dedi ama 3 ay öncesine kadar bir yoktu başka bi doktor tertemiz dedi bu üç ay boyunca da hiç bir şey değişmedi ne ilaç kullandım ne de beslenmemde değişiklik oldu önce yapışık baya kist görüyorum dedi sonra biraz sıkıştırınca kem kum etmeye başladı
Benim ilk gebeliğimde de hiç pko falan denmedi ikinci basladım pko dendi sendrom değil dedi sonradan oluşmuş. Sennki sendroma doğustan olması lazım nasıl doktor bunlar anlamıyorum adam gibi bilgi vermemiş bakmamış...

Benim ilk gebeliğimde de hiç pko falan denmedi ikinci basladım pko dendi sendrom değil dedi sonradan oluşmuş. Sennki sendroma doğustan olması lazım nasıl doktor bunlar anlamıyorum adam gibi bilgi vermemiş bakmamış...
Sendrom DİE anladım bn polikistik över deyince sendrom DİE anlamış da olabilirim kafam çok karışık bana klomen verdi herkesin ilaç bitiminden hemen sonra yumurta takibi için çağırmış 12. Günü beni 15. Günü çağırıyor yani muane günümden 10 gün sonraya yumurtlamadan bi kaç gün sonra bn mi çok cahilim anlamadım ki döngümü sormadı etmedi kafasına göre 10 gün sonra gel dedi

Sendrom DİE anladım bn polikistik över deyince sendrom DİE anlamış da olabilirim kafam çok karışık bana klomen verdi herkesin ilaç bitiminden hemen sonra yumurta takibi için çağırmış 12. Günü beni 15. Günü çağırıyor yani muane günümden 10 gün sonraya yumurtlamadan bi kaç gün sonra bn mi çok cahilim anlamadım ki döngümü sormadı etmedi kafasına göre 10 gün sonra gel dedi
Test yapıolar döngüni soruyolar değerlerine bakıolr ona göre Bi takvim olusturuyor bence doktorunu değştirmelisin

Yumurta takibi falan hikaye ne zaman yumurtladığımı bile bilmiyor 10 gün sonra muane yenileniyor tekrar ücret ödüyoruz. İlk gittiğim doktor da aynısını yaptı 10 gün sonra gel dedi 9. Günü gidince olayı çaktım soğudum resmen doktorlardan özellikle bayan doktorlardan

İnşallah olur benimki sabırsızlık farkındayım :) bu inofolic doktora sormadan almalı miyim sizce doktora yazar mi diye mi sorsam
Ben dr a sormadan alıcaktım . Ama dr o ay verdi zaten bana . Kullanılır çünkü o da bir folik asit . Kutuda 20 tane var . 10 günde bitiyor .fiyatıda 55..60 tl. . Ben adetten yumurtlama dönemime kadar bir kutu kullanıp bırakıyorum .

Test yapıolar döngüni soruyolar değerlerine bakıolr ona göre Bi takvim olusturuyor bence doktorunu değştirmelisin
Test istedi benden ama kaç günde bir adet olduğumu sormadı adetlerim çok düzenli ilk gittiğim yerde hormon testlerim çok normal çıktı yumurtaların çok iyi durumda demişti her şey mükemmel dedi bugün gittiğim tam tersini deyince iyice kafam allak bullak oldu

Kızlar ben 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Cocuk dusunmeye baslamadan genel kontrolleri yaptirdim hormonlar smear hepsi temiz adetlerim duzenli.Çocuk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım ama 7 haftalikken kalbi durduğu için kürtaj oldum. 43 gün sonra ilk adetimi aldım nisan ayında ve ben mayıs ve haziranda korunmadim doktorum gerek görmedi. Hamile kalamadım tabi bu ayda korunmadik sonucu bilmiyorum ama doktoruma ovulasyonda catlamayi gördüğümü söyledim. O da progesteron hormonuna bakalım yumurtaların kaliteli mi yumurtan çatlamış çünkü dedi. Bu arada ben istanbula geldim yasadigim şehirden mecburen aderin 21.günü testi burada yaptım sonucdubu göstermek için buranın iyi hastanelerin den Surp Pirgice gittim. Doktor bana prigesterin normal dedi ama hayatımda ilk defa o kadar doktor gezdim bana dediği hafif pko var. 6 7 ay deneyin olmazsa yumurta takibi yaptır oldu. Ben çok şaşırdım ve hiçbir şey soramadım o anda. Sanki bana dedi ki aslaaaa çocuğun olmayacak yıkıldım resmen. Simdi dönünce kendi doktoruma anlaticam durumu çünkü o hersey güzel demişti. Diyete ve spora başladım . Bugüne kadar normaldi birden ortaya çıkar mi bu kistler :KK43:
Pko farklı bişey canım kist olarak görmüyor doktorlar çocuk olmasına da engel değil çok insan var pkoluyken hamile kalan ya ayrıca bir doktor kalbi durmuş kürtaj olman lazım diyince hemen inanıp olmayın bazen kalp sesi alamıyor doktorlar kız kardeşim 8 haftalıktı doktor kalbi durmuş kürtaj olman lazım diyip yatışını yaptır demiş aradım ağlıyordu hemen olma git bi kaç doktora dedim iyiki de olmamış çocuğun kalbi atıyormuştu ve şimdi 3 yaşında çok sağlıklı bir kızı var maşallah
..

Test istedi benden ama kaç günde bir adet olduğumu sormadı adetlerim çok düzenli ilk gittiğim yerde hormon testlerim çok normal çıktı yumurtaların çok iyi durumda demişti her şey mükemmel dedi bugün gittiğim tam tersini deyince iyice kafam allak bullak oldu
Doğru düzgün ilgilenmiyor belli ki

Benim anlamadığım bir doktor hiç bir şeyin yok yumurtalıkların temiz derken diğeri kistlerin var diyor bn de bugün öğrendim polikistik over var dedi ondan gebelik oluşmuyormuş bn bi kez daha gitmiştim bşeyin yok dendi deyince kem kim etmeye başladı küçük küçük zaten çok önemli değil dedi tek doktorla yetinmeyin derim bn
Canim ben 2 gün arayla 2 farklı doktora gittim biri tertemiz dedi biri pko dedi 😂 ondan böyle şok yaşadım zaten dönünce kendi doktoruma gidicem tekrar gösteriden ultrason görüntüsünü.birden mi oluştu bunlar ben ilk çocuk düşündüğümde gittiğim doktor temmuz dedi bu 1, kürtaj olduğum doktor temiz dedi bu 2, kendi doktorum temiz dedi bu 3, 2 gün once gittiğim pko var dedi. 4 doktordan 1i dedi bende aşırı sasirdim

Ben dr a sormadan alıcaktım . Ama dr o ay verdi zaten bana . Kullanılır çünkü o da bir folik asit . Kutuda 20 tane var . 10 günde bitiyor .fiyatıda 55..60 tl. . Ben adetten yumurtlama dönemime kadar bir kutu kullanıp bırakıyorum .
Tamam canim bende alırım o zaman zararı olan bir şey değil sonuçta

Kızlar ben 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Cocuk dusunmeye baslamadan genel kontrolleri yaptirdim hormonlar smear hepsi temiz adetlerim duzenli.Çocuk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım ama 7 haftalikken kalbi durduğu için kürtaj oldum. 43 gün sonra ilk adetimi aldım nisan ayında ve ben mayıs ve haziranda korunmadim doktorum gerek görmedi. Hamile kalamadım tabi bu ayda korunmadik sonucu bilmiyorum ama doktoruma ovulasyonda catlamayi gördüğümü söyledim. O da progesteron hormonuna bakalım yumurtaların kaliteli mi yumurtan çatlamış çünkü dedi. Bu arada ben istanbula geldim yasadigim şehirden mecburen aderin 21.günü testi burada yaptım sonucdubu göstermek için buranın iyi hastanelerin den Surp Pirgice gittim. Doktor bana prigesterin normal dedi ama hayatımda ilk defa o kadar doktor gezdim bana dediği hafif pko var. 6 7 ay deneyin olmazsa yumurta takibi yaptır oldu. Ben çok şaşırdım ve hiçbir şey soramadım o anda. Sanki bana dedi ki aslaaaa çocuğun olmayacak yıkıldım resmen. Simdi dönünce kendi doktoruma anlaticam durumu çünkü o hersey güzel demişti. Diyete ve spora başladım . Bugüne kadar normaldi birden ortaya çıkar mi bu kistler :(
Kilo ver sağlıklı beslen yürüyüş yap çocuğun olur inşallah

Pko farklı bişey canım kist olarak görmüyor doktorlar çocuk olmasına da engel değil çok insan var pkoluyken hamile kalan ya ayrıca bir doktor kalbi durmuş kürtaj olman lazım diyince hemen inanıp olmayın bazen kalp sesi alamıyor doktorlar kız kardeşim 8 haftalıktı doktor kalbi durmuş kürtaj olman lazım diyip yatışını yaptır demiş aradım ağlıyordu hemen olma git bi kaç doktora dedim iyiki de olmamış çocuğun kalbi atıyormuştu ve şimdi 3 yaşında çok sağlıklı bir kızı var maşallah
..
Evet canim öyle olabiliyor ben gitmiştim farklı doktorlara zaten ama olmadı nasip böyleymiş.İnşallah benim de sağlıklı bir bebeğim olur

Evet canim zaten bence benim derdim kilo hiç yoktu böyle bir sorunum evlendikten sonra çok kilo aldım ve ideal kilonun dışına çıktım o yüzden diyete ve spora başladım dun hemen zayıfladıkca şansım artar umarım :) moralim düzeldi teşekkür ederim canim
Ne demek cnm pko gebelige engel degl uzme kendni

Ne demek cnm pko gebelige engel degl uzme kendni
[/QUOT
Keyfim yerine geldi dünden beri gittiğim doktorda çok suratı asıktı zaten sinirim bozuldu ağlayarak gelmiştim eve ama artik uzulmicem var ya da yok fark eden bir şey yokmuş gebelik açısından yokmuş gibi davranmak sadece yasam şeklini düzene sokmak en güzeli olacak

Bende 26 yaşındayım 1.5 yıllık evliyim geçen ay bıraktık korunmayı genel kontrolde herşey tertemiz cıktı pko oldugumu soledi her kist falan yok sadede yumurtan cok dedi diyet önerdi sekeri bırak dedi bakalim bende cok korktum tekrar sordum pko olayini oda takılcak konu değil pko olup ilk aydan hamile kalan cok hastam var kilo önemli rol oynuyormuş biraz diyet yap zaten düzene girer dedi bana

Back