Gebeliğe Hazırlık Kızlar pko oldugumu dun ogrendim cok uzgunum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

portakalcicegi3457

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2018
168
154
33
32
Adıyaman
Kızlar ben 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Cocuk dusunmeye baslamadan genel kontrolleri yaptirdim hormonlar smear hepsi temiz adetlerim duzenli.Çocuk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım ama 7 haftalikken kalbi durduğu için kürtaj oldum. 43 gün sonra ilk adetimi aldım nisan ayında ve ben mayıs ve haziranda korunmadim doktorum gerek görmedi. Hamile kalamadım tabi bu ayda korunmadik sonucu bilmiyorum ama doktoruma ovulasyonda catlamayi gördüğümü söyledim. O da progesteron hormonuna bakalım yumurtaların kaliteli mi yumurtan çatlamış çünkü dedi. Bu arada ben istanbula geldim yasadigim şehirden mecburen aderin 21.günü testi burada yaptım sonucdubu göstermek için buranın iyi hastanelerin den Surp Pirgice gittim. Doktor bana prigesterin normal dedi ama hayatımda ilk defa o kadar doktor gezdim bana dediği hafif pko var. 6 7 ay deneyin olmazsa yumurta takibi yaptır oldu. Ben çok şaşırdım ve hiçbir şey soramadım o anda. Sanki bana dedi ki aslaaaa çocuğun olmayacak yıkıldım resmen. Simdi dönünce kendi doktoruma anlaticam durumu çünkü o hersey güzel demişti. Diyete ve spora başladım . Bugüne kadar normaldi birden ortaya çıkar mi bu kistler :(

Üzüleceğiniz bir şey yok ki. Ben de ilk duyunca çocuğum olmayacak diye ağlamıştım. Benim adetlerim düzensizdi. Sonra korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım. Fakat sizinle aynı sonuç kalbi durduğu için 8. Haftada kürtaj oldum. Sonrasında 5 aydır korunmuyorum ama olmadı malesef. Ama bu pcosla alakalı değildir. Kiloya dikkat edin, sporunuzu yapın. Karbonhidrat alımını düşürün. Hatta şeker neredeyse hiç tüketmeyin. Kafaya takılcak hiç bişey yok. Bir kere gebe kalmışsınız zaten. Yumurta takibide ovulasyon takibinden farklı bir şey değil zaten evde takip yapıyosanız gerisine gerek yok bana kalırsa.

Üzüleceğiniz bir şey yok ki. Ben de ilk duyunca çocuğum olmayacak diye ağlamıştım. Benim adetlerim düzensizdi. Sonra korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım. Fakat sizinle aynı sonuç kalbi durduğu için 8. Haftada kürtaj oldum. Sonrasında 5 aydır korunmuyorum ama olmadı malesef. Ama bu pcosla alakalı değildir. Kiloya dikkat edin, sporunuzu yapın. Karbonhidrat alımını düşürün. Hatta şeker neredeyse hiç tüketmeyin. Kafaya takılcak hiç bişey yok. Bir kere gebe kalmışsınız zaten. Yumurta takibide ovulasyon takibinden farklı bir şey değil zaten evde takip yapıyosanız gerisine gerek yok bana kalırsa.
Teşekkür ederim. Doktorda kesinlikle seker yeme hamur isi yeme spor yap dedi. Kilo verdiğimde o da yok olur inşallah artık duzensizligim yok yumurtlama günlerim hep aynıdır beni biraz düşündüren aslında ilk düştüğüm bu pkolu taraftan gelen kalitesiz yumurta dollendi diye mi oldu acaba ayni şeyi yaşamamak en onemlisi

Senin durumunda hic kotu birsey gormuyorum canim uzulme
Bendede pcos var bende yeni ogrendim ama adetlerim cok duzensiz hatta adet olmadigim icin gitmistim ve yumurtlamamda olmuyor
Doktorum dogum kontrol hapi verdi 3 ay kullanip adetim duzene girsin sonra deneyin dedi
Allahim hepimize nasip etsin insallah en kisa zamanda

Senin durumunda hic kotu birsey gormuyorum canim uzulme
Bendede pcos var bende yeni ogrendim ama adetlerim cok duzensiz hatta adet olmadigim icin gitmistim ve yumurtlamamda olmuyor
Doktorum dogum kontrol hapi verdi 3 ay kullanip adetim duzene girsin sonra deneyin dedi
Allahim hepimize nasip etsin insallah en kisa zamanda
Amin canım benim inşallah her zaman şükür eden bir insanım Allah her zaman bizi daha kötüsünden korusun her şeyin bir çaresi ve Allah isteyince hiçbir şey engel olamıyor dua edelim bol bol kavusuruz bebislere inşallah

İnofolic şase bunu biaraştırın . Bana da dr verdi . Yumurta kalitesini artıran zararı olmayan bir folik asit . Ayrıca sizin durumunuz benimle aynı . Ve olur Allah ın izniyle stres yapmayın .

Canım üzülmene gerek yok bende 1.5 senelik evliyim çocuk düşündüğüm için doktora gittim banada pcos olduğumu söledi 7 8 ay denemem gerektiginu soledi tabi bende çok üzüldüm bana doktor hiç üzülme ilk denemede hamile kalan pcos hastalarim var dedi beni de çok rahatlattı

Canimmm hafif pko inan bana uzulunecek bisey degil . 17 yasimdan beri filan hep duzensiz uzun dongulerler adet gorurdum 45 50 gunde 1 . Pko oldgmu evlenmeden biliyordum ama hc bi doktor hamilelik zor olur yada olmaz demedi . Evlendim 3 bucuk yil korunduk sonra ilk bebek dusundugumuz ay hamile kaldim . Yanliz tsh yavasligi da varmis ben de onun icin de ilaca baslamistim hamilrlikten 3 4 ay kadr once. Pko hamileloge engel degl moralini fusurme evet ileri derece pko olanlar zorlaniyor ama doktor ilac destegyle onlar da hamile kalabiliyor . Kilo ile de alakali kilo aldkca ilerliyor habern olsn

İnofolic şase bunu biaraştırın . Bana da dr verdi . Yumurta kalitesini artıran zararı olmayan bir folik asit . Ayrıca sizin durumunuz benimle aynı . Ve olur Allah ın izniyle stres yapmayın .
İnşallah olur benimki sabırsızlık farkındayım :) bu inofolic doktora sormadan almalı miyim sizce doktora yazar mi diye mi sorsam

Canimmm hafif pko inan bana uzulunecek bisey degil . 17 yasimdan beri filan hep duzensiz uzun dongulerler adet gorurdum 45 50 gunde 1 . Pko oldgmu evlenmeden biliyordum ama hc bi doktor hamilelik zor olur yada olmaz demedi . Evlendim 3 bucuk yil korunduk sonra ilk bebek dusundugumuz ay hamile kaldim . Yanliz tsh yavasligi da varmis ben de onun icin de ilaca baslamistim hamilrlikten 3 4 ay kadr once. Pko hamileloge engel degl moralini fusurme evet ileri derece pko olanlar zorlaniyor ama doktor ilac destegyle onlar da hamile kalabiliyor . Kilo ile de alakali kilo aldkca ilerliyor habern olsn
Evet canim zaten bence benim derdim kilo hiç yoktu böyle bir sorunum evlendikten sonra çok kilo aldım ve ideal kilonun dışına çıktım o yüzden diyete ve spora başladım dun hemen zayıfladıkca şansım artar umarım :) moralim düzeldi teşekkür ederim canim

Canım üzülmene gerek yok bende 1.5 senelik evliyim çocuk düşündüğüm için doktora gittim banada pcos olduğumu söledi 7 8 ay denemem gerektiginu soledi tabi bende çok üzüldüm bana doktor hiç üzülme ilk denemede hamile kalan pcos hastalarim var dedi beni de çok rahatlattı
Evet canım bende araştırdıkca ve hamile.kalanları gördükçe önemli olmadığını anladım şükürler olsun ama dün yıkıldım resmen

Üzülecek bişey değil. İleri derece olursa sıkıntı. Çünkü o zaman adette olmuyo yumurtlamada olmuyo. Hormonlarda çok yüksek çıkıyo. Ama adet gören yumurtlama olan kadınlarda hamilelik elde ediliyor.

Maslal
Maşallah maşallah caniiiimmm Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 💓
Tedavisiz mi oldu yoksa tedaviyle mi canim
Allah razı olsun canım :) darısı sana olsun.. Banada senın gibi hafif pko dendi dokuz ay deneme sonrası tedavısız kaldım 2.hemde :) hiç üzülme sakın nn sağlığına beslenmene dıkkat et birde folik asit desteğiyle kalırsın 😘

Allah razı olsun canım :) darısı sana olsun.. Banada senın gibi hafif pko dendi dokuz ay deneme sonrası tedavısız kaldım 2.hemde :) hiç üzülme sakın nn sağlığına beslenmene dıkkat et birde folik asit desteğiyle kalırsın 😘
İnsallah canim benim sağ ol valla gece gece kotu rüyalardan kurtardın beni folik asit içiyorum doktoruma gidince sorucam.inofolic yazarsa onu da kullanırım inşallah bende tedavisiz hemen sağlıklı şekilde .kalırım canim dua et bana hamişlerin duası kabul olur☺😊😘

İnsallah canim benim sağ ol valla gece gece kotu rüyalardan kurtardın beni folik asit içiyorum doktoruma gidince sorucam.inofolic yazarsa onu da kullanırım inşallah bende tedavisiz hemen sağlıklı şekilde .kalırım canim dua et bana hamişlerin duası kabul olur☺😊😘
Allah tez zamanda sevındırsın seni de dilerim üzülme sakın oluyor stres yapma akışına bırak iki günde bir ilişki ile kalırsın hemen sık sık 😇😘

Evet canım bende araştırdıkca ve hamile.kalanları gördükçe önemli olmadığını anladım şükürler olsun ama dün yıkıldım resmen
Benim anlamadığım bir doktor hiç bir şeyin yok yumurtalıkların temiz derken diğeri kistlerin var diyor bn de bugün öğrendim polikistik over var dedi ondan gebelik oluşmuyormuş bn bi kez daha gitmiştim bşeyin yok dendi deyince kem kim etmeye başladı küçük küçük zaten çok önemli değil dedi tek doktorla yetinmeyin derim bn

Benim anlamadığım bir doktor hiç bir şeyin yok yumurtalıkların temiz derken diğeri kistlerin var diyor bn de bugün öğrendim polikistik over var dedi ondan gebelik oluşmuyormuş bn bi kez daha gitmiştim bşeyin yok dendi deyince kem kim etmeye başladı küçük küçük zaten çok önemli değil dedi tek doktorla yetinmeyin derim bn
Sendrom mu var yoksa polikistik yapılanma mı doktorun ayrıntılı söylemesi lazım bunları

Kızlar ben 2 yıllık evliyim 26 yaşındayım. Cocuk dusunmeye baslamadan genel kontrolleri yaptirdim hormonlar smear hepsi temiz adetlerim duzenli.Çocuk düşünmeye başladıktan 6 ay sonra hamile kaldım ama 7 haftalikken kalbi durduğu için kürtaj oldum. 43 gün sonra ilk adetimi aldım nisan ayında ve ben mayıs ve haziranda korunmadim doktorum gerek görmedi. Hamile kalamadım tabi bu ayda korunmadik sonucu bilmiyorum ama doktoruma ovulasyonda catlamayi gördüğümü söyledim. O da progesteron hormonuna bakalım yumurtaların kaliteli mi yumurtan çatlamış çünkü dedi. Bu arada ben istanbula geldim yasadigim şehirden mecburen aderin 21.günü testi burada yaptım sonucdubu göstermek için buranın iyi hastanelerin den Surp Pirgice gittim. Doktor bana prigesterin normal dedi ama hayatımda ilk defa o kadar doktor gezdim bana dediği hafif pko var. 6 7 ay deneyin olmazsa yumurta takibi yaptır oldu. Ben çok şaşırdım ve hiçbir şey soramadım o anda. Sanki bana dedi ki aslaaaa çocuğun olmayacak yıkıldım resmen. Simdi dönünce kendi doktoruma anlaticam durumu çünkü o hersey güzel demişti. Diyete ve spora başladım . Bugüne kadar normaldi birden ortaya çıkar mi bu kistler :KK43:
Aynısı bana da oldu arkadaşım bi doktor her şey normal çok güzel tertemiz derken diğeri 3 ay arayla kistlerin var dedi baya fazla dedi hatta şaşırdım 3-5 ayda oluşabilir mi kist dedim yok dedi

Back