Kızlar parmaklarım yardım...

tinkimi

meleğim ünüversiteli:):)
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
1.580
3
49
kızlar 3 gündür serçe parmağım,yüzük parmağım ve orta parmağım uyuşuk diğer
parmaklarımda sorun yok ama uyuşukluk bileğime kadar indi :uhm:geçer diye bekledim geçmiyor pazartesi doktora gidicem ama hangi bölüme gideceğimide bilemiyorum
bu uyuşukluk hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim ve hangi bölüme gitmem gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .....:uhm::çok üzgünüm:

canım geçmiş olsun bendede vardı.....nörolojiye göründüm...sinir sıkışması varmış........genelde bayanlarda sık karşılaşılırmış.....

sağol canım 5 gün önce çok sinirlenmiştim ondan dolayı oldu heralde ama depresyon ilaçları da içiyorum ama bu farklı bişey demekki yerdımın için çokkkkk teşekkür ederim pazartesi mutlaka gidicem nörolojiye.

gecmis olsun canim...umarim kotu bise yoktur haberdar edersin bizi......saglikli gunler dilerima.s.

arkadaşlar bugün doktora gittim filim çektiler sonuç boyun düzleşmesiymiş benneyaptımki sinirsel dedi ilaç tedavisine başladık ilaçlar bittiğinde geçmesse
fizik tedavisine başlıycakmışım :a015:bu sinir nasıl bir illetki herşeyi ona bağlıyolar
bunada şükür allah daha kötü dertlerden korusun. hepinize çoooooook teşekkürlera.s.a.s.

bende de büyük bir üzüntüden sonra başlamıştı 1-2 sene evvel. boyun filmlerinde de bir şey çıkmamıştı bende. aynı dediğin 3 parmak bir sinire bağlıymış.

sinir sistemi adı üstünde işte, biz de gerilince doğrudan tüm vücudumuzu etkiliyoruz:KK43:

geçmiş olsun

parmaklarımda sorun yok ama uyuşukluk bileğime kadar indi :uhm:geçer diye bekledim geçmiyor pazartesi doktora gidicem ama hangi bölüme gideceğimide bilemiyorum
bu uyuşukluk hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim ve hangi bölüme gitmem gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .....:uhm::çok üzgünüm:

geçmiş olsun canım.yaklaşık 1,5 ay önce bende aynı sorunu yaşadım üstelik önce uyuşukluk daha sonra hiç hissetmemeye başladım.dr.gittim sinir sıkışması dedi..EMG istedi.kadınlarda sık görülüyormuş.kol askısı verdi.geçmezse ameliyat dedi.şimdi biraz daha iyiyim.öncelikle gideceğin dr.ortopedi uzmanı.eğer ameliyat derlerse ortopedi yada beyin cerrahı yapıyormuş ameliyatı.çok araştırdım ben ortopedi dr.yaparsa ameliyatı çok daha kısa sürede iyileşiyormuş çünkü kesi şekilleri farklıymış.hastalığın adı karpaltünel araştır sen de istersen netten.

arkadaşlar bugün doktora gittim filim çektiler sonuç boyun düzleşmesiymiş benneyaptımki sinirsel dedi ilaç tedavisine başladık ilaçlar bittiğinde geçmesse
fizik tedavisine başlıycakmışım :a015:bu sinir nasıl bir illetki herşeyi ona bağlıyolar
bunada şükür allah daha kötü dertlerden korusun. hepinize çoooooook teşekkürlera.s.a.s.

benden sana tavsiye kesinlikle fizik tedavisi yaptırma daha kötü oluyor.orası ısıdan dolayı daha da iyileşmez hal alıyor.

aynı sorunu bende yaşadım canım sinir sıkışması
nöroloji bölümüne gittim ve bana antidepresan verdi 6 ay kullandım
önce ameliyat demişlerdi ama ilaç denememi söylediler,
ilaçları kullandıktan sonra tekrar gitmedim
şimdi de kolumu biraz fazla kulandığımda ağrıyor
ama uyuşmalarım geçti çok şükür

arkadaşlar dün dotora gitmeden araştırdım netten uyuşukluk hakkında karpaltünel senderomumuymuş doktora söyladim netten baktım hastalığım bumu dedim yok değil dedi sinir sıkışması dedi
bende anlamadım devlet hastanesine gitmiştim doktar hem benim filmime bakıyordu hemde telefonla konuşuyordu yani baştan sağma gibi baktı geçmesse bende dediğiniz gibi ya ortopetiye yada beyin cerrahına gidiyim bakalım onlar ne dicek
yardımlarınız için çokkkkkkkkkkk teşekkür ederima.s.a.s.

arkadaşlar dün dotora gitmeden araştırdım netten uyuşukluk hakkında karpaltünel senderomumuymuş doktora söyladim netten baktım hastalığım bumu dedim yok değil dedi sinir sıkışması dedi
bende anlamadım devlet hastanesine gitmiştim doktar hem benim filmime bakıyordu hemde telefonla konuşuyordu yani baştan sağma gibi baktı geçmesse bende dediğiniz gibi ya ortopetiye yada beyin cerrahına gidiyim bakalım onlar ne dicek
yardımlarınız için çokkkkkkkkkkk teşekkür ederima.s.a.s.

karpaltünel zaten sinir sıkışması demek nasıl dr.muş o öle bence iyi bir dr.a git.

bnm ellerım de cok uyusuyordu cok sinirlenince gercı hala uyusuyor da bana lustral vermıstı norolojı dr u. bu hapı da 1 ay kullandım 8 ay kullanmam gerekırken devam edemedım cunku basımı cok dondurdu ve baska ılaclar da alıyorum kendımı depresyon ılacına alıstırmayayım dıe dusundum neyse sımdı sınırlenmeyınce olmamaya basladı ama toparlanmam baya bı zaman aldı tabi tammmn sinirle alakalı bişeydi bnmki

bu arada hangi branşta hangi dr a gittiysem hiçbirinden memnun kalamıyorum Allah başımızdan eksik etmesin ama kimse üstüne alınmasın tenzih ederim yani bana ve aileme rastgelenler en azından hepsi baştan savma

Benim de ara sıra dudaklarım uyuşuyor neden bilmiyorum hissizlik oluyor sıcak su içsem hissetmiyorum en yakın zamanda doktora gideceğim zaten baş ağrılarım da arttı

evet benımde takip ettiğim kadarı aşırı stres ve yogunluktan dolayı sinir sistemlerinin yıpranması ile olurmuş . bu konudaki bilgiyi sağlıkcı bir arkadaşımdan duymuştum. arkadaşlar bu konuda bence biraz daha dikkatli olmamız gerekli .. doktora bir an evvel başvurup sıkıntının ne olduğu hakkında bilgi edinmemiz burada fikir edinmemizden çok daha iyi olacaktır.. sorun yasayan tum arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimle.. saygılar :kahve:

bencede arkadaşlar ihmal edilmemesi gereken rahatsızlıklar bunlar...sonuçta vücudun merkeziyle ilgili...ilerde çok daha önemli sağlık problemlerine dönüşebiliyor..ama lütfen nöroloji uzmanınıda iyi seçin..
imkanlarınızı zorlayın ve iyi bir doktor seçin aileniz ve kendiniz için bu çok önemli..

evt arrkadaşlar okuudum hepsini yazılanların
bebnimde koolarımda ve bacagımda uyuşma oluuyo krap gbi bişetyler giiriiyoo rahatsız ediyoodu nöörölojiye gitim..özeline mr çektiler temiz çıktı şimdide emg var bakalım ne çıkkacak..herkeze geçmiş olsun..

canım senin çektigin derdi 5 yıldır çekiyom umursamadım başlarda sonra norolojiye gittim karpal tunel sendromu yani sinir sıkışması dediler ilk başlarda tedavi mümkün ilaçlarla ama eger ben gibi korkup kaçarsan işte o zaman kötü bak yarın 8.30da ameliyat olcam çok korkuyorum keşke başta uyuşmalar başladıgında tadavi olaydım şimdi 2 elimde berbat uyuşma parmaklardan bilege ilerleyincede dirsege yayılıyor tedavi başta basit ama ben gibi 5 yıl kaçarsan sonu kötü tavsiyem hemen bir noralojı veya beyin cerahına git tedavini ol sonra son pişmanlık fayda etmiyor canım şimdiden geçmiş olsun

X