Örgü kızlar ördüğüm kazak ütülerken inceldi :(

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

dilara_78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
13
0
örgü örmeyeyeni başladım ögrenmeye daha doğrusu .ve kızıma bir kazak ördüm ..bitince ütüle daha güzel olur dedi arkadasım .. bende dediği gibi üzerine bez koyarak ütüledim ama sadece bir kolunda ip inceldi:KK43: her tarafı normal duruyor sadece o kolu bozuldu ince duruyor yani anlatmayı becerdim mi bilmiyorum ama kazagı mahvetmeyi becerdiğim kesin.. çok üzüldüm düzeltme sansım hiç mi yok şimdi bu kolu arkadaslar basına gelen varmı böyle bişey?

Pek anlamam ama çok sıkı örülmediyse yani biraz salaş örüldüyse o yüzden oluşmuş olabilir incelme.
el örgüsü kazaklar çok bastırılarak ütülenmez diye biliyorum,keşke hafif ısıda üstten üstten ütüleseydin.bi çözümü olmaz herhalde ama istersen bir yıka belki toparlar.

tamam canım yıkamayı deniycem ama bende sanmıyorum pek düzeleceğini... neyse böyle tecrübe ederek malesef ögrendim yani ...buhar kuvvetli geldi demekki...

örgülere ütü yukarıdan buhar tutarak ütülenir diye biliyorum sıcaklkığı geçene kadarda düz bir zeminde bekletmek gerekir diye o zaman dikiş yerleri filan daha muntazam duruyormuş. bi kazağım makinada yüksek derecede yıkanmıştı bende üyüleyim uzar belki dedim çünkü küçücük olmuştu kolları upuzun vucut kısmı genişlemiş tuhaf bir hal almıştı yıkasanızda düzelecegini sanmıyorum kolu tekrar öre bilirsiniz diğer koluda aynı şekle getirebilirsiniz çocuklar çabuk boy attığından kazakların kolları kısa gelir genelde :))

X