Çocuk Hastalıkları Kızlar oğlumu uyutamıyoruz!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhabalar kızlar,
Oğlum yaklaşık 15 aylık. Hergün gece 12 veya 1 gibi uyuyor oğlum. Sabah da 9 gibi uyanıyor. Akşama doğru da saat 4 gibi uyuyor 2-3 saat civarı yine uyuyor. Ama gece uyutmak çok zor. Uykusu geliyor belli esniyor başlıyoruz uyutmaya çalışmaya tam 2 saat geçiyor öyle uyuyor ancak. Babası uyutmaya çalışırken sanki dayak yemiş gibi ağlıyor. Uyumak istemiyor. Emerek uyurdu eskiden. Şimdi onu yapıyoruz emiyor ama uyumuyor. Ayağımda sallamaya çalışıyorum onu da istemiyor. 4 tane azı dişimiz birden çıkıyor acaba ondan mıdır? Yoksa babasını özlediğinden şımarıklık mı yapıyor. Artık sinirlerimiz geriliyor. Tüm akşamımız onu uyutmaya çalışmakla geçiyor.
Böyle sorun yaşayan var mı aranızda ? Ve sizler nasıl uyutuyorsunuz çocuklarınızı?

büyük ihtimalle dişlerdendir canım ama zorla uyutmaya çalışırsanız sersem gibi olursunuz hem çocuk hem siz,ne zaman uykusu gelirse o zaman uyutun,dönem dönem uyku düzenleri değişiyor,çocuğunuzun uyku saatini kabul edin,erken yatırmaya çalışmayın,benim arkadaşımın da kızı aynı sizinki gibi uyuyor,12 den 9 a kadar deliksiz uyuması bence çok güzel,belki gündüz ki uykusunun saatini erkene almaya çalışmanız işe yarayabilir

Sağolasın canım. İşte erken uyutamıyoruz gündüz. Akşam da aslında bazen 9-10 gibi uykusu oluyor gözler kızarık ve baygın oluyor ama uyumak istemiyor işte. Yani uykusu ne zaman gelirse o zaman uyut olayı biraz zor :)
Ben diyorum ki heralde gece 12 de uyutmaya başlasak 2 de uyur anca...
İnşallah bu durum geçer biran önce , ben de işe başlıycam 1 ay sonra. Gerçi çocukla daha uzun vakit geçiririz öyle olursa ama biz bitiyoruz yorgunluktan.

bu dişler öldürcek bizi

ne zaman çıkmaya başladı uyku diye bişi kalmadı.
üç dört gündür sabahın 4 ü 5 ini buluyoruz.uykusu oluyor ama uyumamak için direniyor resmen.ne yaparsak yapalım çare olmuyor.

Demekki bizimki de dişlerden... Çünkü bizimkinin de gözleri kızarıyor esnemekten bir hal oluyor yorgun düşüyor ama uyumamakta direniyor. Babası alıyor ayağına uyutmak için sanki dayak yemiş gibi ağlıyor...

azı dişleri bizi de perişan etmişti..muhtemelen ondandır huysuzluğu..
uyku saati için belirli bi rutin oluşturduk..yarım saat evvelinden; biraz sonra yatacağız mesajını veriyorum..çünkü öncesinde illa ki reddediyor yatağa gitmeyi..
her akşamki rutinimiz de şöyle; sütümüzü içer, dişimizi fırçalar, pijamamızı giyer, karanlık odamızda yatarız..yanına yatarım ben de, konuşa konuşa, döne döne uyur..
yalnız sizin gündüz uykunuz bayağı uzunmuş, o nedenle geceleri uykusu gelmiyor olabilir...biz gündüz uyursak eğer, maksimum bir buçuk- iki saat uyuyoruz..buna rağmen uyku tutmuyor bazen çocuğu:)

benim kızımda 1 den önce uyumuyor ne yaparsam yapayım olmuyor sanki saati biliyor gibi

canım uyku saatinizi oturtamamışsınız sanırım .kızım 14,5 aylık.7.30-8 de uyur akşam, 12de, 3de uyanır emmeye,sabah bazen 7de bazen 9da kalkar. 7de kalkarsa gündüz10da uyur 12ye kadar, sonra uyutmam. benim kızımın uykusu bir haftadır böyle.yan i düzene girdi sayılırı ama kesinlikle 3ten sonra uyutma ve mümkün olduğunca yorulsun. yürüsün koşsun,oynasın.ben neler çektim iyi bilrim.saat başı kalkardım ama akşam saatinde yatırrıdım bir saat sonra kalkcağını bile bile. ve kızım hala ayakta sallanarak uyur düşün eziyetimi. bir haftadır böyle düzenli.dişleri çıkyor aynen huysuz zaten.

benimde oğlum 15 aylık 1 haftadır gece çok zor uyuyo 5 tane diş çıkarıyo azılar alt üst önde de 1 tane çocuk sersemledi sabah 10 11 gibi uyanıyo 3 gündür 1 kere uyutuyom 3 4 gibi 1 saat uyuyo 11 e doğru başlıyoz uyutmaya 12 oluyo saaat artık bıraktık ağlıyo ağlıyo hiç bakmıyoz sonra gelip sarılıyo uyuyo galiba dişlerden inşallah düzelir

Önceden gündüz uyumaz diye şikayet ederdim (ki en doğrusu oymuş, gece uykusu daha önemliymiş) Şimdi gündüz uyumasın diyorum ama yapacak bişey yok çocuk emerken uyuyakalıyor kıyamıyorum. Akşama doğru veya ikindin uyuyakalıyor. Sonra da gece uyumuyor işte.
Bence de dişlerden çünkü gece kalkıp etrafına bakıp geri yatıyor ve sızlanıyor sürekli
Arkadaşlar ağlatarak uyutmayın sakın. Benim eşim eline alır almaz başlıyor ağlamaya ben koşturuyorum sakın ağlatma diye... Sinirlerimiz yıpranıyor bazen ama yapacak bişey yok. Azı dişleri kolay değildir çıkması heralde.
Çünkü gündüzleri de iştahı azaldı. Emme bile azaldı

çok geçmiş olsun şu anda neredeyse tamamen aynı sıkıntıyı çekiyoruz anladığım kadarıyla bir haftadır ne uyku ne yemek kaldı bizim birazda ateşimiz vardı ateş geçti ama ağlaması durmuyor
ağrı kesici verince neşesi yerine geliyor etkisi geçer geçmez ağlamaya başlıyor gece acile gittik yok bişeyi pediatriye götürün diyorlar anlamadım bişey uyku gözünden akıyor gözleri kapalı ağlıyor hiç hali kalmadı ne yapacağımızı şaşırdık normalde hiç ağlamaz uykusu düzenli ama gel görki bir haftadır memeyi bile ağzına alamıyor

Sana da geçmiş olsun canım. Demekki hep böyle dönemler olacak. Allah kolaylık versin. Çok da ağrı kesici verme derim ama tabi çocuk duramıyorsa da ara ara verebilirsin. Ben şu diş etine sürülen jellerden kullanıyordum daha önce ama bu sefer sürdürmüyor zaten elim de arka azı dişlere varmıyor. O biraz rahatlatıyordu çocuğu. Yapacak birşey yok...

biz bugün tekrar dr agittik kulağı iltahaplanmış dedi ama verdiği antibiyotikleri almadım jel sürdüm biraz etkisi oldu gibi inş antibiyotiğe gerek kalmadan çıkar dişleri rahatlar
rabbim kolaylıklar versin onlar hasta olunca zaman bile tersine akıyor sanki

Canım çok geçmiş olsun. Kulağı dişe bağlı mı iltihaplanmış?

çok sağolun bilmiyorum ona mı bağlı ama ben kulak için daha hiç ilaç vermedim gece dişine jel sürdüm bi kaçkez sabaha kadar uyudu maşallah:9
sizde bi rahatlama olmadı mı daha allah yardımcınız olsun

Dün iyi gibiydi ama bugün yine zor uyudu. Tabi gündüz de bitkin düşüp uyuması yüzünden de geç uyuyor. Bazen dişi rahatlıyor bazen de artıyor sanırım.
Allah bebişlerimize kolaylık versin. Biran önce çıksın dişleri diyecem ama bir sonraki dişler çıkmaya başlar artık :)

elhamdülillah iki gündür çok güzel uyuyor hiç ilaç kullanmadık daha inş sizinki de düzelir inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…