- 19 Temmuz 2007
- 4.177
- 5.314
- 773
- Konu Sahibi SEHER YILDIZI
-
Merhaba bu konuda yazılacak o kadar çok şey var ki nereden başlasam bilemedim. Aslında yaşananların sebebini kendiniz dile getirmişsiniz, malesef çocuklar çok kullanır her dediğine evet diyen kişileri. Siz bugün bu konuda eğitim vermeye çalışsanız, yarın dedesi vs. bu kurallara uymayacağı için çocuk da haliyle yeni kurallara asla alışamayacaktır. Öncelikle bunu çözmeniz lazım, siz ne kural koyarsanız çevrenizdeki kişilerin de aynı kurallara uyması lazım. Bunu nasıl çözeceğiniz de size kalmış.
Şimdi markette olması gerekeni yazıyorum.
Markete girmeden anılla sözleştiniz ve oyuncak almayacağım dedi. Ama markete girer girmez oyuncak, su tabancısını doldurdu kucağına. Bir kez hayır dediniz ve anıl sizi orada deniyor, eğer alırsanız ''hayır'' ''dönüşebilen bir evet'' aslında onun için. Ama eğer oradan gerçekten almadan çıksaydınız o tabancayı, anıla ''ağlayabilirsin'' deseydiniz ve bir daha ki sefere markete onsuz gitme cezası verseydiniz anıl başarılı bilir ''hayır eğitimi'' almış olacaktı. Unutmayın eğer bir kez hayır ağzınızdan çıktıysa o asla evet e dönüşmemeli. Son olarak, size vurduğunda bir kez de eline vurmak veya vurma yerine vur, diyin. Isır diyin. O anda yüzündeki şaşkınlığı görün. Ve vurmayı bırakıp bırakmadığını buraya yazın lütfen ben de teorik bilgimi test edeyim. Şimdilik aklıma bunlar geldi, sorularınız varsa ben buralardayım. Sevgiler...
O halde köklü çözümler için size bir çocuk gelişimi uzmanı adayı olarak Elizabeth Pantley in yazmış olduğu ''Çocuğunuzla İşbirliği Yapabilme'' adlı kitabı önereyim. Gerçekten çok güzel ve eğlenceli dille yazılmış bir kitap, aldığınıza pişman olmazsınız.
Merhaba bu konuda yazılacak o kadar çok şey var ki nereden başlasam bilemedim. Aslında yaşananların sebebini kendiniz dile getirmişsiniz, malesef çocuklar çok kullanır her dediğine evet diyen kişileri. Siz bugün bu konuda eğitim vermeye çalışsanız, yarın dedesi vs. bu kurallara uymayacağı için çocuk da haliyle yeni kurallara asla alışamayacaktır. Öncelikle bunu çözmeniz lazım, siz ne kural koyarsanız çevrenizdeki kişilerin de aynı kurallara uyması lazım. Bunu nasıl çözeceğiniz de size kalmış.
Şimdi markette olması gerekeni yazıyorum.
Markete girmeden anılla sözleştiniz ve oyuncak almayacağım dedi. Ama markete girer girmez oyuncak, su tabancısını doldurdu kucağına. Bir kez hayır dediniz ve anıl sizi orada deniyor, eğer alırsanız ''hayır'' ''dönüşebilen bir evet'' aslında onun için. Ama eğer oradan gerçekten almadan çıksaydınız o tabancayı, anıla ''ağlayabilirsin'' deseydiniz ve bir daha ki sefere markete onsuz gitme cezası verseydiniz anıl başarılı bilir ''hayır eğitimi'' almış olacaktı. Unutmayın eğer bir kez hayır ağzınızdan çıktıysa o asla evet e dönüşmemeli. Son olarak, size vurduğunda bir kez de eline vurmak veya vurma yerine vur, diyin. Isır diyin. O anda yüzündeki şaşkınlığı görün. Ve vurmayı bırakıp bırakmadığını buraya yazın lütfen ben de teorik bilgimi test edeyim. Şimdilik aklıma bunlar geldi, sorularınız varsa ben buralardayım. Sevgiler...
ben yaklaşık 1 yıldır eşimin asker olması nedeniyle ayrı evde bile otursam kayınvalidem ve ailemle aynı memleketteyim,oğlum yeni 2 yaşına basdı ve tam herşeyi öğrenme kavrama ve uygulama çağında ben hep otoriteden yanayım ve hayır kelimesini elimden geldiğince evete çevirmemeye çalışıyorum bnm oğlum hiperaktif sayılırmı bilmiorum ama hiç oturmayan tv izlemeyen çizgifilme bile bakmayan sadece bnmle dolanan çocuk önceleri çekmeceleri falan karıştırıyordu ben bi kaç kere uyardım yapma oğlum dokunulmaz die ama dinlemedi yine tüm çekmeceler dışarda sonra tabi kızarak halletmeye ve otoritemi takınmaya başladım,ben bide oğlumun ağlayınca ardından kendini kusdurma gibi olayıyla karşı karşıyayım ama kus diorum umurumda değil beni etkilemicek diorum artık bunu biraz azalttı ama tam anlamıyla geçmedi bu huyu,ben bunlarla uğraşırken arada annane gelio bi onu görüyo bağıra çağıra şımarma değil de huysuzluk arsızlık her dediğini yaptırma gibi bi durum oluyo sinir oluyorum,hem kayınvalidemgile hem annemlere aynısını yapıyo yüz bulduğu içinm bende onları evime sokmaya korkar oldum yapmayın diorum her dediğini
yaparsanız byle sizede banada rahatlık vermez diorum ama yok beni tınlayan yok başım ağrıyo sinirlerim bozuluyo sesinden 2 laf edemiorum sürekli insanlardan bnm ona vermediğim şeyleri isteyerek benim kurallarımı bozmaya çalışıyo ve bozuluyoda bende büyüklerime saygısızlık olmasın die sesimi çıkarmıyorum ama iyi halt etmişim,bunu canı gönülden sylüyorum aileyi çok karıştırmican o anda kızdıysan çocuğuna kızıcaksın gerekire ellerine vurucan içileri acıyamaz annenin acıdığı kadar ben şimdi oğlum yanlış bişeyler yapıp bağırıp çağırınca onlarda olsa azarlayıp kızıyorum bu nedenden ötürü beni kötü anne kabul edip konuşmasada kayın pederim onu ilgilindirmeyeceğini bilmesi gerek herkez bence yerini bilmeli zamanında otoritesiyle evlatlarını ip gibi yapmış efendi çocuklar büyütmüş bir adam olarak torununu terörist gibi yetiştirmesi mantık dışı ben müsade etmiorum kurallarım çiğnenemez cefasını biz çekioruz çünkü,bi şekilde arkadaşım ailene kurallarının olduğunu ve çiğnenmemesi gerektiğini göster örneklerle göster yaşadığın sıkıntıları görmelerini sağla tartışarak değil çünkü yasaklarsan cazip gelio hep
merhaba kızlar. Nerden nasıl başlasam bilmiyorum. 3 yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. O iki aylıkken çalışmaya başladım. Oğluma annem kardeşim ablam bakıyor. Kalabalık bi aile ve ilk torun. Babam tam bir torun aşığı. Yok bu kelime hafif kaldı. öyle bi sevgi görmedim hayatımda. Yediği yemeğinden yattığı yorganın kalınlığına kadar bakar babam. Kimse laf söyleyemez kimse kızamaz. Her akşam mutlaka bi kavgamız vardır babamla. öte git desek babamla kavga ediyoruz ki kalabalık bi aile olduğumuz için herkes bi yorum yapsa her akşamımız curcuna içinde geçiyor.
Neye yok desem itiraz ediliyor. Terbiye için erken olduğunu onun hiç birşeyden anlamayacağını onun sadece sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyor.
Mesele anıl öyle iyi kullanıyor ki bunu ben bir şeye yok dediysem biliyoki ben olmazsam iki teyze bi dede anane dayı baba var. Her birini dolaşıyo biri olmazsa diğerine mutlaka yaptırıyo istediklerini.
Hayır kelimesi onun için işlemiyor.
Dün yanıma geldi ablamla. Markete uğradık ama giderken bak oyuncak almayacağım param yok dedim tamam söz istemeyeceğim dedi(yeni taşındığımız evin önünde oyuncakçı var ve hergün harp edip yenilip bişiyler alıyorum) markete girer girmez kucağını doldurdu gitar araba su tabancası hayır dedim aldı kendini yere attı ağlamasından nefesi kesildi. Millete rezil oldum dayanamadım su tabancası aldım. Oynadı filan. Evde oynamayacağım diye söz verdi. Içeri girdi tutturdu su koy millete sıkıyım. Anıl olmaz anıl olmaz nefesim gitti anlatmaktan.yok anlamıyor herkes bi yorum yapıyor hırçınlaştıkça çığrından çıktı en son yüzüme saldırdı cırmaladı sonra ben sinir krizi halinde aldım tbancayı kırdım bu delirdi kolumu bi ısırdıki derilerim kavladı mosmor oldu zor kurtardım kolumu. Iki saat ağlama krizi geçirdikten sonra yoruldu. Ilk defa içleri gitsede evdekiler çok yorum yapmadı. Tabi ben allak pullak. Bi yandan vicdan azabı bi yandan sinir halim kalmadı. Ne yapacağım ne edeceğim bilmiyorum. Aileme defalarca anlattım yok yine aynı . En çok babam destekçi. ,
kızınca eline vurunca içim eriyor ama ısırdığında kendini kurtarmak için eline vurmam lazım yada burnunu sıkmam o zaman bırakabiiyo ağzını açıyor. Karışık oldu anlatamadım derdimi ama eğer hepsini okursanız yardım edin bana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?