Tuvalet Eğitimi kızlar nolur wc eğitimi hakkında yardımcı olun bana, hiç bilgim yok...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar...25. ayına girecek bir oğlum var... bir ay önce falan deneme yaptım ama başarısız oldum... bilginiz dahilinde bana bişeyler tavsiye edin...nasıl başlayım, nasıl davranayım, nasıl bi yol izleyim...kafama koydum yaz bitmeden öğretecem inşallah...sizden ricam bana şunu yap böyle yap demenizdir... mesela bir ay önce niyetlenip sonra başarısız olduğum günün ilk günü şöyle başladım...çiş eğitimine başladığım ilk gün sabah hadi bismillah deyip bezi çıkardım...lazımlığı odaya getirdim..bezi çıkarır çıkarmaz oturttum..oturmak istemedi ama sonunda oturdu ama yapmadı az bekledi zar zor sonra kalktı... alıştırma külodu giydirdim, güya tahminimce üç beş dakkada bir kontrol edip soracaktım çiş varmı diye, ama daha giydirmemle bi kaç saniye sonra yapması bir oldu kiloda...onu çıkardım ikinciyi giydirdim, daha bi kaç saniye geçmeden yine yapmış... onuda çıkardım, ufalmış küçülmüş eskimiş penye pantolonlarını hepsini getirdim..giydirdim sormaya zaman kalmadan bakıyorum hemen yapmış...o donları giydirdiğim her an gözümle her baktığımda ıslak oluyordu... sağı sola silmekten kollarım kopmuştu..temziliğ esgeçtim ve devam ettim, ben giydirdim o yaptı ben giydirdim bi iki dakka içinde gene yaptı...allahım sabır dedim...arka bahçeye çıkardım altı çıplak şekilde..sürekli soruyordum ama hiç ses çıkarmıyordu...oynarken bi yandan yapıveriyordu...derken bi ara yürürken kakasını yaptığını farkettim...ve o an dedim ki dışarı çıkmanın faydası yok, geleni salıyor bu çocuk... içeri girdim zırt bırt yapıyordu sormaya fırsat kalmadan salıyordu altına... dedim sanırım hazır değil...çünkü yaptığını farketmiyordu..sadece ıslaklık bacaklarına inince haliyle eğilip bakıyordu ve oyuna devam ediyordu... bu sebeple bıraktım vazgeçtim az daha zaman var sanırım diyerek...şimdi tekrar niyetliyim..nasıl yapayım nasıl bi yolda gideyim fikir akıl tavsiye öneri ne varsa rica ediyorum...nolur kızlar yakında üşütecem kafayı... lütfen bişeyler yazın...

canım ben çocuk gelişimi mezunuyum elimde tuvalet eğitm,iyle ilgili kitaplar var ama kesinlikle büyük sabır gerektiren bi uğraştır bu eğitim çok sabırlı olman gerekiyor kesinlikle kızmak bağırmak ve korkutmak olmamalı sölemediği zaamanlarda o zaman daha geç eğitimini alır öncelikle aklımda kalan bii kaç bişiyi paylaşıyım seninle onun sevdiği hatta beraber severek aldığınız lazımlık alın sonra çocuğu karşınıza alın anlatın öyle birden bezi çıkartıp oturtmakla olmaz anlat oğlum artık büyüdün sende tuvalete tuvaletini yapıcaksın tarzından onun anlayabileceği şekilde anlat canım tabiki hemen başarılı olmıcaktır uzun süre belkide kısa sürede hallediceksin bu çocuğuna bağlı tuvalet araçlarını onun sevceği hatta onun seçmesine imkan tanı canım ama olayı anlat kendinizden bile örnek verebilirsin biz nasıl yapıyorsak sende artık böle yapabilirsin tarzından çocuğuna şu örnekleri vrebilirsin
tuvaletin karnı acıkmış hadi doyuralım
tuvaletin canı sıkılmş hadi kalk gidelim bunun gibi eğlenceli hale getirecek örnekler
sen nasl doyduysan tuvaltte doymak istiyor hadıi gidip doyuralm tarzından

bazı çocuklar belli bi süre dışkılarını saklamak isticektir sakın o isteğine karşı çıkma ve saklamamazlık gülünnçle karşılamayın bu onu ters tepki vermesine sebep olur verdiğim örneklerle başlayabilirsin bunu bende duyduğumda şaşırmıştım ama bu saklamak çocuklarda eğitimi severek ve isteyerek tamamlamaya yardımcı oluyormuş çevremde örneklere şahit oldum eğer saklrsada emin ol kısa sürede kendi atacaktır ama hemen değil ilerleyen zamanlarda çok kötü koktuğunu ve atalım artık falan güzel sözlerle attırabilirsinde ama saklıcak diye bişi yok olasılığı söledim sana canım benim örnek verebilceklerim bu kadar çocuk anlayarak ve severek eğitimi tamamlıycaktır emin ol bunla ilgili kitaplarda mevcut internettende bilgiler alablrsn

kolay gelsinn canım ....

çok sağol canım tavsiyelerini deniyecem...özellikle tuvaleti doyuralım kısmı çok mantıklı :) yalnız daha oğlum 24 aylık ve konuşarak pek izah edemem daha sökemedi konuşmayı... yani oturup anlatsam da onun dilinden konuşmaya çalışsamda pek doğru olmayacak gibi...yani sadece çiş falan gibi kelimlerle belki bi nebze...ama sen büyüdün bizim gibi yap tuvalete gibi söylemlerin pek faydası olmaz sanırım daha konuşmayı tam beceremiyor... sadece kelimeleri biliyor belli başlı.. sanırım çok zorlanacam yaaa az dahamı beklesem off...bu kadar zormuydu yaa

evet canım oldukça zor ama dediğim gibi çocuktan çocuğa deişiyor bu durum konuşamıyorsa bile anlat daha sade bi dille emin ol anlıcaktır konuşamasa bile bu çocuğuunun gelişimiylede ilgili canım doktoru varsa ondan da fikir alabilirsin ayrıca ama çocuk konuşamıyor diye anlamaz die bişi yok dahada sadeleştirerek anlat bilgisayardan resimler flan da bulabilirsin aklıma gelenler bunlar canım

canım kızın henüz tuvalet eğitimine hazır değil, kasları henüz gelişmemiş. sana tavsiyem annene ve kayınvalidene sor bakalım siz ne zaman öğrenmişsiniz. çünkü bu tamamen genetik bir olay. tuvalet eğitimi verebilmek için en az 2 saat çişini tutabiliyor olması lazım. bunu anlamak için sabahları ya da öğlenleri uykudan kuru kalkmasını bekleyebilirsin. eğer onu sıkıştırır üzersen boşuna kafasını karıştırmış olursun ve zamanı geldiğinde işi çok daha zorlaştırmış olursun . ben de yarın başlamayı düşünüyorum inşallah hepimiz için kolay olur bu dönem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…