nişan albümü fiyatları ile ilgili bilgisi olan var mı..? ne kadar..?
Mrb canım mayıs gibi nişan yapmayı düşünüyoruz. Şimdiden fiyat almaya başladım. İstanbuldayım ve dış çekim istiyorum. İnan ki fiyatlar çok uçuk. Sadece İstanbul değil Ankara ve İzmirdeki fotoğrafçılarda öyle. En ucuz fiyat olarak 1000 TL aldım o da şehir dışı bir de istanbula gelmek için ayrıca para isteyecek kara kara düşünüyorum vallahi :26:
bence yeterince araştırma yapmamışsınız nişan için 1000 tl inanın ki çok. ben de fotoğrafçı olduğum ve piyasayı bildiğim için söylüyorum.... bazı kişiler gerçekten suistimal ediyorlar bu işi.. daha dün bir arkadaşımla konuşuyordum fiyatların uçukluğunu... iyice araştırma yapmadan kabul etmeyin kesinlikle. mutluluklar..
Canım istanbulda fiyat almadığım fotoğrafçı kalmadıistanbul yetmedi başka illerdende aldım en uygun 650 dediler o da + yol parası istiyor en minimum yine 850 oluyor ( off off en sonunda stüdyoda çekilmek zorunda kalıcak stüdyoda çekileceğinede hiç çekilmesin daha iyi bana çok demode geliyorr
Didem, canım benim aylardır ben de aynı konu üzerinde araştırma yapıp duruyorum. Neyse ki sonunda hallettim çok yakın bir zamanda. Şimdi senin mesajını görünce yaşadığım zorlukları hatırladım. Eğer sen de stüdyo fotoğraflarından nefret ediyorsan bence kesinlikle yaptırmamalısın. Sonuna kadar elinden gelen her şeyi dene. Eğer maddi durumdan dolayı şu anda imkanlar el vermiyorsa, bence bunu çekim yaptırmak istediğin fotoğrafçıya tüm samimiyetinle söylemelisin. O da makine değil sonuçta, eminim elinden geleni yapacaktır. Daha doğrusu yapmalıdır. Kimse kusura bakmasın fakat insan olmak bunu gerektirir. Yalnız şu var, bu çektireceğin nişan mı yoksa düğün mü? Eğer nişansa ve durumun 1 kez dış çekim yaptırmaya yetecekse bence bu imkanını nişanda değilde düğünde kullan. Çünkü nişanda kendi aranızda fotoğraf çekmek, kuzenlere, kardeşlere vs. çektirmek, düğünde ise iyi bir fotoğrafçıya dış çekim yaptırmak çok daha mantıklı olur gibi geliyor bana.
E canım o zaman işin çok daha kolay. Bence çok iyi bir fotoğrafçı seç ve özel bir teklifle git. Hem nişan hem de düğün fotoğraflarınız için bir paket anlaşması yap. İkisi için toplam bir fiyat iste, ve uygun bir indirim iste. Ben nişan için dış çekim istemedim, fakat yaptıracak olsam kesinlikle bu yola giderdim. Ki aslında ben de bir bakıma bu yola gittim. Benim düğünüm 9 mart, forumdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine düğünden 2 gün önce yaptıracağım dış çekimi. Rahat rahat telaş olmadan çektirmek istiyorum. Düğün günümde de evlilik hikayesi fotoğraflarım olsun istiyorum. Ben Sami Sertçakar ile anlaştım. Bu ikisi için toplam indirimli bir fiyat istedim. Bunun üzerine bir de doğum hikayesi için indirimli bir fiyat sözü aldım (esnaf olmalıymışım, eee nede olsa Kayseriliyim..) =) komple paket gibi oldu yani her şeyim. sen de fotoğrafçından böyle bir indirim iste bence. indirimli fiyatı aldıktan sonra bir daha pazarlık et, bir daha indirim alınca anlaş =)
Böyle aman pazarlık yapamıyorum, ne olursa olsun modunda olursan zaten en baştan paranı bir yerlere kaptırmaya hazırlanmış olursun ama. Madem çekingensin, fiyat konusunu email yolu ile konuş ve kesinleştir sen de o zaman. Büyük sağlam fotoğrafçılarla görüş, tek düğün çekiminde fiyatları daha pahalı olsa da bu gibi paket çekimlerde güzel bir indirim yaptırabilirsen fiyatları daha da uygun bi hale bile gelebilir. En azından hiç olmadı ucuz fotoğrafçı fiyatına en iyisine çektirirsin yani. Telefonla görüşmek zor olabilir fakat email yolu ile hepsinden fiyat iste ne kaybedersin yani? Aynı email i kopyala yapıştır hepsine gönder. Esra Pozan'a mutlaka gönder bir fiyat al. Sami Sertçakar'a mutlaka gönder. Burçin Çobanoğlu'na gönder. Müjgan Culfa'ya gönder. Her zaman her konuda en iyilerle çalışacaksın, emin ol bu isimlerle dediğim gibi paket anlaşması yaptığında diğerlerinden çok daha ucuza gelir çekim.
canım fotoğrafçı buldunmu bilmiyorum ama ben de araştırıyorum ajans fotoğrafhane diye bi stüdyo ile görüştüm nette araştır çıkar hatta facebookta hayran sayfası var fiyatları çok uygun fotoğrafları da güzel 499 tlden başlıyo paketleri 1250 ye kadar çıkıyo yıl sonuna kadar geçerli fiyatları ben gidip yarın rezervasyon yaptırmayı düşünüyorum.
Canım iyi ki söyledin bende şimdi senin sayende baktım çok başarılı buldum. Mail attım indirim yapsınlar diye inş yaparlarsa 5. paket için anlaşma yapacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?