Teşekkür ederim aöylediğiniz gibi yapacağım artıkTeoride 3 saat ama gerçekte öyle olmuyor, her bebek farklı. Içtikten sonra kusuyorsa sürekli fazla geliyordur, sizi istediği için emmek istiyordur. Bize hastanede bebeğiniz istedikçe emzirin besleyin demişlerdi.
Bir kaç defa 90 denedim ben onuda tam bitiremedi öyle olunca bende 60 verip üzerine isterse 30 la tamamlayayım dedim malum mamalar aldı başını gidiyor bir kutu mama oldu 600 lira 3 4 günde bir kutu bitiyor birdeBenim de öyleydi ve kesildi sütüm. Mamayı 90 denemekte fayda var. Hatta isterseniz 120 deneyin bi seferlik bakalım alacak mı? Gaz sancısı olmadığından da emin olun ama yoksa bu kısır döngü devam eder.
Valla çok teşekkür ederim çok saolun ben normalde korkmam da burada bir kaç kişide başlık atmıştı oradaki yorumları görüp tedirgin olmuştum 3 saatte bir verin fazla vermeyin erken vermeyin midesi şöyle olur böyle olur diye işte insan ister istemez korkuyor ama çok saolun rahatladım sayenizdeMamadan ne olacak benim bebeğim de 40 gün küvezde kaldı sütüm çoktu mastit oldum süt sağımı yetersiz kaldı iki saatte bir 40 gün süt sağdım üzüle üzüle sütüm o kadar azaldı ki.küvezin son dönemleri mamaya ve biberona alıştı bu döngüyü bası sebeplerden biz kıramadık çoğunlukla mama ile devam ettik ben yine de bağışıklığı kuvvetlensin diye elimden geldiğince emzirmeye çalıştım sütün bir damlası bile kuvvetlendirir diye.Mama ile büyüdü benim kızım Suan 12 aylık hala mama içiyor.mama için bu kadar endişe etmeyin.
Her anne gibi endişe ediyorsunuz çok normal.Prematüre olunca insan daha fazla endişeleniyor.Kilo alımını doktorunuz takip ediyordur küvez sonrası normal buluyorsa hiç endişe etmeyin.3 saat olayına da takılmayın söylenilenlerle yaptıklarımız bir olmuyor her bebeğin durumu farklı.Eger mamayı alıyorsa kusma yoksa verebilirsiniz saate ya da mamaya takılmayın mama güzellemesi yapmıyorum ama iyi ki var ki en azından sütümüz yoksa da doyup büyüyorlar.Bir de şuan siz düzeltilmiş ve takvime dikkat ediyorsunuzdur hiç merak etmeyin kısacık zamanda ayını yakalıyorlarİnanının bulunduğum şehirdeki tüm hastanede tüm çocuk doktorlarına gittik artık doktor kalmadı 22 sinde de bursaya gideceğiz zaten riskli bebek olduğu için yakın takipte çok sağolun tekrardan
Mamayı eczaneden mi alıyorsunuz ? Biz ilk başlarda öyle yapıyorduk hb’da Migros’ta vs çok güzel indirimler oluyor takip edip uygun fiyatlara denk getirebilirsinizBir kaç defa 90 denedim ben onuda tam bitiremedi öyle olunca bende 60 verip üzerine isterse 30 la tamamlayayım dedim malum mamalar aldı başını gidiyor bir kutu mama oldu 600 lira 3 4 günde bir kutu bitiyor birde
Merak etmeyin, büyüdükçe düzene giriyor. Bizim kız 60 ml içiyordu baktık ağlıyor koşarak biraz daha yapıyorduk. Sürekli aç bu çocuk galiba diye diye geçerdi günlerimiz eşimleValla çok teşekkür ederim çok saolun ben normalde korkmam da burada bir kaç kişide başlık atmıştı oradaki yorumları görüp tedirgin olmuştum 3 saatte bir verin fazla vermeyin erken vermeyin midesi şöyle olur böyle olur diye işte insan ister istemez korkuyor ama çok saolun rahatladım sayenizde
Fiyatlar konusunda haklısınız ama yapacak bir şey yok içiyorsa kısacak değilsiniz. Deneme yanılma yoluyla bulacaksınız. Ebebek ve migrosda genelde daha uygun oluyor. Benim bebeğim de 34 haftalık doğdu şu an 90 ml içiyor arada 120 içiyor ve doyuyor her bebek farklı. Mamayı sindirmesi zor hazımsızlık yapmasın diye sık sık verilmesi istenmiyor zaten doğru miktarı bulduğunuz an düzene girecektir her şey. Büyüdükçe de beslenme araları açılacak.Bir kaç defa 90 denedim ben onuda tam bitiremedi öyle olunca bende 60 verip üzerine isterse 30 la tamamlayayım dedim malum mamalar aldı başını gidiyor bir kutu mama oldu 600 lira 3 4 günde bir kutu bitiyor birde
Meme verin 3 ay memenizde duracak sütü arttıran emzirmek. Gene her emzirme sonrası mama verin ama her agladiginda emzirin. Bir süre böyle oluyor. Ağladı diye aclikdan değilhrr zaman memenizi kokunuzu istiyor olabilir.Tek güvenli yer şuan sizin kokunuz.32 haftalık prematüre bebeğim var 9 kasında doğdu şuan düzeltilmiş yaşa göre 17 20 günluk falan sütüm yok varda çok çok az doktor mama kullandırıyor ama ben tabikide emziriyorum sürekli ama doymuyor sürekli emmek istiyor meme veriyorum üzerine 60 ml mama veriyorum bitiriyor gazını çıkartıyor altını kirletiyor temizliyorum tekrar aranıyor 30 ml yapıyorum mecbur çok çok ağlarsa oda içiyor gazı çıkıyor yarım saat sıonra kıtlıktan çıkmış gibi ellerini yiyor çığlık çığlığa ağlıyor doktora gittik muayenesi güzel herşeyi sağlıklı diyor ama çocuk hep beslenmek istiyor midesinde bir problem olabilir mi acaba diyeceğim ama doktor yok diyor 3 saatte bir besle diyor ama durmuyor ki mesele bugün akşam 8 de 60 ml içti gazını çıkarttım altını temizledim 8 40 gibi 30 ml içti hafif uyur gibi oldu saat 22.40 tekrar acıktı 30 ml daha verdim üzerine birde emziriyorum sütüm çok yok ama haberiniz olsun ama yine istiyor şuan ben ne yapabilirim
Ay Allah razı olsun valla ne zaman soru sorsam burada ben böyle güzel insanlar denk geliyor içimi taharlatıyor tıpkı sizin gibi çok saolunHer anne gibi endişe ediyorsunuz çok normal.Prematüre olunca insan daha fazla endişeleniyor.Kilo alımını doktorunuz takip ediyordur küvez sonrası normal buluyorsa hiç endişe etmeyin.3 saat olayına da takılmayın söylenilenlerle yaptıklarımız bir olmuyor her bebeğin durumu farklı.Eger mamayı alıyorsa kusma yoksa verebilirsiniz saate ya da mamaya takılmayın mama güzellemesi yapmıyorum ama iyi ki var ki en azından sütümüz yoksa da doyup büyüyorlar.Bir de şuan siz düzeltilmiş ve takvime dikkat ediyorsunuzdur hiç merak etmeyin kısacık zamanda ayını yakalıyorlar
İnanın bol bol emziriyorum 1 saatimiz meme de geçiyor istedikçe ilk memeyi veriyorum zaten sonra peşine mama yapıyorum çok saolun güzel yorumunuz içinBu süt işi arz talep meselesi. Bebek ne kadar emer memeyi uyarırsa süt üretimi artar. Uzun uzun emzir ben 20 dk bi meme 20 dk diğer meme emzirirdim. Sonrasında içtiği kadar mama ver bir şey olmaz.
Ayrıca bebeklerin ellerini emmesi açlıktan değil içgüdüsel bir şey. Anne karnında bile parmak emen canlılar bunlar :)
Hassasiyetini anlıyorum. Sütün de kesilmesin, bebeğin de memeden soğumasın sen bol bol emzir.
Çok teşekkür ederim çok sağolun doğru söylüyorsunuz bende ilk meme veriyorum bir saate yakın iki memeyide emiyor sonra mama veriyorum bakalım artıkMeme verin 3 ay memenizde duracak sütü arttıran emzirmek. Gene her emzirme sonrası mama verin ama her agladiginda emzirin. Bir süre böyle oluyor. Ağladı diye aclikdan değilhrr zaman memenizi kokunuzu istiyor olabilir.Tek güvenli yer şuan sizin kokunuz.
Evet eczeneden alıyorum marketlerde baktım hiç bulamadım sma comford kullanıyoruz migros carfur falan hep baktım yoktuMamayı eczaneden mi alıyorsunuz ? Biz ilk başlarda öyle yapıyorduk hb’da Migros’ta vs çok güzel indirimler oluyor takip edip uygun fiyatlara denk getirebilirsiniz
Valla son zamanlarımız hep böyle özellikle gündüz ve akşam üzeri çıldırıyor ağlamaktan omzumu emiyor boynumu emiyor cuk cuk bağırıyor diyoruz aç doymuyor yap ver yap ver bu seferde reflüsü var reflü atağı geçiyor nefesi kesilir gibi oluyor Allahım bir an önce toparlasa şu süreçleri geçsek bizde yıprandık odaMerak etmeyin, büyüdükçe düzene giriyor. Bizim kız 60 ml içiyordu baktık ağlıyor koşarak biraz daha yapıyorduk. Sürekli aç bu çocuk galiba diye diye geçerdi günlerimiz eşimleZamanla o kendine geliyor, siz onu daha iyi anlıyorsunuz, daha düzenli besleyebiliyorsunuz..
Evet tabikide ondan kısmam kısmam da elimde varım yoğum onun ama işte çöpe döküncede içim sızlıyor ama bu gece tekrar deneyeceğim 90 yapacağım baktım içiyor artık 90 la devam ederim bir kaç gün geçince 120 denerim bakarım artıkFiyatlar konusunda haklısınız ama yapacak bir şey yok içiyorsa kısacak değilsiniz. Deneme yanılma yoluyla bulacaksınız. Ebebek ve migrosda genelde daha uygun oluyor. Benim bebeğim de 34 haftalık doğdu şu an 90 ml içiyor arada 120 içiyor ve doyuyor her bebek farklı. Mamayı sindirmesi zor hazımsızlık yapmasın diye sık sık verilmesi istenmiyor zaten doğru miktarı bulduğunuz an düzene girecektir her şey. Büyüdükçe de beslenme araları açılacak.
Evet haklısınız insan üzülüyor dökünce ama dediğim gibi bi iki kere deneseniz doğru miktarı bulursunuz eğer bebişin tek sorunu açlıksa o da huzurlu olur sizde emziremeye de devam edersiniz zaten artık sütünüzün yettiği kadar. Ben ilk ay emziriyordum 30-45 cc arası içiyordu 2. ay 60-75 cc arası doyuyordu 3 aylık oldu 90 ccye çıktı şimdi 4 aya yaklaşıyoruz yavaş yavaş 120 cc almaya başladı gece uykuları da düzene girdi. sağlıkla büyütünEvet tabikide ondan kısmam kısmam da elimde varım yoğum onun ama işte çöpe döküncede içim sızlıyor ama bu gece tekrar deneyeceğim 90 yapacağım baktım içiyor artık 90 la devam ederim bir kaç gün geçince 120 denerim bakarım artık
Darısı başımıza inşaAllah çok saolun hepimiz sağlıkla büyütelim inşaAllahEvet haklısınız insan üzülüyor dökünce ama dediğim gibi bi iki kere deneseniz doğru miktarı bulursunuz eğer bebişin tek sorunu açlıksa o da huzurlu olur sizde emziremeye de devam edersiniz zaten artık sütünüzün yettiği kadar. Ben ilk ay emziriyordum 30-45 cc arası içiyordu 2. ay 60-75 cc arası doyuyordu 3 aylık oldu 90 ccye çıktı şimdi 4 aya yaklaşıyoruz yavaş yavaş 120 cc almaya başladı gece uykuları da düzene girdi. sağlıkla büyütün
Analık delilik :)Yok tatlım ya gaz değil yer yemez gazını çıkartıyor bazen çıkartamadığında zaten öyle bir sızlanıyor ki karnı taş gibi oluyor sonra çıkartıp rahatlıyor bu değişik birşey ben anlamadj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?