Kızlar ne yapabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi Cngz44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teoride 3 saat ama gerçekte öyle olmuyor, her bebek farklı. Içtikten sonra kusuyorsa sürekli fazla geliyordur, sizi istediği için emmek istiyordur. Bize hastanede bebeğiniz istedikçe emzirin besleyin demişlerdi.
Teşekkür ederim aöylediğiniz gibi yapacağım artık

Benim de öyleydi ve kesildi sütüm. Mamayı 90 denemekte fayda var. Hatta isterseniz 120 deneyin bi seferlik bakalım alacak mı? Gaz sancısı olmadığından da emin olun ama yoksa bu kısır döngü devam eder.
Bir kaç defa 90 denedim ben onuda tam bitiremedi öyle olunca bende 60 verip üzerine isterse 30 la tamamlayayım dedim malum mamalar aldı başını gidiyor bir kutu mama oldu 600 lira 3 4 günde bir kutu bitiyor birde

Valla çok teşekkür ederim çok saolun ben normalde korkmam da burada bir kaç kişide başlık atmıştı oradaki yorumları görüp tedirgin olmuştum 3 saatte bir verin fazla vermeyin erken vermeyin midesi şöyle olur böyle olur diye işte insan ister istemez korkuyor ama çok saolun rahatladım sayenizde

İnanının bulunduğum şehirdeki tüm hastanede tüm çocuk doktorlarına gittik artık doktor kalmadı 22 sinde de bursaya gideceğiz zaten riskli bebek olduğu için yakın takipte çok sağolun tekrardan
Her anne gibi endişe ediyorsunuz çok normal.Prematüre olunca insan daha fazla endişeleniyor.Kilo alımını doktorunuz takip ediyordur küvez sonrası normal buluyorsa hiç endişe etmeyin.3 saat olayına da takılmayın söylenilenlerle yaptıklarımız bir olmuyor her bebeğin durumu farklı.Eger mamayı alıyorsa kusma yoksa verebilirsiniz saate ya da mamaya takılmayın mama güzellemesi yapmıyorum ama iyi ki var ki en azından sütümüz yoksa da doyup büyüyorlar.Bir de şuan siz düzeltilmiş ve takvime dikkat ediyorsunuzdur hiç merak etmeyin kısacık zamanda ayını yakalıyorlar

Bir kaç defa 90 denedim ben onuda tam bitiremedi öyle olunca bende 60 verip üzerine isterse 30 la tamamlayayım dedim malum mamalar aldı başını gidiyor bir kutu mama oldu 600 lira 3 4 günde bir kutu bitiyor birde
Mamayı eczaneden mi alıyorsunuz ? Biz ilk başlarda öyle yapıyorduk hb’da Migros’ta vs çok güzel indirimler oluyor takip edip uygun fiyatlara denk getirebilirsiniz

Merak etmeyin, büyüdükçe düzene giriyor. Bizim kız 60 ml içiyordu baktık ağlıyor koşarak biraz daha yapıyorduk. Sürekli aç bu çocuk galiba diye diye geçerdi günlerimiz eşimle Zamanla o kendine geliyor, siz onu daha iyi anlıyorsunuz, daha düzenli besleyebiliyorsunuz..

Fiyatlar konusunda haklısınız ama yapacak bir şey yok içiyorsa kısacak değilsiniz. Deneme yanılma yoluyla bulacaksınız. Ebebek ve migrosda genelde daha uygun oluyor. Benim bebeğim de 34 haftalık doğdu şu an 90 ml içiyor arada 120 içiyor ve doyuyor her bebek farklı. Mamayı sindirmesi zor hazımsızlık yapmasın diye sık sık verilmesi istenmiyor zaten doğru miktarı bulduğunuz an düzene girecektir her şey. Büyüdükçe de beslenme araları açılacak.

Meme verin 3 ay memenizde duracak sütü arttıran emzirmek. Gene her emzirme sonrası mama verin ama her agladiginda emzirin. Bir süre böyle oluyor. Ağladı diye aclikdan değilhrr zaman memenizi kokunuzu istiyor olabilir.Tek güvenli yer şuan sizin kokunuz.

Son düzenleme:
Bu süt işi arz talep meselesi. Bebek ne kadar emer memeyi uyarırsa süt üretimi artar. Uzun uzun emzir ben 20 dk bi meme 20 dk diğer meme emzirirdim. Sonrasında içtiği kadar mama ver bir şey olmaz.
Ayrıca bebeklerin ellerini emmesi açlıktan değil içgüdüsel bir şey. Anne karnında bile parmak emen canlılar bunlar :)

Hassasiyetini anlıyorum. Sütün de kesilmesin, bebeğin de memeden soğumasın sen bol bol emzir.

Ay Allah razı olsun valla ne zaman soru sorsam burada ben böyle güzel insanlar denk geliyor içimi taharlatıyor tıpkı sizin gibi çok saolun

İnanın bol bol emziriyorum 1 saatimiz meme de geçiyor istedikçe ilk memeyi veriyorum zaten sonra peşine mama yapıyorum çok saolun güzel yorumunuz için

Çok teşekkür ederim çok sağolun doğru söylüyorsunuz bende ilk meme veriyorum bir saate yakın iki memeyide emiyor sonra mama veriyorum bakalım artık

Mamayı eczaneden mi alıyorsunuz ? Biz ilk başlarda öyle yapıyorduk hb’da Migros’ta vs çok güzel indirimler oluyor takip edip uygun fiyatlara denk getirebilirsiniz
Evet eczeneden alıyorum marketlerde baktım hiç bulamadım sma comford kullanıyoruz migros carfur falan hep baktım yoktu

Valla son zamanlarımız hep böyle özellikle gündüz ve akşam üzeri çıldırıyor ağlamaktan omzumu emiyor boynumu emiyor cuk cuk bağırıyor diyoruz aç doymuyor yap ver yap ver bu seferde reflüsü var reflü atağı geçiyor nefesi kesilir gibi oluyor Allahım bir an önce toparlasa şu süreçleri geçsek bizde yıprandık oda

Evet tabikide ondan kısmam kısmam da elimde varım yoğum onun ama işte çöpe döküncede içim sızlıyor ama bu gece tekrar deneyeceğim 90 yapacağım baktım içiyor artık 90 la devam ederim bir kaç gün geçince 120 denerim bakarım artık

Evet haklısınız insan üzülüyor dökünce ama dediğim gibi bi iki kere deneseniz doğru miktarı bulursunuz eğer bebişin tek sorunu açlıksa o da huzurlu olur sizde emziremeye de devam edersiniz zaten artık sütünüzün yettiği kadar. Ben ilk ay emziriyordum 30-45 cc arası içiyordu 2. ay 60-75 cc arası doyuyordu 3 aylık oldu 90 ccye çıktı şimdi 4 aya yaklaşıyoruz yavaş yavaş 120 cc almaya başladı gece uykuları da düzene girdi. sağlıkla büyütün

Darısı başımıza inşaAllah çok saolun hepimiz sağlıkla büyütelim inşaAllah

Analık delilik :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…