Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızlar ne olur cevap

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

kubra_suden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
76
0
86
41
Manisa
kızlar ya obürgün bebişimi 3lü aşıya götürücem ama ateş yapıyomus ya,şimdiden çok korkuyorumateşi çıkarsa ben ne yaparım diye babası da bende deneyim sahibi değiliz.ateşi çıkarsa veya aşıdan sonra NE YAPAYIM aşı yaptıran var mı?ateş yapıyo mu ?ne olur beni rahatlatın......................

atesi yapan 3 lü aşı yani karma değil bcg verem asısı. bizimkinin cıkmadı bıle atesı. calpol dıye bır ates dusurucu var asıdan sonra eger ates yaparsa onu verırsın. bızde cok telas etmıstık o yuzden annemlere gıtmıstık o gun ama dedıgım gıbı hıc bır sey olmadı.

ayyy başlığı görünce bişey sandım bende yaa canım korkmanı gerektirecek bir ateşte olmuyor zaten
ben doktora dedim ateş yapar mı yapmaz dedi ama akşam yatmadan önce ve gece bir kere ateşini
ölç dedi ateş düşürücü yazdı bize bende yatmadan ve gece ölçtüm şükür ki çıkmadı ateşi
heyecan yapma ölçersin çıkarsa bir çay kaşığı ateş düşürücü verirsin yarım saate bir daha ölçersin
zaten düşer artık aşılar korkulduğu kadar ateş yapmıyor korkma lütfen rahat ol

walla benim oğlum karma verem ve pnömokoku birarada oldu hiç ateşi çıkmadı biraz huysuz sadece kolu acıyo sanırım ondan bi çay kaşığı minoset şurup veriyom arada iyi geliyo

canım merak edilecek birşey yok korkma
ateş yapmıyor şimdi aşılar
banada aşıdan sonra her ihtimale karşı bir çaykaşığı calpol şurup önermişti
Allah'a şükür hiçbir sorun olmadı

Ayy ödümü kopardın. Haklısın bende ilk karma aşısında korkmuştum. Önce verem aşısını yaptırdım sağlık ocağında, ertesi gün doktoruna götürüp karma aşısını olduk. Zaten çok az bebekte ateş yaparmış. Doktorum olaki ateşi 37.7 olursa paranox-s fitil kullanmamı, ay itibari ile Çınar o dönem küçük olduğu için hernekadar prospektüste 3. ay aşı sonrasında kullanılabileceği yazsa da Calpol'ün yan etkilerinin fazla olduğu için kullanmamamı önerdi. Uzun lafın kısası ZATEN ÇINAR ATEŞLENMEDİ.. Korkma.

ayy başilıgı görünce korktum valla aşı yapılırken hemşireler aşıların artık ateş yapmadıklarını söylüyorlar hep gülcede de ateş olmadı olursa şayet calpol yada tamol verebilirsin umarım olmaz canım

canım 37.7 yüksek bir ateş mi?
ben öyle olmadığını düşünüyordum
çınar prematüre olduğu için mi öyle dedi ki dr.?

canım 37.7 yüksek bir ateş mi?
ben öyle olmadığını düşünüyordum
çınar prematüre olduğu için mi öyle dedi ki dr.?

Evet prematüre diye 37.7 ateş olunca gece kaç olursa olsun araşıyoruz. Gerekli gördüğünde yarım fitil veriyoruz. Hoş Allah'a şükür bir kere 37.7 olduk. 20 dk sonra ateşi fitilsiz düştü ama ben çooookkktan doktorda almıştım soluğu :))) Meğer uykudan uyanınca öyle sonuç almam normalmiş (oklava:klava:

bizim ateşimiz oldu 38 e çıktı üstelik prematüre bebeğim..
hemen üstünü çıkardım ılık suyla ıslatımış havluyla kopres yaptık..
düşergibi oldu.. gece tekrar çıkınca soyunma, havlu vs .. en sononda sabah düşmüşdü ateşi.
fitile gerek kalmadan hallettik..

canım artık asılar degıstı eskısı gıbı cocuklar ates ıcınde yanmıyo hafıf ates yapıyo tabı bebege gore degısır ama genelde yapmıyo fıtılle gectı bızımkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…