2011 ağustos ayında çeyiz almaya başladım oda nevresim takımları ile kendimi tanıdığım ve sıkılgan biri olmadığım için aldıklarım şeyler bana göre en güzeli ve en özeli idi açgözlü isen hemen başlama derim ama alayım hayal kurarrım açıp bakarım dersen ki ben arada bakıyorum hepsine çok güzel bir duygu

sana kısaca birikimi nasıl yaptığımı anlatayım her ay maaşının yarısını kenara koy ve kredi kartlarınıda kapa maaşının kalan yarısı ile alışveriş yapıyorsan hani kıyafete para veriyorsan 2 ayda 3 ayda bir kıyafet al kendine almadığın zamanlarda ise çeyiz al derim
ben hem birikim yaptım hem çeyiz aldım canım annem her aldığımda kızıyordu yeter ev doldu yeter son dakika alırız diye bak düğüne 6 ay var ve ben diyorum ki ah giz çar çur etmeseydin beyaz eşyalara nişan takıldığı anda girseydin diyorum cidden öyle haybeye para gitti ki
çeyiz almıyım birikim yapayım deme o zaman harcanmıyor yada o paraya bakan şeyler oluyor mobilya vs gibi yada sen sevgilin üzülmesin diye yardım ediyorsun mesela ailesi destek olmazsa senin biriktirdiğinden vericeksin hani bu kötü birşey değil ama sen çeyiz almamış olucaksın kendine
bak ben herşeyi düşündüm nişanlım geçen yıl mezun oldu askere gitti geldi işe girdi giz sen çeyizini yap paranı biriktir o geldiğinde kimse ona destek olmazsa el ele yaparsınız dedim, birikmişim annemde mesela ondan almam ama kendi çeyizim bittiği için kimseden yardım almadan 6 ay da nişanlımla birşeyler yapabilirz

sana tavsiyem nevresimdi alezdi yorgandı yastık tı başla al pike takımı battaniye al taksit taksit öde canım yada peşin al kampanyaları takip et
bak birkaç arkadaşım ve en yakında görümcem evlendi son ana havluları vs kalmıştı bir gitti bir mağazada 300 bir diğerinde 400 ohoo dedim ben iyiki madam coco zdilek englısh home indirim takip edip havlu istifi yapmışım korktum vallla bornozda bohçada geldi bana eeee dahada bişi kalmıyor
o yüzden illa birikim diyorsan küçük ev aletlerin için her ay kumbara yap 100 tl at ayrıca ne alsan kardır o ucuz dediğin pijama ve gecelikler yığınla önüne ayağna dolanıyor hepsini 2 senede al al bitiremedim gir benim topikime bak
en baştan alacağın şeyler ev tekstili nevresim pikke battaniye yatak örtüsü vs ve iç çamaşır ve gecelikler bunalrda moda sabittir
hayde kolay gelsin uzun oldu ama bunlar gerekli canım