kızlar nasipse tahminen 2 yıl sonra evlenmeyi düşünen biri olsaydınız....

kronikuykucu

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
8.464
20.517
548
kızlar nasipse tahminen 2 yıl sonra evlenmeyi düşünen biri olsaydınız para biriktirip düğüne yakın mı çeyiz almayı tercih ederdiniz yoksa şimdiden taksit yapıp bitirmeyi mi? yada simdiden sadece sunları al diyebilecekleriniz neler? tencere tabak vb modellerin değişmesi vs göz önüne alırsak mantıklı olan ne bilemedim

kızlar nasipse tahminen 2 yıl sonra evlenmeyi düşünen biri olsaydınız para biriktirip düğüne yakın mı çeyiz almayı tercih ederdiniz yoksa şimdiden taksit yapıp bitirmeyi mi? yada simdiden sadece sunları al diyebilecekleriniz neler? tencere tabak vb modellerin değişmesi vs göz önüne alırsak mantıklı olan ne bilemedim

bence dügüne yakin alsan daha mantikli olur.. sürekli desenler degisiyor.. ve sonradan keske bunu almasaydimda sunu alsaydim demessin.. :)

PARA BIRIKTIRIP EVLENECEGINIZ ZAMAN YENI MODELLERDEN ALIN CEYIZINIZI DERIM BEN :ssz:

canım bende tabak,tencere v.s o tarz eşyalarını en sona bırak.. ben biraz erken aldım çok pişman oldum.. şimdiki modelleri gördükçe içim gidiyor.. sen düğün zamanına kadar paranı biriktir düğün zamanı yaklaştığında çeyizini alırsın :34:

ben olsam şimdiden yavaş yavaş alırdım ki ben öyle yapıyorum. sonuçta zevkle aldığın şeylerden pişman olacağını düşünmüyorum ben 5 sene önce aldığım şeyi halen çok beğeniyorum. evlendikten bir kaç ay sonrada yeni modeller çıkabilir sonuçta:))

indirim buldukça taksitle veya peşin büyük parçaları alırsan sonradan çok rahat edersin bence. nevresimler yorgan battaniye pike vss.
tencere çkb yemek ve kahvaltı takımını alabilirsin.

tesekkür ediyorum dikkate alıyorum yazıdıklarınızı yeni yorumlarda bekliyorum :16:
mutfak esyaları hariç ne alayım peki suan ???:3::3::3:
pike takımımı aldım pahalıya patladı ama :1:
ayrıca 2 battaniye,1 nevresim seti,yaklasık 10 havlu (hepsini pek seviorum :1: ),pike (yatak örtüsü gibi)+ çarşaf ,2 tane iğne oyası namaz örtüsü, banyo klozet takımı, el işi seccade.
hepsi 1730 lira tuttu bu zamana kadar listem var da :1::1: bunlar sadece benim aldıklarım, anneminde yaptıkları var:16::16:

canım benim 2 senem var ve almaya başladım. bence yavaş yavaş almak daha iyi çünkü birden alınca kafan karışa bilir şimdiden başla derim ben hem severek aldığın bir şeyi sonra neden istemeyesin ki.. emin ol sonradan iyiki önceden almaya başlamışım diyeceksin :)

canım benim 2 senem var ve almaya başladım. bence yavaş yavaş almak daha iyi çünkü birden alınca kafan karışa bilir şimdiden başla derim ben hem severek aldığın bir şeyi sonra neden istemeyesin ki.. emin ol sonradan iyiki önceden almaya başlamışım diyeceksin :)

nisana kadar biriktirmeye karar verdim simdilik ama her an kararım değişebilir.o zamana kadar yine ufak ufak alırım ama inşAllah. 3güne girmiştim nisanda 2 tanesi bitiyo onun yerine tencere tabak vs taksitine girerim diye dusundum ama karar vermiş değilim:26:

ben de seninle aynı durumdayım ama benim beğendiğim modeller hep bellidir git gel vitrinlere bakardım öyle uzaktan uzağa bakacağıma alayım taksidi bitsin dedim yani yemek takımı, tencere takımı, çatal kaşık bıçak takımı , kahvaltı takımı, çay takımı hepsi tamam. benim gibi işte bu diyeceğin modeller varsa al taksidi bitsin bence. indirimde olan şeyleride birer birer karşıma çıktıkça alıyorum mesela bi ay english home da masa örtüsü mü indirimde daha tam bişey belli olmadığı halde iki üç klasik modelden alıyorum . ya da internette gezinirken uygun fiyata nevresim takımı gördüm alıyorum. daha sonradan bunlar ayağıma takılmasın. en basit şey bile olsa gerçekten uygun fiyatlıysa beğendiysem beklemiyorum ilerde alırım diye.

ama alışverişini kredi kartı ile yapmayacaksan senetle vade farkı koyan yerlerden taksitle yapacaksan biriktirebiliyorsan para biriktirmek daha mantıklı. taksitle 1 şey alacağına peşin 2 şey alırsın . resmen 20 lira 20 lira diye diye bir sürü fark koyuyorlar bi nevresin 100 liraysa 120 ye satıyorlar bence çok büyük fark

nisana kadar biriktirmeye karar verdim simdilik ama her an kararım değişebilir.o zamana kadar yine ufak ufak alırım ama inşAllah. 3güne girmiştim nisanda 2 tanesi bitiyo onun yerine tencere tabak vs taksitine girerim diye dusundum ama karar vermiş değilim:26:

Canim aklina nasil yatiyosa oyle yap. Bende taksit olayina hic girmiyorum zaten parami biriktirip sonra aliyorum boyle daha rahat ediyorum

2011 ağustos ayında çeyiz almaya başladım oda nevresim takımları ile kendimi tanıdığım ve sıkılgan biri olmadığım için aldıklarım şeyler bana göre en güzeli ve en özeli idi açgözlü isen hemen başlama derim ama alayım hayal kurarrım açıp bakarım dersen ki ben arada bakıyorum hepsine çok güzel bir duygu :1::1::1::1:

sana kısaca birikimi nasıl yaptığımı anlatayım her ay maaşının yarısını kenara koy ve kredi kartlarınıda kapa maaşının kalan yarısı ile alışveriş yapıyorsan hani kıyafete para veriyorsan 2 ayda 3 ayda bir kıyafet al kendine almadığın zamanlarda ise çeyiz al derim

ben hem birikim yaptım hem çeyiz aldım canım annem her aldığımda kızıyordu yeter ev doldu yeter son dakika alırız diye bak düğüne 6 ay var ve ben diyorum ki ah giz çar çur etmeseydin beyaz eşyalara nişan takıldığı anda girseydin diyorum cidden öyle haybeye para gitti ki

çeyiz almıyım birikim yapayım deme o zaman harcanmıyor yada o paraya bakan şeyler oluyor mobilya vs gibi yada sen sevgilin üzülmesin diye yardım ediyorsun mesela ailesi destek olmazsa senin biriktirdiğinden vericeksin hani bu kötü birşey değil ama sen çeyiz almamış olucaksın kendine

bak ben herşeyi düşündüm nişanlım geçen yıl mezun oldu askere gitti geldi işe girdi giz sen çeyizini yap paranı biriktir o geldiğinde kimse ona destek olmazsa el ele yaparsınız dedim, birikmişim annemde mesela ondan almam ama kendi çeyizim bittiği için kimseden yardım almadan 6 ay da nişanlımla birşeyler yapabilirz :1::1::1::1:

sana tavsiyem nevresimdi alezdi yorgandı yastık tı başla al pike takımı battaniye al taksit taksit öde canım yada peşin al kampanyaları takip et

bak birkaç arkadaşım ve en yakında görümcem evlendi son ana havluları vs kalmıştı bir gitti bir mağazada 300 bir diğerinde 400 ohoo dedim ben iyiki madam coco zdilek englısh home indirim takip edip havlu istifi yapmışım korktum vallla bornozda bohçada geldi bana eeee dahada bişi kalmıyor

o yüzden illa birikim diyorsan küçük ev aletlerin için her ay kumbara yap 100 tl at ayrıca ne alsan kardır o ucuz dediğin pijama ve gecelikler yığınla önüne ayağna dolanıyor hepsini 2 senede al al bitiremedim gir benim topikime bak

en baştan alacağın şeyler ev tekstili nevresim pikke battaniye yatak örtüsü vs ve iç çamaşır ve gecelikler bunalrda moda sabittir

hayde kolay gelsin uzun oldu ama bunlar gerekli canım

2011 ağustos ayında çeyiz almaya başladım oda nevresim takımları ile kendimi tanıdığım ve sıkılgan biri olmadığım için aldıklarım şeyler bana göre en güzeli ve en özeli idi açgözlü isen hemen başlama derim ama alayım hayal kurarrım açıp bakarım dersen ki ben arada bakıyorum hepsine çok güzel bir duygu :1::1::1::1:

sana kısaca birikimi nasıl yaptığımı anlatayım her ay maaşının yarısını kenara koy ve kredi kartlarınıda kapa maaşının kalan yarısı ile alışveriş yapıyorsan hani kıyafete para veriyorsan 2 ayda 3 ayda bir kıyafet al kendine almadığın zamanlarda ise çeyiz al derim

ben hem birikim yaptım hem çeyiz aldım canım annem her aldığımda kızıyordu yeter ev doldu yeter son dakika alırız diye bak düğüne 6 ay var ve ben diyorum ki ah giz çar çur etmeseydin beyaz eşyalara nişan takıldığı anda girseydin diyorum cidden öyle haybeye para gitti ki

çeyiz almıyım birikim yapayım deme o zaman harcanmıyor yada o paraya bakan şeyler oluyor mobilya vs gibi yada sen sevgilin üzülmesin diye yardım ediyorsun mesela ailesi destek olmazsa senin biriktirdiğinden vericeksin hani bu kötü birşey değil ama sen çeyiz almamış olucaksın kendine

bak ben herşeyi düşündüm nişanlım geçen yıl mezun oldu askere gitti geldi işe girdi giz sen çeyizini yap paranı biriktir o geldiğinde kimse ona destek olmazsa el ele yaparsınız dedim, birikmişim annemde mesela ondan almam ama kendi çeyizim bittiği için kimseden yardım almadan 6 ay da nişanlımla birşeyler yapabilirz :1::1::1::1:

sana tavsiyem nevresimdi alezdi yorgandı yastık tı başla al pike takımı battaniye al taksit taksit öde canım yada peşin al kampanyaları takip et

bak birkaç arkadaşım ve en yakında görümcem evlendi son ana havluları vs kalmıştı bir gitti bir mağazada 300 bir diğerinde 400 ohoo dedim ben iyiki madam coco zdilek englısh home indirim takip edip havlu istifi yapmışım korktum vallla bornozda bohçada geldi bana eeee dahada bişi kalmıyor

o yüzden illa birikim diyorsan küçük ev aletlerin için her ay kumbara yap 100 tl at ayrıca ne alsan kardır o ucuz dediğin pijama ve gecelikler yığınla önüne ayağna dolanıyor hepsini 2 senede al al bitiremedim gir benim topikime bak

en baştan alacağın şeyler ev tekstili nevresim pikke battaniye yatak örtüsü vs ve iç çamaşır ve gecelikler bunalrda moda sabittir

hayde kolay gelsin uzun oldu ama bunlar gerekli canım

çok tesekkür ederim benimle tecrübelerinizi paylasınca cok mutlu oluyorum :16:
önceki yorumumda yazmıstım tekrar yazarsam sayet, pike takımımı aldım 2 battaniye,1 nevresim seti,yaklasık 10 havlu,pike (yatak örtüsü gibi)+ çarşaf ,2 tane iğne oyası namaz örtüsü, banyo klozet takımı, el işi seccade şimdiye kadar aldıklarım.
aileme yardımcı olmaya calısıyorum maasımla,kalan kısımdan kendime 250 lira ayırırsam harcamaya 1500 lirada ek kalıyo (250den cok daha fazla harcıyorum gerçi :1::1: ). yatak odası yada salon için indirimleri takip etmeye devam edeceğim inşAllah. nisan civarı da mutfak işlerine girişirim biraz diyorum.
ben de istiyorum ki evlenince cok taksitim olmasın. ev için aldığımız esyaların taksitleri olursa yardımcı olurum sevdiceğime :)

Son düzenleme:
Bence mattiyata bakar çeyiz işi imkânın varsa para biriktir yoksa eğer bir sene kala taksitle al ben tam beş yıldır bekliyorum ağustos ta düğünüm var 2012 aralikta başladım almaya az kaldı eksik ve hepsi taksit ve netten kredi kartıyla alıyorum en sona elektrik li aletleri bırak derim ben çeyiz işi zor

Son düzenleme:
Benim de evlenmeme o kadar zaman var gibi belki daha erken de olabilir kısmet bakalım .

Hayrlı olsun seninde canım ,

Konuna gelecek olursk benim şu an alıp koyuyorum açıkçası birden almaya kalksan altından kalkamazsın ne kadar para da birktirsen indirimden yararlanmanda fayda var canım , çeyiz gerçekten başlı başına zor bir süreçte olsa alması da kadar keyif verici ,Maddiyata bakıyor herşeyin en güzeli olsun istiyorsun

Bence alıp koy , ne alırsan şu anda kardır senin için .

canım benim 4 yıllık bi ilişkim var nisan ayında da nişan yapıcaz Allah nasip ederse tahminen diğer nisanda düğün yaparız diyoruz yani yuvarlarsak 2 sene var. ben biçok şeyimi aldım sayılır hiçte pişman değilim para atılmıyo kim ne derse desin başın sıkışır sıkışmaz hemen oraya dadanıyosun bence almaya başla ama yinede sen bilirsin

Benim de şuan 2 sene gibi bir süre var evlenmeme, ama ben yavaştan başladım almaya sonradan sıkışmamak için, şuan daha bir evin ihtiyacının çeyreği belki de aldıklarım ama ben bi 5000 TL' ye yakın para harcamışımdır, porselen grubunu aldım, ki daha tencere, küçük ev aletleri, aksesuar, çaydanlık, bardaklar, nevresim bir sürü eksiğim var. Erkek arkadaşım askere gidecek nasipse nisan ayında gelince söz, nişan olacak bohçası, ıvırı zıvırı derken baya bir para harcanacak yine, ben bu yüzden pişman değilim başladığımdan, bir de beyaz eşya ve mobilyalar için para biriktireceğiz birlikte, hepsine birden yetebilmem mümkün değildi sanırım, biriktirme meselesine gelince biriktirebiliyorsan dene, ben babamın yanında çalıştığımdan düzenli ve belli bir maaşım yok. 200-300 lira atarak biriktirmekte seneleri düşününce yoruyor beni, beceremiyorum bu yüzden.

Nereden baksan bi 10 bin biriktirmen lazım, ki evlenipte tecrübe sahibi arkadaşlar evlendikten sonra bile eksikleri olduğunu söylüyorlar, yani bitmek bilmiyor bu alışveriş, :) bir yerden başlayayım dersen mesela önce tencere setini, çatal bıçak takımı alırsın sonra misafir yemek takımını, hoşuna giden bir model olursa 1- 2 tane nevresim, pike takımı alırsın, servis seti, misafir bardak takımı vs. yavaş yavaş gidersin. Büyük parçalar halledilmiş olur. Kendi adıma konuşursam farklı htiyaçlarım da oluyor, giyim vs. Zamana yaydığımdan rahat kafayla halletme imkanım oluyor, hemde sadece çeyiz alışverişine çalışmamış oluyorum.:34:

Son düzenleme:

Canım bence yavaş yavaş başla çok kasmadan.
Parada biriktirebilirsin aslında ama diyelim ki 5-10 bin birikti otarihe kadar nakiti böyle taksitle alabileceğin şeyler için kullanamazsın çünkü düğün zamanı bir sürü masraf çıkacak yine. o yüzden bence paranın bir miktarını kenara koyup taksit taksit alabildiğini al derim ben.

Nasipse inşallah bende öyleyim:9:Ben yemek takımımı çkb takımımı tencere setimi birkaç nevresimimi aldım bende senelerdir aynı modeli begeniyordum baktım ne çıkarsa çıksın degişmedi zevkim kafamdada hep bir marka vardı öyle yaptım:17: alınabilir zevkim degişmez diyorsanız 2 sene uzun bir zaman degil büyük ayrılıklar oluşturacak modeller çıkmaz insanın begendigide her daim güzel gelir gözüne zaten ve inanın o kadar alınacak şeyler varki ve evlenirken o kadar masraf çıkıyorki birikmiş parayı onlara vermeye kıyamayacaksınız ya da herişeyin ucuzuna kaçacaksınız ben şimdiden başladım alıp ödemeye yetişmeyecek gibi daha ortada fazla birşeyim yok o kadarcık şeye 5000 TLye yakın para harcadım elektriklilere başlamadım bile para biriktirsem hiç yetişmezdi bilmiyorum istikrarlı bir şekilde hiç parama dokunmam hepsini kenara ayırırım diyorsanız biriktirmeyi deneyin ama kısa zamanda çok yorucu olur tabiki karar sizin hayırlısı olsun inşallah:nazar:

Son düzenleme:
Canım, öncelikle Allah devamına erdirsin diyeyim. Sonradan söze gireyim. 2 ay evvel kuzenimi evlendirdik. Onun da durumu okuduklarımdan anladığım kadarıyla senin gibiydi. Uzun bir nişanlılık döneminden geçti ve sık sık bize çeyiz konusunda danışırdı. Biz onu 2 sene boyunca çeyiz diziyor diye biliyorduk fakat o da moda değişir beğenmem falan diye almamayı son ana bırakmayı tercih etmiş. Düğüne birkaç ay kala tutuştu haliyle. Bir de fiyatlar ateş pahası olmuş ki sorma. Hele incik boncuğa verilen paralar hayli büyüktü. 1 ay boyunca bu çeyiz işinin peşinde koşuşturmuş biri olarak sana rahatlıkla diyebilirim ki halledebildiğin kadarını hallet. Sonra zaten bütçene bağlı kalıyor, beğendiğin şeyleri de zorunluluktan ötürü uygun fiyatlı olanlara değişmek durumunda kalıyorsun. Ha ama sana gidip mobilya diz demem, kalsik şeylerde başla. Nedir efendim, havluydu, bornozdu, yemek takımıydı, tülbentti yaptıracaksan dantel işiydi-ki eğer dantel işi falan düşünüyorsan kesin şimdiden başla sonra aceleye geliyor illa çeyizimde bulunsun diye çok da içine sinmeyen bir şeyleri kabul ediyorsun- , yorgan vs.den başla.

Back
X