• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan kızlar moralim çok bozuk :((((

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

dideemm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2008
91
0
86
38
Kayseri
kızlar merhaba.pek fazla yorumlara girmesem de hergün takip ediyorum diyaloglarınızı.benim kocaman bi derdim var.bayramdan sonra beni istemeye gelicekler ama sevinemiyorum bile.daha sonra da ufak çaplı bi nişan olsun istiyorum ben ama onun ailesinin durumu biraz kötü.bu konular açılsa onu da mı biz alcaz siz alsanız olmuyo mu şeklinde konuşuyo benimle.ben tek kızım başka kardeşimde yok annem de olmuşken en güzelini istiyo bir kere olucak diye.ne yapacağımı şaşırdım.çok bunalıyorum bazen.
ilerde bunlar sorun olucak onu da biliyorum.sizce ne yapmam gerekiyo.annemin de asabi ve dediğim dedik biri olduğunu da söyleyeyim.onu çok seviyorum ondan başkası olmaz ama iki tarafı idare etmek oldukça zor.
yorumlarınızı bekliyorum. sevgiyle kalın..........................mafoldumbensenağlam a:a015:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende seninle aynı durumları yaşadım cnm yaşıyorumda
annem sözde pırlanta taksın dedi
ama o kadar durumu yoktu nişanlımın bende çok zorlandım
ama iki tarafıda bi şekilde idare ediceksin mecburen başka yolu yok

canım ya annene ben istemiyorum fazla de. sanki sen diyomuş gibi yap. mesela bohça istemem de. ne bize ne onlara yük olsun de. biz de abartmıyoruz açıkçası. onun yerine evimize eşya alırız die düşündük. ama yapabildiğimiz kadar da yapıoruz. mesela senin nelere alınmasın diolar

]Anneler tabi en iyisini isterler kızları için. Ama karşı tarafın durumunu da göz ardı etmemek lazım.
Bencede sen annene biz kendi aramızda karar aldık. Kendi istediğimiz şekilde yapıcaz de..Çok fazla annnenle karşı tarafı muhattap etmeki aranız bozulmasın hatta sende muhattap olma, Nişanlın ile siz aranızda konuşup halledin ve her kez kendi tarafı ile ilgili sorunları çözmeye çalışsın bencee
Herşey zamanla olur canım ,seviyorsan ailesini geçindirebiliyor ise sorun olmaması lazım..

bende katılıyorm cnm arkdaşların dediklerine annenle konuş biz herşeyimizi birlikte ortaklaşa yapmaya karar verdik bu yolda ilerlemek istiyoruz de..şimdiki gençler öle yapıyor tek tarafa yüklenmeyi bende doğru bulmuyorum..nişanlında sende çalışıyosanız altından kalkarsınız bazı şeylerin ailelere yansıtmadan pek alada çözülür..biraz anlayış gerek

Canım annenle konuş bence.. Erkek arkadaşını ne kadar çok sevdiğini ondan başkasıyla mutlu olacağına inanmadığını bu yüzden de elinden geleni yapmak istediğini söyle. Durumları olsa zaten yaparlardı falan de. Eminim senin mutluluğun için annen bazı konularda ödün verecektir....

ama nişanı zaten kız tarafı yapar ki yani bizde ve çevremde öyledir.tabi adetlerinizi bilemem.bir de sanki kızı değil de kendisi evlenecekmiş gibi istekler sıralayıp direten anneleri hiç anlamıyorum.bilmiyorlar ki kızlarına iyilik değil kötülük yapıyorlar arada kalmalarına sebep olup mutsuzluklarına yol açıyorlar.

kızlar inşallah dediğiniz gibi olur evet annem de sözde tektaş pırlanta ve söz bileziği mafoldumben mafoldumben istediği için sürekli erteleniyo ya.annemden soğuyo böyle olunca da hiç anlamıyorum neden böyle oldu.kredi falan çekcem diyo.seni ailene mahcup etmicem diyo ama ben mahcup oluyorum iyice arada kaldım.nolur dua edin bana annem çok sevdiğimi de biliyo ama niye böyle yapıyo anlamyorumm :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

kredi çekse de o borcuyine ikiniz ödemeyecek misiniz? e şimdi ne gerek var kredi çekmeye, boşuna borç altına girmeye? hem de gösteriş yapmak için.. izin verme bence..

kızlar merhaba.pek fazla yorumlara girmesem de hergün takip ediyorum diyaloglarınızı.benim kocaman bi derdim var.bayramdan sonra beni istemeye gelicekler ama sevinemiyorum bile.daha sonra da ufak çaplı bi nişan olsun istiyorum ben ama onun ailesinin durumu biraz kötü.bu konular açılsa onu da mı biz alcaz siz alsanız olmuyo mu şeklinde konuşuyo benimle.ben tek kızım başka kardeşimde yok annem de olmuşken en güzelini istiyo bir kere olucak diye.ne yapacağımı şaşırdım.çok bunalıyorum bazen.
ilerde bunlar sorun olucak onu da biliyorum.sizce ne yapmam gerekiyo.annemin de asabi ve dediğim dedik biri olduğunu da söyleyeyim.onu çok seviyorum ondan başkası olmaz ama iki tarafı idare etmek oldukça zor.
yorumlarınızı bekliyorum. sevgiyle kalın..........................mafoldumbensenağlama:a015:

canım sizde nişanlıyken çalışın ne istiyosanız alabildiğiniz kadarını kendiniz alın anne-babaya ağız bükmeyin ....

yanı sevıyorsan bunlara takılma cnm nısanında pırlanta takmıs altın takmıs ne farkeder annenle konus bnce sen boyle yptıkca bızı uzuyorsun bn mutluyum memnunum halımden de sonucta hayat sızın hytınız boyle ufak seylere uzulme cnım .Maddıyat konusu onemlı bır konu ama gencler clıstıgı surece herseyını yapar dıye dsunuyorum

Ah canım ah yalznı değilsin. Benim annemde tutturmuş. "Düğünde set takmayacaksa gelmesin diye." Damat biraz bir tarafını yırtacakmış ki evlenince hanımın değerini bilirmiş. Belki de haklı ama. Bizi çok zor duruma düşürüyor farkında değil. Kredi çekip düğün yapmayı düşünüyoruz. Sonra o krediyi biz ödeyeceğiz. Annem krediyle evleneceksiniz hiç evlenmeyin diyor. Ee ne yapalım. Bir ömür para biriktirip birbirimize kavuşmayı mı bekleyelim. Yok iki bilezik bir set takılırmış açık açık adamlardan 5 milyarlık altın istiyor. Valla sende para varsa eşine yardım edip alıcksınız beraber en çabuk çzöüm yol bu ya da anneni ikna edeceksin.

yorumlarınızı bekliyorum. sevgiyle kalın..........................mafoldumbensenağlama:a015:

Ben de yeni evlenmiş ve bu devreleri geçirmiş biri olarak seni çok iyi anlayabiliyorum. Annenin asabi ve dediğim dedik biri olduğundan bahsetmişsin; ama her anne kızının çok mutlu olmasını ister. Sen annene onun nabzına göre yaklaşıp bu özel günleri en mutlu ve en sorunsuz şekilde yaşamak istediğini, sevdiğinle anlaştığınızı ve çok fazla bir şey istemediğini güzellikle anlat bence. Sevdiğin sana istediklerini alamıyormuş gibi değil de sen fazla bir şey istemiyormuşsun gibi davran.
Çok da fazla büyükleri her şeye karıştırmayın bence. Onlara saygısızlık yapın, fikirlerini önemsemeyin demiyorum; ama kararlarınızı ikiniz verin, sonuçta mutlu olacak olan sizlersiniz. Kimseyi kırmadan kararlı bir şekilde biz aramızda anlaştık deyip alıdığınız kararları ailenizle paylaşın. Biz eşimle söz, nişan ve çeyiz alışverişi konusunda oturup konuştuk ben neler istiyorum, o neler istiyor, neyi alabilirler ya da alamazlar vs.. gibi ve sonra oturup herkes kendi ailesine bu alınacak diye kendi fikri gibi anlattı; sorunsuz geçirdik o günleri.
Umarım senin için de her şey çok güzel olur ve anneni ikna edebilirsin. Bugünlerinizin kıymetini bilin.

hiç anlayamadım anneni.. kusura bakma ama benim de var annem ve birkaç ay içinde isteme falan olcak bizde... ben de evin bir kızıyım, annem de babam da herseyını biz hallederiz,damat bey seni mutlu etsin yeter diyor da başka birşey demıyor. evin bir kızı,kıymetlisi olmakla ilgisi yok bunun güzelim. ben değersiz miyim şimdi?
annenin ellerinden öperim ama zihniyeti hoş değil,maddiyatçlılık üzerine yuva kurulmaz. hem seni hem de damadını bu kadar üzdüğünü anlamıyor mu? o kadar kıymetliysen,seni üzmeye nasıl dayanır?
annedir kırılmaz ama etraflıca konuş,kararlarımı ve önceliklerimi ben belirlerim , sen değil de uygun bir dille.. evlenecek yaşa gelmişsin hala mı karıştırtıyorsun işine be güzelim.. anlamadım gitti.. masaya vur yumurğunu .. boş lakırdılar bunlar

annene durumları olmadığını anlat canım parası yoksa ne yapsın yaratsınmı tövbe tövbee

canım kıyamam ben sana ya:( asla kendini üzme .annen istediği kadar yırtsın afedersin bi yerlerini.sözlün alsın gelsin yüzükleri o zaman görürüm ben onu.boşverin hiç takmayın.annenede söyle ben böyle mutluyum diye.zaten gerekenleri arkadaşlar sana çok güzel yazmışlar.ama eğer güveniyorsan o kişiye sahip çık.eğer annen sadece maddi durumları kötü diye böyle yapıyorsa sen hiç aldırma eğer ki başka nedenler varsa bence annenin sözünü dinle derim arkadaşım.Rabbim yanında olsun.şu mubarek günler yüzüsuyu hürmetine sıkıntını gidersin.hakkından da hayırlısını nasip etsin.dilerim herşey istediğiniz gibi olur..

canım bak hem böyle şeyler istenmez.. gönülden takar takıştırır oğlan tarafı,maddi durumu iyi olsun kötü olsun; siz nasıl münasip görürseniz,kendinize ne yakıştırırsanız , denir. yani en azından benim çevremde böye olup bitiyor bu işler.. sen de annene böyle denmesi gerektiğini anlatabilirsin.. babandan yardım alabılırsın belki..

Back