Sevgili kardeşim, Allah sağlıkla mutlulukla güzel bebeğine kavuştursun inşallah.
Elbette bu güzel duygunun, böyle ufak tefek rahatsızlıkları oluyor, Allah şifa ve sabır versin.
Hamileliğim, inanılmaz zor geçiyor, ilk 4 ay hiç bir şey yiyip içemedim. Daha sonrası ise,çok büyük oranda reflü yaşıyorum şu anda. Yediğim herşey yanarak, içimi yakarak, boğazlarımı parçalayacak denli kötü bir acı, sızı, yanma hatta kimi zaman sancı ağrı olarak ziyaret ediyor beni.
Mümkün olduğunca, asitli yiyeceklerden kaçınacaksın. Kızartmalardan, baharatlılardan, domates portakal gibi asiti çok olan şeylerden, çok salçalı çok acılı çok baharatlı, gazlı olan şeylerden...
Yatma pozisyonundayken, mümkün olduğunda başın yüksek olarak yat, iki yastık kullanabilirsin.
akşamları yatmadan önce 2 saat boyunca bir şey yiyip içmemiş olmak biraz daha rahatlatır. Süt işe yarayabilir fakat fazla değil, fazlası da gaz yapabilir. Biraz da kendi doktorun sen olacaksın, dokunan içini yakan, gaz yapan şeyleri muhakkak fark edersin, uzak duracaksın ya da ölçülü yiyeceksin.
Doktoruna danıştığında mutlaka, asit düzenleyeci ilaçlardan verecektir. Örneğin Gaviscon gibi...
Gaviscon un da en etkili olanı "Advance" olanıdır. Şurup değil de bir nevi su misali dostum olmuştur bu zamanlar :)
Allah şifa versin inşallah.