• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar mide yanmam artıı ne yapmlıyım

şeyy ben hamile değilim hamilelikle alakamda yok :97: ama benimde çok midem yanar, sarı leblebi çok iyi geliyor. mide asitini alıyor, bastırıyor mideyi :94:

aynı dert bendede var bende 34 haftalığım geceleri yemek borum cayır cayır yanıyo çok rahatsız edici bende sütün ii gelebiliceğini duydum cnm

benimde arkadasim hamileliginde cok cekti bu dertten o da leblebi derdi sanirim sari olani.bir dene istersen.

Sevgili kardeşim, Allah sağlıkla mutlulukla güzel bebeğine kavuştursun inşallah.
Elbette bu güzel duygunun, böyle ufak tefek rahatsızlıkları oluyor, Allah şifa ve sabır versin.

Hamileliğim, inanılmaz zor geçiyor, ilk 4 ay hiç bir şey yiyip içemedim. Daha sonrası ise,çok büyük oranda reflü yaşıyorum şu anda. Yediğim herşey yanarak, içimi yakarak, boğazlarımı parçalayacak denli kötü bir acı, sızı, yanma hatta kimi zaman sancı ağrı olarak ziyaret ediyor beni.

Mümkün olduğunca, asitli yiyeceklerden kaçınacaksın. Kızartmalardan, baharatlılardan, domates portakal gibi asiti çok olan şeylerden, çok salçalı çok acılı çok baharatlı, gazlı olan şeylerden...

Yatma pozisyonundayken, mümkün olduğunda başın yüksek olarak yat, iki yastık kullanabilirsin.

akşamları yatmadan önce 2 saat boyunca bir şey yiyip içmemiş olmak biraz daha rahatlatır. Süt işe yarayabilir fakat fazla değil, fazlası da gaz yapabilir. Biraz da kendi doktorun sen olacaksın, dokunan içini yakan, gaz yapan şeyleri muhakkak fark edersin, uzak duracaksın ya da ölçülü yiyeceksin.

Doktoruna danıştığında mutlaka, asit düzenleyeci ilaçlardan verecektir. Örneğin Gaviscon gibi...
Gaviscon un da en etkili olanı "Advance" olanıdır. Şurup değil de bir nevi su misali dostum olmuştur bu zamanlar :)

Allah şifa versin inşallah.

öncelikle geçmiş olsun ben de reflü hastası biri olarak sürekli mide yanması yaşıyorum doğuma 3.5 ay kaldı ama hala ilk baştaki gibi devam ediyor asitli şeylerden sıcak salçalı çorbalara dikkat et o kadar ki ağzıma kan geliyordu artık mide yanmasından o derece tahriş vardı doktorum gaviscon verdi yanmam olduğunda günde 1 kez falan alıyorum çocuğa zararı yok sadece sindirime yardımcı olup mide yüzeyini kaplıyo asit salgısını azaltıyo ben çok araştırdım bebeğim de gayet sağlıklı çok şükür bu ilacı çantamdan ve yanımdan ayıramıyorum çok şiddetli aynma başlarsa alıyorum 1 ölçü veya bir yudum yetiyo bazen de maden suyu çok işime yarıyo o da rahatlatıyo ve gavisconu günde 4 ölçü bile alabilirsin doktorum bana yemeklerden hemen sonra al ve yarım saat bişey yeyip içme demişti kuru ekmek de işe yarıyo ve turp bana iyi geliyo

bende süt önereceğim.benimde son zamanlarımda felaket mide yanmalarım oluyordu yatarken.Bir gün şans eseri soğuk süt içtim ve hemen kesti.Ondan sonrada her yanmada içtim çok iyi geldi hiç ilaç içmeme gerek kalmadı.

Bende de mide yanması oluyor son bir haftadır.
27 haftalık hamileyim.
Kesinlikle ılık sütü öneriyorum.

öncelikle geçmiş olsun. benim mide bulantım 6. aya kadar devam etmişti. şu anda 6. buçuk aylık hamileyim ve doktorum daha önce akşamları yok yere olan bulantılarım için gaviscon vermişti. bunu ilerde eğer mide yanması olursa o zamanda kullanabilirsin die önermiişti. ayrıca akşam yemeklerinden sonra hemen uzanma yada yatma die uyardı. bir süre koltukta oturmamı önerdi. hemen uzandığımda mide deki asitin yemek borusuna gelip yakmasını engellemek için bir öneri sunmuştu :)

sağlıklı günler :)

36 haftalık hamileyim mide yanmasından uyuyamıyorum hangi gıdalr azaltır bir bilginz varmı

canım benim mide yanmaların erken başladı (15 haftalık hamileyim). doktora sordum bana hemen gaviskon şurup yazdı. hamilelik boyunca güvenle kullan dedi. zaten ilacın prokpektüsünde de yazıyor. içerisinde calsiyum, magnezyum ve tuz var.
günde 3 defa alıyorum. sabah öğle akşam tok karnına ve gece uyumaya başladım çok şükür :)

banada gaviskon verdi doktorum ama bazen o bile işe yaramıyor özellikle yemek borum sanki yanrdagdan cıkan gaz gibi yakıyor beni gerginlestiriyor ayrıca asabilesiyorum migde bulatısı cektigim dönem böle değilki miğdem bulandıkca yatıyordum süt dökmüş kedi masum masum dolnıyordum evde banda su sıralar ayva iyi geliyor migdenin gazını sünger görevi görüp emiyormus bende işe yarıyor dene derim

gaviskonun tadı kötü :) ayvayıda severim deneyeyim onuda. benim geceleri uykumu kaçırıyordu mide yanması. yine yediklerime dikkat ediyorum ama hiç olmazsa ağrım olmuyor. yoğurt, salçalı şeyler, hamur işleri ve kızartma yemiyorum..

Back
X