Ortopedi Kızlar menisküs ameliyatı olacağım, yardım

23Ocak

13.11.2010
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
5.794
2
sol ve sağ dizimdeki menisküslerim ezilmiş ve su toplamış :KK43: ama sağ dizimde yırtık var doktor amelıyat olucaksın dedı bugun.sol dizimide ilaç tedavisiyle geçiricekmiş.olanlar varmı aranızda? çok ağrı çekicekmiyim? deneyimlerinizi duymak istiyorum bilmiyorumkismile

ben 23 yasındayım ve 3 sene önce menisküs ameliyatı oldum hiçbir yararını görmedim...
bu arada diz kapatlarında çıtırtı varmı oturup kalkarken

:KK43: bende 21 yaşındayım çıtırdı yok galiba öyle bisey duymuyorum sadece su son 2 gundur dizim ve ayagım sıstı ustune bastıgımda bıcak saplanmıs gbı acıyor ve dongusel hareketlerde cok acıyor tatlım ya egılıp kalkarken vs gibi:KK43:

menisküs yırtığından ameliyat olan arkadaşlar annem pazartesi günü bu amelyattan olacak, acaba dikkat edilmesi gereken özel bişey var mı? ya da çok ağrısı oluyor mu?
yardım edin lütfen, biliyorum zor bi ameliyat değil ama annem için endişeleniyorum...

canım bende oldum menüsküs ameliyatı çok kolay beni bayıltmadılar bilebelden aşağıyı uyuşturdular korkulacak bişey yok anlıyacaın geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum

Talar çok teşekkür ederim canım içimi rahatlattın..:1hug: Anneme de lokal anestezi yapılacakmış ama ondan da korkuyorum ya zaten... 3-4 sene önce rahim ameliyatı olurken tansiyonu durmuş resmen, doktor kendine gelince çok korktuk, bizi bıraktın sandık demişti...
Allak korusun tabii. o zaman çok korkuyordu şimdi bu ameliyatın zor olmayacağını o da biliyor..

kızlar ben daha bu sabah amelıyat olan hatta suan hastanede olan bırı olarak yazıyorum.
sedyeye yatırdılar benı sakınlestırıcı yapıyoruz dıye en son hatırladıgım o hafıza sılıcı bır ozellıgı varmıs kendıme geldıgımde odamda yatagımdaydım.amelıyattan cıktıgımda cok usumusum,usuyorum demısım sureklı ama gıyındırdıklerını bıle anlamadım.agrısız desem yalan olur suan ınanılmaz cok agrım var agrı kesıcı olmasına ragmen dızlerıme tas doldurmuslar sankı bır de bende dız kaymasıda varmıs dızımı hıc bırsekılde oynatamıyorum bır hafta ustune basmıcakmısım cumartesı pansuman yapıcaklarmıs haftayada dıkıslerım alınıcakmıs.kolay yada zor Allah kımseye hastalık vermesın

canım çook geçmiş olsun... umarım ağrıların da bi an önce geçer...
teşekkür ederim cevabın için... acaba sadece menisküs yırtığı olsa da 1 hafta üstüne basmaman mı gerekiyordu? yoksa o diz kaymasıyla ilgili mi?

canım ben okudugumda falan ertesı gun hemen basıyorsun falan dıyorlar ya bana gore yalan o 3 kısı daha bılıyorum menıskus amelıyatı olan onlarda bır hafta hıc basamamıslar ustune.cok tesekkur ederim canım benim Allah annenede acil şifalar versin

geçmiş olsun bidenem a.s. 1 haftacık basmıcaksın sonra celan gibi seke seke koşturacaksın işalllahhhhh :nazar:

canım ben okudugumda falan ertesı gun hemen basıyorsun falan dıyorlar ya bana gore yalan o 3 kısı daha bılıyorum menıskus amelıyatı olan onlarda bır hafta hıc basamamıslar ustune.cok tesekkur ederim canım benim Allah annenede acil şifalar versin

bebem yalan değil kayınvalidem ameliyat olduğu günün gecesi hastanede yürüdü hemde gayet rahat çok sıkıntısı da olmadı ameliyat sonrasında menüsküsün derecesine göre fark edebilir tatlımmm :teselli:

sagol cancucum cok tesekkur ederımm yok be kuzumm bır hafta sonra nerde kosuyorum hala simdiki gbi sekiyor olacagım:))) mayıs onyedıde nısanlımda askerden donunce dunyanın etrafında bır tur kosarım artık kımse tutamz benı:)

sagol cancucum cok tesekkur ederımm yok be kuzumm bır hafta sonra nerde kosuyorum hala simdiki gbi sekiyor olacagım:))) mayıs onyedıde nısanlımda askerden donunce dunyanın etrafında bır tur kosarım artık kımse tutamz benı:)

anamm seninkide asker dimi allah hayırlı teskereler versin bebem iyi hadi önce olmuşsun gelene kadar tam anlamıyla iyileşmiş olucaksın bidenem opuyorumnanaktan

belkı de oyledır canım ya benım gorduklerım hıc oyle olmadı:KK43: yatarken falan dızımı kaldırıyorlar yatırıyorlar ben kendı kendıme hareket ettıremıyorum cunku:KK43:
ewet bıtanem kısa donem asker benımkı,senınkıde askerdı hatırladıgım kadarıyla dımı? bıran once kavusturuz ınsallah bebegm

anladım canım, anneme de 3 gün kalkma pek demiş doktor, ama onun dışında hemen ameliyatın akşamı seni yürüteceğiz demiş, görücez artık...
ameliyatın ilk gecesi zor olur ya hep, yarın sabah uyandığında eminim daha iyi hhissedeceksin kendini. ben de bu gece uyumadan önce senin için dua edicem, söz :1hug:
nişanlında askermiş :) ama az kalmış neyse ki. Allah tamamına edrdirsina.s.

geçmiş olsun ezgi bende bu ameliyatı oldum iki yıl önce ve şu an hiçbi şikayetim yok iyikide olmuşum diyorum ameliyatdan önce çok agrılarım vardı .
ameliyatdan hiç korkma bence ilk gün hiç basmıyorsun ikinci gün kalkıyorsun ameliyatdan sonra hiç agrın olmuyor olsada agrı kesiciler yeterli geliyor zaten sadece sana verilen düzenli hareketleri yapacaksınki cabuk ayaklanırsın geçmiş olsun

tesekkur ederım guzel dıleklerınız ıcın bugun benım amelıyat gununude sayarsak 3.gunum hala basamıyorum,dız agrım katlanabılcek kadar cok degıl genelde kasınıyor oda ıyılestıgıne ısaretmıs,agrı kesıcı olarak mınoset verdı doktor bana o benı pek kesmıyor ama mıdem rahatsız oldugu ıcın agır ılaclar kullanamıyorum.yarın pansumana gıdıcem bı hafta sonrada dıkıslerım alınıcakmıs ozaman dızımı falan kırabılcekmıyım kuvetımız bıraz yuksek oraya nasıl gırerım dıye dusunuyorumda..bıde benım dız agrmdan cok kas agrılarım war ben amelıyat oncesındede dıger dızım ıcın falan tedavı gordum bır bucuk aydır hemen hemen yatıyorum ya cok yatmaktan belım cok tutuldu yada amelıyathanede usuttum sankı saatlerce mekık cekmısım gbı karın kaslarım agrıyor,bunlar cok zorluyorlar benı sadece.

X