• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kizlar mama nedir? Biri anlatsin nolur?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selwin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2009
91
2
96
Deneyimli annelerin yazdiklarini okuyorum bebeklerine mama veriyorlar.Ben ek gidaya gectim.Kahvalti meyve yogurt sebze puresi ve yulaf unundan yaptigim muhallebi veriyorum. Biri bana soyler mi nedir bu mama?:31::31::31::31:
Kavanozda satilanlar varmis onlar mi ? Onlarsa marka ve cesit yazar misiniz ? Hani s&m nin devam sutu var o mu mama? Ya da devam sutuyle yapilan bi karisim mi? Cahillimi hosgorun ama biri bana yazssin lutfen. Forumda kilo alsin diye bebeklerine verdikleri mamasan kasit nedir???

Bir de anlamadigim kilo aldirmak icin mama verilmis cocuklara hep.Hazir degil mi bunlar?Bu mamalar evde yapilamiyor mu?

Deneyimli annelerin yazdiklarini okuyorum bebeklerine mama veriyorlar.Ben ek gidaya gectim.Kahvalti meyve yogurt sebze puresi ve yulaf unundan yaptigim muhallebi veriyorum. Biri bana soyler mi nedir bu mama?:31::31::31::31:
Kavanozda satilanlar varmis onlar mi ? Onlarsa marka ve cesit yazar misiniz ? Hani s&m nin devam sutu var o mu mama? Ya da devam sutuyle yapilan bi karisim mi? Cahillimi hosgorun ama biri bana yazssin lutfen. Forumda kilo alsin diye bebeklerine verdikleri mamasan kasit nedir???

Bir de anlamadigim kilo aldirmak icin mama verilmis cocuklara hep.Hazir degil mi bunlar?Bu mamalar evde yapilamiyor mu?
canım bebeğin kaç aylık ? hem hazır mama vermeye heves etme. onların içinde gene bir ton ıvır zıvır var. o hazırların hepsini evde gayet güzel temiz ve sağlıklı bir şekilde yapabilirsin çocuğun iki yaşından küçükse sütün de varsa sakın çocuğunu sütünden mahrum etme. anne sütü hepsinden 10 numaradır. o sütün içinde yok yok herşey var çocuğun sağlıklı olmasını istiyorsan beni dinle o tv de mama reklamlarını görüp de o mamaları bi şey zannetme

Bebegim 7 aylik 7.350 kg. 6 aya kadar sadece anne sutu verdim. Bir aydir ek besin ve anne sutu devam ediyoruz. Ek besin olarak mama vermedigim icin mi biraz zayif acaba dedim. Gorunuste zayif degil yanaklarindan dolayi saniyorum :)) ama rakamlara gore biraz az. Bu yuzden merak ettim mamayi?

Bebegim 7 aylik 7.350 kg. 6 aya kadar sadece anne sutu verdim. Bir aydir ek besin ve anne sutu devam ediyoruz. Ek besin olarak mama vermedigim icin mi biraz zayif acaba dedim. Gorunuste zayif degil yanaklarindan dolayi saniyorum :)) ama rakamlara gore biraz az. Bu yuzden merak ettim mamayi?
7 aylik ama 7 bitti. 2 aydir aliyor ekbesin. Boyu 68 cm bi kizim var. Kilosu standartlara gore az. Dis de cikarmadi daha. Bi de o zaman zayiflayacak diye endisem.

Benim Bebeğim 8. ayını bitiriyor bende anne sütünün yanında yavaş yavaş ek gıdaya başladım 15 gündür. Aptamil'e de bayılıyor benim kızım valla, anne sütünü çok seven bir bebek değil çünkü iştahla yediğini görünce de pek düşünmüyorum gerisini valla. Annelutfen'den Islak Mendil hediyesi ile aldım bir göz at canım bence.

benim kızım da 6buçuk aylık ve 7070 kg idi en son.boyu da 69 cmdi.benim ikizlerim oldugu için sütüm yetmedi.mama ile geldiler bu aya.benim çocugum da mama ile büyüdü ama iri boş kilolu olmadı.
her bebegin gelişimi farklıdır.
evet bence mamadan kasıt biberon mamaları yani devam sütleri.sütün varsa niye başlayasın ki hazır mamaya.gerek yok.

Back