merhaba;
o kadar da korkmayın ya,aöf okumak zor diyoruz ama bu tamamen kişiyle alakalı
mesela eğer siz yıl boyu çalışmayıp sınava son 1 hafta kala çalışırsanız o zaman zorlanırsınız
ünite ünite çalışarak tekrar ederek çalışırsanız zorluk çekmeden sene kaybı olmadan okulunuzu bitirirsiniz
1.sınıfta yabancı dil dersi var ingilizce,almanca,fransızca olarak siz kayıt zamanı size yakın gelen dersi(mesela ingilizce)seçiyorsunuz sınavlarda o dersten sınava giriyorsunuz.
geçme notu 50,ara sınav'ın(vize yani)%30'u yılsonu(final) ve bütünlemenin %70'i hesaplanır.
diyelim ki hukuka giriş vize sınavından 47 alsan finalde en az 53 alsan geçiyorsun ortalaman o zaman 51 oluyor
eğer bütünlemeye kaldıysan eylül ayında kaldığın dersten geçiyorsun,eğer hepsinden kaldıysan hepsinden giriyorsun
bir de bütünleme snavıdan sonra da 3 ders ve üstü dersten kalırsanız sınıf tekrarı yapıyorsunuz
alttan en fazla 2 ders bırakma hakkınız var.tabi bir sonra ki yıl 2.sınıfın dersleriyle onu da vermek zorundasınız
yardımcı kitaba gelince genelde murat,egem yayınları kullanılıyor.
ben konu anlatımlı olarak murat yayınlarını kullandım çok da iyiydi
1.sınıfta da egem yayınlarının çıkmış sorular kitabı vardı.2000-2009 arası onu almıştım ordaki soruları çözmüştüm
çok yararlı oldu.okulun verdiği kitaplardan da ünite sonu sorularını çözdüm
sormak istediğiniz başka bir şey varsa yanıtlayabilirim