Gebeliğe Hazırlık Kizlar lütfen yardım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nurrhanm

Evvela sabır...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2019
612
266
103
Artık kafam durma noktasında vücudumda ne olup ne bitiyor anlayamıyorum . Bu ay yumurta takibine başladık ve 12 kasımda femera kullanmaya başladım 5 gün kullandım bitti 2 gün sonra doktora gittim yumurtam 20 mm olmuş çatlatma iğnesi vurulmalı söyledi ve vuruldum. Günleri eşimle değerlendirdik sonrasında 14 gün geçti adet olmadım testler yaptım hep negatif. Çatlatma iğnesinin 23. Günü iç çamaşırımda yoğun bir ıslaklık hissettim ve yumurta catlamasinda gelen sümüksü akıntıdan vardı eşimle o günüde degerlendirdik ama sonrasında o kadar şiddetli bel ve kasık ağrım oldu ki yerimde duramıyordum kesin kist oluştu diye düşündüm ve ağrılar devam edince doktora gittim. Doktor vajinal muayene yaptı ve rahimde sıvı var ya dış gebelik yada kist patlamış dedi. Kan testi yaptık negatif çıktı. Doktor agrım olursa gel diyip geri gönderdi. Kafam çok karışık neden hayla adet olamadım neden zaman zaman alt karin agrım oluyor. Yaşayan varsa nolur yardımcı olsun

Canım kist olunca adet geçikiyor da bukadar geçikmesi normal degil sanki bidaha mı gitsen başka bir doktora bana normal gelmedi

Bu arada pkoluyum yanı adetim hep gecikir ama iğneden sonra olmam gerekmez miydi

Alt karnima ara ara çok büyük sancılar giriyor. Hormon alıyoruz o kadar ama sonuç hüsran

Cok gecmis olsun nacizane tavsiyem mutlaka cat ignesinden sonra tekrar gidilip yumurtanizin catladiginin teyid edilmesi. Burada o kdr cok okuyorum ki doktorlar veriyor igneyi gonderiyolar dogru duzgun takip yok sanki cok zor tkrr cagirip 5 dakikasini alacak catladi ya da catlamamis demesi. Sonrasinda insanlar bunlari yasiyor. Catlatma ignesinden sonra mutlaka mutlaka mutlaka kontrol olunmali. Ben doktora spermler zarar gormezmi bakmasaniz tkrr bile demistim doktorum ise hayir bakmamiz gerekiyor catlamayabiliyor yumurta demisti igneye ragmen.

Benimki sanırım öyle oldu zaten önceden de öyle olurdu doktora durumu anlattım ama bişey olmaz kist olsa bile adetle kaybolur cevabini verdi

Canım sabah afedersin peceteye çok az pembe leke geldi ama adet olmadım bekliyorum inşallah adet olurum

insallah olsun atilsin. Benim bir ay yumurtam catlamamisti. Ilac ve doktor takibi yaptirmamistim o zaman adetim gecikti doktora gittm doktor yumurtan bu ay catlamamis ama kendi kendine yok olur demisti. Bende sogan kuru yapmistm o ay temizlendi. Adetin basladiktan 3-4 gun sorna yap istersen bi hafta

Canım ben geçen ay 15 gün boyunca sabah akşam içtim ama bende işe yaramadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…